DSÖ, dünyanın ölümcül Marburg virüsünün tehdidi altında olduğunu duyurdu. Meyve yarasaları tarafından insanlara bulaşan ve yüzde 88 ölüm oranı olan virüsün yayılması riskine karşı uyarıda bulunan Dünya Sağlık Örgütü, hastalığın semptomları arasında şiddetli baş ağrısı, karın ağrısı, burun ve ağız kanamasının bulunduğunu ifade etti.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgın hastalık olarak ilan edilen Marburg virüsü hakkında uyarılarda bulunuldu. Virüsün belirtileri arasında ateş, titreme, baş ağrısı, kas ağrısı ve yaygın kanamalar yer alıyor. Marburg virüsü Afrika'da yaşayan meyve yarasalarının rezervuarında bulunuyor ve insanlara temas yoluyla bulaşıyor. Virüsün aşısı veya özel bir tedavisi bulunmuyor, ancak hastanede destek tedavisi uygulanabiliyor. Hastalıktan korunmanın en etkili yolu, hasta primatlar ve meyve yarasalarından uzak durmak ve hijyen kurallarına dikkat etmektir.
Dünya'yı tedirgin eden yeni salgın ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü, Batı Afrika ülkesi Gana'da "Marburg humması" salgını ilan etti. Ebolaya benzeyen salgın, ölüm oranının yüzde 90'a kadar çıkabilmesi ve tedavisinin henüz olmaması nedeniyle büyük risk oluşturuyor.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gana'da Marburg virüsüne bağlı olarak 2 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından ülkede Marburg salgınının olduğunu duyurdu.
Batı Afrika ülkelerinden Gana'da, iki kişide Ebola'ya yol açan virüsle aynı aileden ölümcül Margburg virüsü görüldüğü teyit edildi.
Koronavirüs ve maymun çiçeğiyle boğuşan dünya, yeni virüs haberiyle sarsıldı. Ebola virüsüne benzeyen ve şu anda aşısı olmayan 'Marbug virüsü'nün belirtilerin çıkmasından sadece 9 gün sonra kan kaybından ölüme neden olması endişe oluşturdu. İşte detaylar...
Dünya henüz koronavirüsü alt edememişken Afrika'dan gelen yeni virüs uyarısı büyük panik yarattı. Dünya Sağlık Örgütü, Batı Afrika'da, Gine'de yarasalardan bulaşan ve ölüm oranı çok yüksek olan "Marburg humması"na rastlandığını açıklarken, virüs için henüz bir tedavi ya da aşının bulunmadığı söyledi. Virüsün enfekte olduğu kişilerde, yüksek ateş, şiddetli baş ağrısı, halsizlik, kusma gibi etkiler aniden ortaya çıkıyor ve birçok hastada 7 gün içinde şiddetli hemorajik belirtiler gelişiyor.
Covid-19 için aşı ve ilaç çalışmaları tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir hızla devam ederken geliştirme sürecinde vakit kaybetmemek adına mevcutta bulunan ilaçların da denemeleri yapılıyor.
Tayland'da mağaradan kurtarılan 12 erkek çocuk ile antrenörleri, yer altında bulaşıcı hastalıklara neden olan organizmalara maruz kalmış olma ihtimalleri nedeniyle karantinaya alındı.
– Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Afrika'da ortaya çıkan ve şu ana kadar 127 kişinin ölümüne neden olan ve toplam 1,300 kadar insana bulaşan Kara Veba hastalığının tedavisi olmadığını, hastalığın ölüm oranının yüzde 88 olduğunu söyledi.
Hacettepe Teknokenti'nde şarbon ve veba gibi biyolojik ajanlarını üç dakikada havadan tespit edebilen cihaz geliştirildi.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.