Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Marmara Belediye Birliği'nin genel kurulunda oybirliğiyle Birlik Başkanlığına seçildi. Toplantıda, Marmara Bölgesi'ndeki belediye başkanları ve meclis üyeleri bir araya geldi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmit Cedit Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında son binanın yıkımına katıldı.
Büyükşehir'in desteklediği, TURMEPA ile Garanti BBVA'nın hayata geçirdiği Mavi Nefes Projesi Eğitim Otobüsünün ilk durağı Kocaeli oldu
Son dakika: Marmara Denizi'ni esir alan deniz salyası için farklı noktalardan alınan 550 numunenin sonuçları belli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Yaptığımız ilk çalışmalar çerçevesinde; bugün itibarıyla müsilajın tehlikeli atık olmadığı veya toksik özellik göstermediğini tespit ettik" dedi.
Marmara Denizi Koruma Eylem Planı Koordinasyon Kurulu'nun, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen ilk toplantısı sona erdi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Marmara Denizi'ndeki müsilaj (deniz salyası) sorununa ilişkin "Arıtma tesislerini 'temel atmama' törenleri ile durduran CHP zihniyetinin İstanbul'umuzu getirdiği durumun fotoğrafıdır.
Balıkesir'in Bandırma ve Erdek ilçelerinde Marmara Denizi sahiline yakın bölgelerde yer yer müsilaj (deniz salyası) yoğunluğu devam ediyor.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ulusal Membran Teknolojileri Araştırma Merkezi'nde (MEM-TEK) üretilen filtrelerin, Marmara Denizi'nde müsilajın ortaya çıkmasına neden olan evsel ve endüstriyel atıkların arıtılmasında yüzde 99 başarı sağladığı belirtildi.
Yalova'da atık kabul gemisi, deniz süpürgeleri ve vidanjörle müsilaj (deniz salyası) temizleme çalışmaları devam ediyor.
Marmara Bölgesi belediyelerinin üye olduğu Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müsilaj sorununu çözmek için birlikte harekete geçti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, müsilaj sorununa ilişkin özel toplantıya başkanlık yaptı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müsilaj konusunda çalışan bilim insanlarını kabul etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara'da görülen deniz salyası meselesinin çözümü için Yükseköğretim Kurulu tarafından oluşturulan akademik heyetin katılımıyla düzenlenen toplantıya başkanlık etti. Toplantının sonuç bildirgesinde, "Marmara Denizi'nin tüm çevresinin belli bir plan dahilinde 'koruma bölgesi' olarak ilan edilmelidir. Mevcut arıtma tesislerinin ileri arıtım teknolojileri ile entegrasyonu sağlanmalıdır. Konu ile ilgili bir İzleme Komitesi kurulmalıdır" denildi.
Marmara Denizini etkisi altına alan müsilaj (deniz salyası), Yalova merkez ve denize kıyı ilçelerdeki bazı alanlarda rüzgarın etkisiyle dağılırken yer yer etkisini sürdürüyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'nden 8 ve 9 Haziran günlerinde toplamda 392 m³ müsilaj toplanarak, bertarafa gönderildiğini söyledi. Temizlik 7 ilde eş zamanlı başlamıştı. Müsilajın en çok 103,8 m³ ile İstanbul'dan çıktığı belirlendi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "Marmara Denizi Koruma Eylem Planı" kapsamında Balıkesir'in Bandırma ve Erdek körfezlerinde müsilaj (deniz salyası) temizlik çalışması sürüyor.
Yalova'da deniz süpürgeleri ve vidanjörle müsilaj (deniz salyası) temizleme çalışması sürüyor.
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla müsilaj kirliliğine karşı Marmara Denizi Koruma Eylem Planı İstanbul Koordinasyon Merkezi toplantısına başladıklarını ifade etti.
Bilim insanları, Marmara Denizi'nde yayılan ve zaman zaman yoğunluğu artan müsilaj (deniz salyası) sorununun kalıcı çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının açıkladığı "acil eylem planı"nın önemini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: " Haliç'i nasıl tertemiz hale getirdiysek, denize girilir hale getirdiysek, bu müsilaj belasından da kısa sürede İstanbul'umuzu ve Marmara'mızı temizleyeceğiz" "Parti kürsülerinden yalan ve iftiradan ibaret iddiaları, aksi yöndeki belgeler, bilgiler defalarca önlerine...
Son dakika politika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gözbebeğimiz Marmara'yı ve İstanbul'u, Silahtarağa'daki arıtma tesisinin yapımını törenle durduran, en temiz ulaşım aracı olan metroların inşaatını toprakla kapatan, Küçükçekmece'nin derelerini bakterilere teslim eden, Beykoz'daki, Şile'deki dereleri,...
Marmara Denizi sahillerinde görülen müsilaj (deniz salyası) sorununun çözümü için Çanakkale'de "Eylem Planı Komisyon Toplantısı" düzenlendi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'ye "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin en büyük, en kapsamlı deniz temizliği seferberliğini başlattıklarını belirterek, "2021 yılı sonuna kadar da Marmara Denizi'nin tamamını 'Koruma Alanı' ilan edeceğiz.
Edinilen son dakika gelişmesine göre ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Marmara Denizi Koruma Eylem Planı'yla ilgili paylaşımında "Çalışmalarımıza; 700 bilim insanı katıldı.
Son dakika gündem haberi... Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi Koruma Eylem Planı'na ilişkin, "Bakanlığımız tarafından yapılan çalışmalar çerçevesinde; alıcı ortama deşarj yapan atık su arıtma tesislerinin tamamı 7/24 online izlenecek.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un konuşması KOCAELİ - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi Koruma Eylem Planı'nı açıkladı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "8 Haziran Salı günü tüm kurumlarımızla belediyelerimizle doğa severlerimizle sporcularımız, sanatçılarımız, tüm vatandaşlarımızla birlikte, bir seferberlik anlayışıyla Türkiye'nin en büyük deniz temizliğini yapacağız." dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'ndeki kirliğin sonucu olan müsilaj yani deniz salyasıyla ilgili 22 acil eylem planını açıkladı. Bakan Kurum, "8 Haziran 2021 tarihinden itibaren 7/24 esasıyla Marmara Denizi'ndeki müsilajın temizlenmesine yönelik çalışma yapılacak" ifadelerini kullandı.
Marmara Denizi'ni deniz salyasından kurtaracak eylem planını açıklandı 22 maddeden oluşan eylem planı hayata geçiriliyor Yatırımlar 3 yıl içinde tamamlanarak Marmara müsilajdan kurtarılacak Eylem maddelerini sıralayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Marmara Denizimizi;
ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, " Tıpkı temizlenemez denilen Haliç'i tertemiz hale getirdiğiniz gibi, bugün de talimatlarınızla; İstanbul Boğazımızı, Marmara Denizimizi müsilaja, kirliliğe, kaderine terk etmeyeceğiz" dedi.
Bakan Kurum: "Marmara Denizi'ni müsilaja terk etmeyeceğiz" "Eylem planımızı paylaşacağız" Pendik Millet Bahçesi açılışına katılım sağlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deniz salyası ve Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.
Tekirdağ'da rüzgarın etkisiyle kıyılardan dağılan deniz salyası (müsilaj) açıklarda ve deniz dibinde yoğunluk oluşturuyor.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un sosyal medya hesabından açıkladığı 'Marmara Denizini Koruma Eylem Planı'nın sevindirici olduğunu belirterek, "Hazırlanacak eylem planının mutlaka iklim değişikliğini...
Son dakika gündem haberine göre VAN Gölü Sempozyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Kurumlarımızın iş birliği ile Van Gölü'nü Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı hazırlandı.
Edinilen son dakika haberine göre Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un sosyal medya hesabından açıkladığı 'Marmara Denizini Koruma Eylem Planı'nın sevindirici olduğunu belirterek, "Hazırlanacak eylem planının mutlaka iklim değişikliğini...
MARMARA Denizi'ndeki deniz salyasıyla mücadele için 'Marmara Denizini Koruma Eylem Planı' hayata geçiriliyor.
Son dakika gelişmesine göre ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'nde oluşan deniz salyalarıyla (müsilaj) ilgili "Bakanlık olarak 300 kişilik ekibimizle Marmara Denizi'nde 91 noktayı, karada da tüm arıtma tesislerini ve kirlilik kaynaklarını denetliyoruz" dedi.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.