Düzce Üniversitesi'nde afet ve iletişim stratejileri sempozyumu gerçekleştirildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü 6 ayda İzmir'e 1 milyar 685 milyon liralık altyapı yatırımı yaptı.
MEVKA, imalat sanayine yönelik yeşil dönüşüm eğitim programı düzenleyerek firmalara destek sağlıyor.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kadın tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Farkındalık Zirvesi (International Awareness Summit-IAS) tamamlandı.
Bakan Göktaş, kadın girişimciliği desteklemenin ekonomiye katkısını vurguladı.
İşte 6 Şubat depreminde yıkımı arttıran hatalar Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın: "Çöken yapılar, genellikle zayıf inşaat malzemeleri, donatı eksikliği ve yatay sismik kuvvetlerini hesaba katmayan tasarım hatalarından kaynaklandı" KOSTÜ'de "Deprem, Kentsel Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik...
DENİB, Bilgi Teknolojileri İhracat Grubu ve sürdürülebilir projelerle Denizli'yi dönüştürüyor.
AK Parti Kütahya İl Başkanı Önsay, MAM Başkanı Özsoy ile projeleri hakkında bilgi aldı.
Erzurum'un Aziziye ilçesindeki Pulur Höyük kazılarında 7 bin yıl öncesine ulaşıldı. Kazılar sonucunda Kalkolitik Çağ'dan Erken Demir Çağı'na kadar kesintisiz devam eden tabakalanma ortaya çıkarıldı.
İZMİR Körfezi'ndeki balık ölümleriyle ilgili basın açıklaması yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Umuyorum, 5 yılın sonunda körfezimiz bugünden çok daha iyi olacak.
TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde geçen yıl Türkiye 3'üncüsü olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mavera Teknoloji Takımı, Kocaeli'de düzenlenecek yarışlarda birinciliği hedefliyor.
Tuzla Belediyesi, TÜBİTAK projesi kapsamında düzenlenen Türkiye'nin ilk Kutup Bilim Evi buluşmasına ev sahipliği yaptı. Türkiye Antarktika Elçisi Sinan Yirmibeşoğlu, depremzede öğrencilerin projede yer almasını istediklerini belirtti.
Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen programda bir araya gelen bilim insanları, Marmara Denizi'nin mevcut durumunu ve deniz biyolojisi üzerindeki olası tehlikeleri tartıştı. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Deniz Araştırmaları ve Teknolojileri Araştırma Grubu Lideri Dr. İbrahim Tan, müsilaj tehdidinin sadece kirlilik veya iklim değişikliği gibi faktörlere bağlı olmadığını belirtti. Şu anda müsilaj tehdidinin yakın zamanda gözükmediğini ifade eden Tan, ancak sıcaklıkların artması durumunda olabileceğini söyledi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, NATO'nun inovasyon hızlandırıcısı ağına Türkiye'den 8 yeni üye daha katıldığını duyurdu. Türkiye'nin ağda yer alan test merkezi sayısı 10'a ulaşmış oldu. DIANA programı, sivil ve askeri amaçlı teknolojiler geliştiren şirketlere hibe desteği sağlarken, danışmanlık, yatırımcı ağlarına ulaşım, hızlandırma ve test merkezlerine ücretsiz erişim gibi hizmetler sunmaktadır.
İzmit Körfezi'nde yaşanan renk değişiminin alg çoğalmasından kaynaklandığı tespit edildi. TÜBİTAK MAM tarafından yapılan incelemelerde müsilaj oluşumu gözlemlenmediği belirlendi. Yağış sonrası besin elementlerinin deniz ortamına girmesi de renk değişiminin sebepleri arasında yer aldı.
VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ), Afet Yönetimi ve Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Hakkari'de sık görülen depremlere değinerek, yaz aylarında kapsamlı bir çalışma yapılacağını belirtti.
Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nda gerçekleştirdiği 'gMetal' deneyi, metal parçacıklarının hava içinde yanması ile enerji üretimini amaçlıyor. Deney, Türkiye'nin savunma ve uzay çalışmalarına katkı sağlamanın yanı sıra daha yaşanabilir bir dünya için de önemli çıktılar sunacak. Proje yöneticisi Prof. Dr. İskender Gökalp, deneyin amacını ve çalışmaların önemini açıkladı.
ALPER Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) gerçekleştirdiği 13 deneyden biri olan 'gMetal' deneyinin proje yöneticilerinden Prof. Dr.
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonundaki "8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi"ni gerçekleştirecek heyet, İstanbul'dan yola çıktı.
Kocaeli'de Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Harita Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen konferansta, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Kutup Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Yavaşoğlu, Türkiye'nin kutuplara yönelik araştırmalara destek olduğunu ve iki kutup noktasında da söz sahibi olmak istediklerini belirtti. Yavaşoğlu, kutup bölgelerinde yapılan bilimsel çalışmaların ülkelerin söz hakkını güçlendirdiğini ve Türkiye'nin bu alanda kurumsal bir yapıya sahip olduğunu vurguladı.
TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda hazırlanan 'Kutup Bilimleri Ansiklopedisi', internet üzerinden erişime açıldı. Ansiklopedi, 567 madde ve 60 yazar tarafından hazırlandı ve güncellenebilir bir yapıya sahip.
Elazığlı 7. sınıf öğrencisi Kasım Can Arıkanoğlu, TÜBİTAK tarafından düzenlenen resim yarışmasında Türkiye üçüncülüğü elde etti. Arıkanoğlu'nun resmi, Türk bilim insanlarının kutuplardaki yaşamı ve geleceğe ışık tutmak için yaptığı çalışmaları konu alıyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gelecek 13 yıl için bir yol haritası olan Ulusal Kutup Bilim Stratejisi'ni kamuoyu ile paylaştıklarını belirterek, "Bu strateji doğrultusunda gerçekleştireceğimiz projelerle kutup araştırmaları alanında bilimsel verilerin nicelik ve...
SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 7. Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumuna katıldı.
ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Afet ne tür olursa olsun, biz hiçbir afette insanımızı yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Farklı dinden, farklı dilden insanların bir arada huzur içinde yaşadığı eşsiz Hatay'ımızı yeniden medeniyetler beşiğine çevireceğiz.
Depremden etkilenen Hatay Havalimanında incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapılan çalışmaların ardından havalimanının çok daha büyük depremlere dayanıklı hale getirileceğini söyledi.
BOĞAZİÇİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, 17 Ağustos ve 6 Şubat depremlerinin toplumda travmaya neden olduğunu ve bu sebeple insanların depreme güvenli gördükleri şehirlere doğru hareketlendiğini belirterek, "Şehri terk etmektense...
İzmit Körfezi'nde rüzgar ve akıntının etkisiyle deniz anası yoğunluğu yaşanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem, bu durumun normal bir süreç olduğunu ve istila olmadığını belirtti. Körfez'de yapılan saha çalışmaları ve bilimsel incelemelerle su kalitesi ve biyoçeşitlilik sürekli izleniyor. İzmit Körfezi'nin doğu yakasında çoğalmanın daha fazla olduğu belirtilirken, çamur temizliği projesi sırasında da herhangi bir tehlike durumu olmadığı vurgulandı.
Dünya alüminyum sektörü İstanbul’da buluşuyor. Alüminyum sanayiinin dünya genelinde en önemli üç organizasyonundan biri olan Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı (ALUEXPO) bugün açıldı. Ticaret Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan’ın da açılışına katıldığı, yerli ve yabancı 403 firmanın yer aldığı ALUEXPO, 14 Ekim'e kadar açık kalacak.
Bilecik'te bu yıl birincisi düzenlenen Endüstriyel Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşüm Çalıştayı yapıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi kapsamında, biberiye hasadı başladı. İlk hasat Derince ve Kandıra ilçelerinde gerçekleştirilirken, bu sene toplamda 150 ton biberiye hasadı bekleniyor. Hasat işlemi, yerli ve milli imkanlarla üretilen römork yüklemeli aromatik bitki hasat makinesiyle yapılmaktadır. Proje kapsamında çiftçilere teknik danışmanlık hizmeti de verilmektedir.
Yuval Noah Harari, Türkiye İş Bankası tarafından Cumhuriyetin 100. yaşı vesilesiyle düzenlenen 'Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış' konferansının kapanışında konuştu.
"Yapay zeka çalışmaları henüz amip aşamasında"İSTANBUL, - Tarihçi, filozof Yuval Noah Harari, Türkiye İş Bankası'nın, Cumhuriyetin 100'üncü yıldönümü vesilesiyle düzenlediği uluslararası Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış başlıklı konferansın son gününde, Bedia Ceylan Güzelce...
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'ne (MAM) Başkan olarak atanan Prof. Dr. Burcu Özsoy, Biyoteknoloji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (BİOSB) ve Biyoteknoloji Sanayicileri Derneği (BİYOSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş'ı makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Özsoy, Dr. Varlıbaş'ın liderliğindeki Biyoteknoloji Vadisi projesiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda TÜBİTAK MAM'dan Dr. Duygu Aydın Tektaş da yer aldı. Görüşmede, biyoteknolojinin tüm paydaşlarının yer alacağı Biyoteknoloji Vadisi'nde TÜBİTAK MAM'la iş birliği yapılabilecek projeler üzerinde duruldu. Kısa dönemde TÜBİTAK MAM'la oluşturulabilecek iş birliği ve protokol çalışmaları hakkında olumlu mesajlar verildi. Dr. Varlıbaş, Prof. Dr. Özsoy'a yeni görevinde başarılar diledi.
Kocaeli'de Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi kapsamında ekilen nane, biberiye ve oğul otundan gıda ve kozmetik alanlarında kullanılan 70 çeşit ürün elde ediliyor. Çiftçilere alım garantisi verilen ve ödeme yapılan proje kapsamında bitkilerin distilasyonu ve ekstraksiyonu da gerçekleştiriliyor. Elde edilen ürünler hem yurt içinde satılıyor hem de yurt dışına ihraç ediliyor. Proje sayesinde çiftçilerin geliri artırılırken, katma değeri yüksek ürünlerin üretimi teşvik ediliyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin geleceğini korumak için en önemli adım olan iklim değişikliği ile mücadelede somut adımlar atmaya devam ediyor. Mersin’in sera gazı emisyonlarını azaltmak ve kentin iklim değişikliğine uyum kapasitesini artırmak için Büyükşehir’in hayata geçirdiği ‘Mersin Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nın Hazırlanması Projesi’nde sona gelindi. Proje kapsamında ikinci paydaş toplantı, alanında uzman kişilerin gerçekleştirdiği oturumlar ile düzenlendi.
Gebze'deki TÜBİTAK yerleşkesinde çıkan yangın, karadan ve havadan yapılan müdahalelerle yaklaşık 2 saatte kontrol altına alındı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yangın sonrası basın açıklaması yaparken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasna Mandal da hazır bulundu. Yangında yaklaşık 10 hektarlık alan zarar gördü ancak TÜBİTAK'ın etkinliklerini etkileyecek bir yayılma olmadı. Vali Yavuz, tedbirlerin devam edeceğini belirtti.
Türkiye'nin gerçekleştirdiği Üçüncü Ulusal Arktik Bilimsel Araştırma Seferi, 11 kişilik bilim heyetinin 1 aylık çalışmasının ardından tamamlandı. Seferde, 14 farklı proje için bilimsel araştırmalar gerçekleştirildi ve Arktik Okyanusu'ndaki ekosistemler, iklim değişikliği, deniz kirliliği gibi konular incelendi. Ayrıca, İtalyan araştırmacılar için örnekler alındı ve uluslararası işbirliği kapsamında farklı araştırma istasyonları ziyaret edildi. Seferin bulguları, ilerleyen günlerde düzenlenecek bir sempozyumda paylaşılacak.
MİLLİ Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Albay Zeki Aktürk, "Kararlılıkla uyguladığımız terörü kaynağında yok etme stratejisi ile Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 50 terörist etkisiz hale getirilmiştir.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TÜBİTAK ortaklığında hayata geçirilen 'Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme Programı' ile Türkiye'nin deniz ve kıyı suları kirliliğe karşı 3 yıl süre ile 425 noktada izlenecek. Elde edilecek veriler doğrultusunda acil eylem planları oluşturulacak.
ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TÜBİTAK ortaklığında hayata geçirilen 'Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme Programı' ile Türkiye'nin deniz ve kıyı suları kirliliğe karşı 3 yıl süre ile 425 noktada izlenecek. Elde edilecek veriler doğrultusunda acil eylem planları oluşturulacak.
KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerin ardından, ülke genelinde artan bina dayanıklılık testi talepleri Bursa'da sadece başvuruda kaldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye'de 25 nehir havzasında köy bazlı olarak nitrata hassas bölgeleri belirlediğini açıkladı. Tarımsal üretimde verimlilik ve karlılığın önemine vurgu yapan bakanlık, tarımda çevre ve iklim dostu uygulamaların yeni trend olduğunu belirtti. Proje kapsamında nitrat kullanımının azaltılması için çalışmalar yapılacak.
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi tarafından yapılan araştırmada Kızılırmak, Susurluk, Gediz, Dalaman ve Dilderesi havzalarında toplam 290 milyon adet mikroplastik tespit edildi. Proje kapsamında mikroplastik kirliliğinin boyutları ortaya konuldu ve animasyon filmi hazırlanarak halkın farkındalığının artırılması amaçlandı. Araştırmada fiber ve parça yoğunlukta olmak üzere kaynakları balık ağları, çuval ve fileler olan 'fiber' ile kaynakları ambalajlar ve vahşi depolama alanları olan 'parça' tipi mikroplastiklerin yoğunlukta olduğu belirlendi.
Samsun'da bir lise öğrencileri ekibi, Antarktika'da bilim insanları için tasarlanan bir teknolojik mont projesi geliştirdi. Mont, kutup ayısının derisinden örnek alınarak üretildi ve içindeki elektronik sistemle giyen kişinin nabzını, iç sıcaklık, nem gibi verileri ölçebiliyor. Ayrıca acil durum butonu sayesinde arama kurtarma ekiplerine hızlıca bilgi verilebiliyor. Proje, TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Projeleri Yarışması'nda birinci olarak Antarktika'ya gitme hakkı kazandı. Projenin danışman öğretmeni, öğrencilerin sürekli araştırmalar yaptığını ve gerçek hayat problemlerine çözümler üretmeye çalıştıklarını belirtti.
Marmara Belediyeler Birliği'nin IFAT Eurasia Uluslararası Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı çerçevesinde, "Kentsel Su Yönetiminde Güncel Problemler ve Çözüm Araçları Paneli" İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi.
SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan Aşı ve İlaç Geliştirme Kampüsü açılış törenine katılıp, 'Bu önemli yatırımla farklı aşı ve genetik ürünleri, biyoteknolojik aşI ve ilaç adaylarını hücreden başlayarak üretebileceğiz.
TARIM ve Orman Bakanlığı'nca yiyeceklerin kalori hesaplamaları için geliştirilen ve 2 ay önce hizmete sunulan cep telefonu uygulaması 'TürKomp', ramazan ayında yoğun talep gördü.
CUMURBAŞKANLIĞI himayesinde gerçekleştirilen 7'nci Ulusal Antarktika Bilim Seferi tamamlandı.
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgede 15 istasyon ile gözlem yaptıklarını, 10 binin üzerinde deprem kaydedildiğini belirtti.
Birinci derece deprem kuşağında yer alan Bursa'da, 1999 Marmara depreminin ardından birçok ciddi bilimsel projenin startını veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, deprem zararlarının azaltılmasına yönelik yeni projelerin geliştirilmesinin yanında kısa, orta ve uzun vadede alınması gereken önlemleri...
Trabzon'da düzenlenen "6. Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı" sunumlarla devam ediyor.
TARIM ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'nce (TAGEM) mikroorganizma ve omurgasız genetik kaynakları üzerine yapılan çalışmada, elde edilen rizosfer bakteri ile rizobakterilerin bitkiler üzerindeki etkileri denendi.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde (NKÜ) görevli bilim insanları kanserle mücadele yöntemlerindeki çalışmaları sürdürüyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kadını hayatın her alanında desteklerken aileyi de en güçlü şekilde ayakta tutup, geliştirecek bir politika takip etmenin kararlılığı içerisindeyiz.
SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, rüzgar, güneş ve hidroelektrik enerji odaklı Ar-Ge projelerine değinerek "Yurt içi üretim kabiliyetlerimiz çağ atladı, dersek herhalde abartmış olmayız.
Bartın haberlerine göre MADENCİLERİN KULLANDIĞI MALZEMELER İNCELENECEKTürkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağındaki grizu patlamasında yaşamını yitiren ve yaralanan madencilerin savcılık tarafından el konulan üzerlerindeki elbiseleri, baret lambası, fener, GPS'ler ve evraklar, 7 adet...
Son dakika haberi: Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında toplanan deliller, Amasra Adliyesinden incelenmek üzere ilgili birimlere gönderildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanlığı ile düşük frekansta çalışan, çok daha güçlü ve kabiliyetli bir sonar geliştirmeye başladıklarını belirterek, "Bu yeni milli sonar, Türkiye'nin MİLGEM'i için geliştirilen ilk milli sonar projesinde olduğu gibi yeni inşa...
Gaziantep haberlerine göre Gaziantep'te kurulan Antep Fıstığı Pilot İşleme Tesisiyle üreticiler ürünlerini kaliteli ve sağlıklı işleme fırsatı bulacak.
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), denize atık boşaltan gemileri 'Parmak İzi Analizi' yöntemi sayesinde tespit ediyor.
Bilişim Vadisi'nde Cumhurbaşkanı'nın katılımı ile Teknoloji ve Sanayinin Merkezi Kocaeli'ye Değer Katanlar ödül töreni gerçekleştirilecek.
Mersin yerel haberi | Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, “Mersin Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nın Hazırlanması Projesi” için TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ile işbirliği protokolü imzaladı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'yi bütün üretim alanlarıyla birlikte gıdada da dünyaya hizmet veren bir üretim üssü haline getireceklerini söyledi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan Gıda İnovasyon Merkezi ve Türkiye Gıda İnovasyon Platformu'nun açılışına katıldı.
Birleşmiş Milletler (BM) Okyanus Konferansı'nda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri ve bilim insanları, Türkiye'nin deniz kirliliğinin önlenmesi ve denizlerdeki biyoçeşitliliğin korunmasına yönelik çalışmalarını anlattı.
Prof. Dr. Yozgatlıgil: "Kutupta varız 2023'te uzayda olacağız" Balıkesir'de "Gezegenin Kara Kutusu: Antarktika" belgeseli gösterildi Balıkesir Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Gezegenin Kara Kutusu: Antarktika" belgeselinin gösteriminde konuşan TÜBİTAK MAM...
Deniz biyoloğu Prof. Dr. Ergün Taşkın, TÜBİTAK destekli olarak Marmara Denizi'nde yaptıkları araştırmada, deniz çayırları üzerinde ipliksi alglerin aşırı artış gösterdiğini ve Erdek’te 2-3 metre derinlikte müsilaj oluşumu tespit edildiğini söyledi. Taşkın, Marmara Denizi için, “Eğer bu yaz yüzey suyu sıcaklığı 29-30 derece sıcaklığa ulaşırsa bütün Marmara'yı etkileyecek bir müsilaj oluşumu olmasa da bölgesel olarak yine müsilaj olma ihtimali var” dedi.
ARNAVUTKÖY Karaburun Sahili'nde denizin, rengi turuncuya dönen noktalarından alınan numunelerin laboratuvar sonuçları açıklandı.
İZMİR'deki büyük depremin ardından, TÜBİTAK MAM Araştırma Gemisi ile Kuşadası Körfezi'nde yürütülen 'Körfez İçindeki Fayların Depremselliğinin ve Aktif Tektonik Özelliklerinin Yüksek Çözünürlüklü Deniz Tabanı Ölçümleri ile Belirlenmesi Projesi'nin 2'nci sefer araştırma çalışmalarında 2'nci...
İZMİR'deki büyük depremin ardından TÜBİTAK MAM Araştırma Gemisi ile Kuşadası Körfezi'nde yürütülen 2'nci sefer araştırma çalışmalarında 2'nci ayak da tamamlandı.
Arnavutköy Karaburun Sahili'nde, deniz suyunun renginin turuncu ve kızıla döndüğünü gören vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine sahile gelen ekipleri denizden numuneler aldı. Alınan numuneler Gebze'de bulunan TÜBİTAK MAM gemisine gönderildi. Denizdeki renk değişimin "alg patlaması" olduğu tahmin edilirken kesin neden incelemenin ardından netleşecek.
TÜBİTAK MAM araştırma gemisiyle Kuşadası Körfezi'nde yürütülen deprem araştırmaları devam ediyor.
İZMİT Körfezi'nde nisanda görülen müsilajı araştıran TÜBİTAK Araştırma Grubu lideri Dr. İbrahim Tan, "Marmara Denizi gibi stresin yoğun olduğu yerde, dönem dönem müsilajlı yapıların görülmesi normal.
Marmara Denizi'nde TÜBİTAK Marmara Araştırma Gemisi'yle 8-20 Nisan'da izleme çalışması yapan araştırmacılar herhangi bir müsilajlı yapıya rastlamadı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil ve ekibini ağırladı.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.