Malatya'daki Arslantepe Höyüğü'nde uzun yıllardır kazıları yürüten İtalya'nın La Sapienza Üniversitesi'nde Arslantepe'ye yönelik sergi ve sempozyum düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sapienza Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü Roma Türk Kültür Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, Arslantepe Höyüğü'ndeki kazı çalışmaları değerlendirildi ve sergi açıldı.
MALATYA'da UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren Arslantepe Höyüğü'nde, kazı çalışmaları yeniden başladı.
5 bin 500 yıllık Arslantepe Höyüğü'nde kazı çalışmaları başladı UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesinde bulunan 5 bin 500 yıllık Arslantepe Höyüğü'nde yeni dönem kazı çalışmaları başladı.
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Malatya Arslantepe Höyüğü'nde yeni dönem kazı çalışmaları başladı. Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli, “Kazı çalışmalarına üç gün önce başladık. Bu sene, geçen sene yaptığımız açmalarda çalışıyoruz. Şu anda iki açma var. Kalkolitik ve Hitit dönemi bir açma üzerinde çalışıyoruz” dedi.
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Malatya'daki Arslantepe Höyüğü'nde bu sezonki kazı çalışmalarına başlandı.
Malatya'daki Arslantepe Höyüğü'nün UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alınışının birinci yılı törenle kutlandı.
Vali Baruş, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Arslantepe Höyüğü'nde 2021 yılı kazı çalışmalarını tamamlayan Kazı Heyeti Başkanı İtalya Roma La Sapienza Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Francesca Balossi Restelli ve kazı heyetini ziyaret etti.
MALATYA'daki UNESCO Kültür Mirası Kalıcı Listesi'nde yer alan Arslantepe Höyüğü'nde, 5 bin 621 yıl öncesine ait olduğu düşünülen 250 mühür bulundu.
Malatya'da yaklaşık 7 bin yıllık geçmişiyle UNESCO Dünya Kültür Miras Kalıcı Listesi'nde yer alan Arslantepe Höyüğü'ndeki kazılarda bulunan mühür baskılar, dönemin bürokratik yapısına ışık tutuyor.
UNESCO Kültür Mirası Kalıcı Listesi'ndeki Arslantepe Höyüğü'nde devam eden kazılarda, 24 mezarla milattan önce 3600-3700 öncesinden kaldığı tahmin edilen 6 ev kalıntısı bulundu.
Malatya'da yaklaşık 7 bin yıllık geçmişe sahip Arslantepe Höyüğü'nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesi'ne alınması, bölgede yaklaşık 60 yıldır kazı yapan İtalyan arkeologları mutlu etti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhtarlar, STK temsilcileri, kanaat önderleri buluşmasına katıldı.
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Malatya'daki Arslantepe Höyüğü kazılarında, Orta Çağ Dönemi'ne ait 5 mezarda kolye ve cam bilezikler bulundu.
Anadolu'nun bilinen en eski şehir devletinin kurulduğu Malatya'daki Arslantepe Höyüğü'nde 2019 yılında yapılan kazı çalışmalarında adeta tarih fışkırdı.
Arslantepe Höyüğü'nde bu yılki kazı çalışmaları sona erdiFırat Nehri'nin batı kıyısında Malatya'ya 7 kilometre mesafedeki Arslantepe Höyüğü'nde bu yılki kazı çalışmaları sona ererken ulaşılan kalıntıların en dikkat çekeni 5700 yıllık çocuk iskeleti oldu.
FIRAT Nehri'nin batı kıyısında Malatya'ya 7 kilometre mesafedeki Arslantepe Höyüğü'nde bu yılki kazı çalışmaları sona ererken ulaşılan kalıntıların en dikkat çekeni 5700 yıllık çocuk iskeleti oldu.
Malatya Arslantepe Höyüğü'nün Dünya Kültür Mirası Listesine alınması için tavsiyede bulunmak ve 2020 yılındaki UNESCO değerlendirmesine rapor hazırlamak için ICOMOS adına Portekiz'den Malatya'ya gelen uzman heyet, incelemelerini tamamladı.
UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan ve kalıcı listeye girmesi için çalışmalar yapılan Malatya'daki Arslantepe Höyüğü'nde bu yılki kazı çalışmaları, Kazı Heyeti Başkanı ve İtalya Sapienza Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marcella Frangipane'nin gelmesiyle başladı.
Malatya Valisi Aydın Baruş, Arslantepe Höyüğü'nde incelemelerde bulundu.
İnönü Üniversitesi ve Roma La Sapienza Üniversitesi işbirliği ile 1. Uluslararası Arslantepe Arkeoloji Sempozyumu’nun açılış programı gerçekleştirildi.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Arslantepe Höyüğü Kazı Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane ve Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürü Çetin Şişman ile bir araya geldi.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Arslantepe Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı ve Roma La Sapienza Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marcella Frangipane ve ekibi ile kahvaltıda bir araya geldi.
Kazılar 56 yıldan bu yana aralıksız sürüyor.
Dünyanın bilinen en eski sarayı olan Arslantepe Höyüğünde kazılar İtalyan Profesör Marcella Frangipane'nin başkanlığını yaptığı ekip tarafından yapılıyor.
Malatya Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Fransa'nın Louvre Müzesi'nde sergilenen Hitit Kralı Maradas'ın atlı araba üzerinde geyik avının betimlendiği kabartmanın, UNESCO'nun "Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi"nde yer alan Aslantepe Höyüğü'nden 1891'de çıkarıldığını belirledi.
Arslantepe Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane, 2014 yılında Arslantepe Höyüğü’nün UNESCO dünya mirası kalıcı listesine alınması için başvuruda bulunduklarını anımsatarak, “Arslantepe Höyüğü’nin dünya kalıcı mirası listesine alınması hem Malatya hem Doğu Anadolu hem...
Malatya’nın Battalgazi ilçesinde kazı çalışmalarını yürüten İtalyan heyet, Malatya Valisi Ali kaban’ı ziyaret ederek, çalışmaların son durumu hakkında bilgi verdi.
Arslantepe Höyüğü’nde yeni dönem kazı çalışmaları için Malatya’ya gelen Arslantepe Höyüğü Kazı Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.
Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde organize edilen üstü açık otobüsü ile şehir turu gezileri başladı.
UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası geçici listesinde bulunan Malatya Arslantepe Höyüğü’nde bugüne kadar gün ışığına çıkarılan tarihi kalıntıların yazılı tarihin seyrini değiştirecek önemde olduğu vurgulandı.
Anadolu topraklarının zengin tarihi kültürünü yansıtan, ilk şehir devletinin kurulmasına sahne olan Malatya'daki Arslantepe Höyüğü, duvarlarına renkli figürler işlenmiş kerpiçten sarayı, 5 bin 500 yıllık geçmişe sahip tapınağı, kılıç ve mızraklarıyla tarihe ışık tutuyor.
Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi Arslantepe Höyüğü, İtalya’nın Roma kentinden gelen belgesel yapım ekibinin çekeceği Arslantepe belgeseli ile dünyaya tanıtılacak.
Arslantepe Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı ve İtalya Sapienza Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marcella Frangipane ve beraberindeki heyet, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.
Malatya Arslantepe Höyüğü’nde yapılan bu yılki kazılar sona erdi.
Battalgazi Belediyesi tarafından UNESCO Dünya Kültür Mirası yedek listesinde yer alan Arslantepe Höyüğü’nü tanıtmak amacıyla öğrencilere yönelik konferans düzenlendi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Arslantepe Höyüğünün tabelasının görüntüsü- Kazı alanından ve çalışmalarından yakın ve uzak detaylar- Roma La Sapienza Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Aslantepe Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane'nin tapınak alanını göstermesi - Prof. Dr. Marcella Frangipane'nin konuşması Aslantepe'de 5 bin 500 yıllık tapınak gün yüzüne çıkarıldı- Malatya'daki Aslantepe Höyüğü'nde yürütülen kazı çalışmalarında, 5 bin 500 yıllık tapınağa ulaşıldı- Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Frangipane: - "Kazı yaparken sürpriz şekilde ortaya çıkan tapınak çok büyük değil. Tapınak, milattan önce 3 bin 600-3 bin 500 yıllarına ait" NAİM BOŞKUT - Malatya'daki Aslantepe Höyüğü'nde yürütülen kazı çalışmalarında, 5 bin 500 yıllık tapınak gün yüzüne çıkarıldı.
Malatya’nın Mirası Arslantepe Projesi basın gezisi kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Asalantepe Höyüğü tabelası, - Kazı merkezinden detaylar, - Malatya Valisi Süleyman Kamçı'nın kazı merkezinde inceleme yapması, - Malatya Valisi Süleyman Kamçı'nın konuşması, - Roma La Sapienza Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Aslantepe Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane'nin konuşması, Vali Kamçı Aslantepe Höyüğü'nde incelemelerde bulundu- Vali Kamçı: - "Burasının daha görünür, Malatyamıza daha yakışır bir hale gelmesi, duyulması ve bilinmesi için çalışmalarımız devam ediyor"- Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Frangipane: - "İnşallah, (höyük) UNESCO listesine alınacak" Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya'da milattan önce 5 binli yıllara tarihlenen ve Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi"nde yer alan Aslantepe Höyüğü'nde incelemelerde bulundu.
Malatya Valisi Süleyman Kamçı Arslantepe Höyüğünde incelemelerde bulundu.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Aslantepe Höyüğü'nün tabelası, - Aslantepe Höyüğü'nün uzak ve yakın detayları, - Kazı çalışmalarından detaylar, - Roma La Sapienza Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Aslantepe Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane'nın konuşması,- Prof. Dr. Marcella Frangipane'nın günyüzüne çıkardıkları taht hakkında bilgi vermesi, 5 bin yıllık kerpiç taht gün yüzüne çıkarıldı- Malatya'daki Aslantepe Höyüğü'nde bulunan ve "dünyanın en eski kerpiç sarayı" olduğu belirtilen yapıda, M.Ö. 3 binli yıllara ait olduğu tahmin edilen kerpiç taht gün yüzüne çıkarıldı- Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Frangipane: - "Bu bina tapınak değil, kral binası. Tam bilmiyoruz ama ilk defa böyle bir şey bulduk. Önemli bir şey bu. Böylece devlet sistemi başlıyor.
Arslantepe Alan Yönetimi Toplantısı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında yapıldı.
Malatya Aslantepe Höyüğünde bu yılki kazı çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.
Kervansaray Buluşması "Melita'dan Battalgazi'ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri" etkinliği kapsamında Arslantepe Höyüğü Fotoğraflarla Kazı Sergisi açıldı.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Kervansaray Buluşması’nın Malatya ve Türkiye için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Roma Lasepianza Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Aslantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane’nin vermiş olduğu akşam yemeğine katıldı ve kazı bölgesinde inceleme yaptı.
Malatya'daki Aslantepe Höyüğünde bulunan ve "dünyanın en eski kerpiç sarayı" olduğu belirtilen yapıyı, 8 ayda 15 bin kişi ziyaret etti.
Roma La Sapienze Üniversitesi'nden Marcella Frangipane, "Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi"nde yer alan Aslantepe Höyüğü'nde 38 yıldır çaba sarf ediyor
UNESCO'nun "Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi"ne Türkiye'den son dahil edilen 13 alandan biri olan ve milattan önce 5 binli yıllara tarihlenen Aslantepe Höyüğü'nde kazı çalışmaları devam ediyor Roma La Sapienze Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marcella Frangipane başkanlığında yürütülen kazılarla "dünyanın en eski kerpiç sarayı" olduğu belirtilen yapı gün yüzüne çıkarılıyor Prof. Dr. Frangipane: "Aslantepe'nin çok uzun bir tarihi var. Bizim kazı, 52 senedir devam ediyor.
Arslantepe Höyüğü Kazı Başkanı ve İtalyan La Spienza Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marcella Frangipane dünyanın şuanda bilinen ilk kerpiç sarayının bu yıl tamamen gün yüzüne çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi.
Malatya Aslantepe Höyüğü ve Açık Hava Müzesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.
Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden olan Malatya Arslntepe Höyüğü ve Açık Hava Müzesi’nde bu yılki kazıların 15 Ağustos’ta başlayacağı bildirildi.
PAÜ, Arkeolojik Alanlarda Koruma ve Onarım Prensipleri konulu 1. Uluslararası Arkeoloji Uygulamaları Sempozyumuna ev sahipliği yapıyor.
Arslantepe Höyüğü Kazı Başkanı ve Roma Lasepianza Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Marcella Frangipane, Arslantepe'deki kazı bulgularının Malatya'nı eski bir bakır, gümüş ve metal işleme merkezi olduğunu gösterdiğini...
Malatya'nın Orduzu beldesindeki Aslantepe Höyüğü'nde yürütülen kazı çalışmalarına başkanlık eden Roma La Sapienze Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marcella Frangipane, ören yerindeki açık hava müzesinin UNESCO'nun koruma listesine alınmasını önerdi Vali Şahin: "Bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız ve bunun için gerekli çalışmaları yapacağız"
Dünyanın en eski yerleşim birimi olarak bilinen Malatya Aslantepe Höyüğü'nün, dünya kültür mirası UNESCO listesine alınması için başvuru yapılması konusunda hazırlık başlatıldı.
Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, Arslantepe Açık Hava Müzesi'nin son 2 ay içerisinde 350 yabancı turist tarafından ziyaret edildiğini açıkladı.
Malatya Arslantepe Höyük ören yerinde 1976 yılından beri fiilen kazı çalışmaları yapan Roma Lasepianza Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Marcella Frangipane, "Anslantepe'deki kazılarda Mezopotamya ile bağlantı vardı."
Milattan önce 5 binli yıllara tarihlenen höyükte bu yılki kazı çalışmaları 2 ay sürecek
Malatya'daki Aslantepe Höyüğü'nde bu yıl yapılan kazılarda, Trans Kafkas kültürüne ait büyük bir bina, bina içinde 2 mızrak ucu ve bir kolye bulundu.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.