Bu STEAMWIN etkinliğinde konunun uzmanları ile Mimarlık ve İnovasyon konusunu konuşacağız. Değerli konuşmacılarımız
Mimari kararlar ile yapı malzemelerinin sağlığımıza ve yaşam döngülerine etkilerini bizlerle paylaşacaklar.
Program:
18.00-18.30 Kayıt ve Networking
18.30-20.00 Sunumlar
20.00 Networking
Nilgül Özgül
Nilgül, mimarlık eğitimi aldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde iken, mimarlık-bilim-doğa ekseninde düşünmeye ve araştırmaya başladı. Öğrencilik sürecinde Rasyonel mimarlık, TH-İdil mimarlık ve eds-a mimarlık bürolarında mimari tasarım ve saha süreç deneyimleri kazandı. İstanbul'da tarihi ahşap bina rölöve ve restorasyon proje süreçlerinde yer alma imkanı buldu. 2014 – 2015 yıllarında Trabzon Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali organizasyon ekibinde aktif görev aldı. Mimarlıkta yenilikçi ve ekolojik çözümlere ilgisi doğrultusunda Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi Enstitü'sü ekibine dahil oldu. Yapı biyolojisi ve malzeme alanında eğitim, çalışma ve araştırmalarına devam etmekte. Mikrobiyolojiye olan ilgisini mimarlıkla buluşturmanın ve görünmeyeni görünür kılmanın yollarını arıyor.
Deniz Köse
Deniz Köse, Darmstadt Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümü yüksek lisans (Dipl. Ing.) eğitimini bitirdikten sonra Türkiye'ye dönerek? Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi Enstitüsü ekibine araştırmacı ve koordinatör olarak katıldı. Eğitimi süresince asistanlık yaptı ve birçok atölyeye katılarak tasarım süreçlerinin çeşitliliğini araştırdı. Bunlardan bazıları:
Katılımcı süreçlerde kentsel etkileşim atölyesi (Oulu, Finlandiya),
?E?nerji etkin şehirler atölyesi ( Dortmund, Almanya),
?P?ermakültür tasarım kursu (Fethiye),
?Y?erine ait mimari atölyesi (Marmara Adası),
?K?entsel müdahale atölyesi (Darmstadt, Almanya). 'Katılımcı süreçlerde oyunlaştırma'ya odaklanan doktora tez başvurusu için değerlendirme süreci devam etmektedir.
Merve Titiz
1999 senesinde Koç Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olduktan sonra Yaklaşık 8 yıl Türkiye'de çeşitli sektörlerin öncü kurumlarında ( bazıları: dDf, Bilsar, Titiz, İstanbul Modern) tasarım, iletişim, süreç ve etkinlik yönetimi alanlarında tecrübe edindi. Tasarım ve iletişim alanlarındaki iş tecrübesine paralel 2001-2004 yılları arasında Bilgi Üniversitesinde 'Tasarım Yönetimi Sertifika Programı' ve 'Görsel İletişim Tasarımı Yüksek Lisans Programı'na devam etti. Özellikle 2008 senesi itibariyle uluslararası sürdürülebilirlik ajandasını yakından takip ederek 2009 yılı Mayıs ayında Türkiye'de ilk Uluslararası Ekolojik Tasarım Buluşması'nı İTÜ Taşkışla'da gerçekleştirdi. 2 hafta süren, 2 konferans ve 2 paralel sergiden oluşan bu kapsamlı organizasyon sürecindeki birikimini, 2011 yılında tamamladığı 'Sürdürülebilirlik için Stratejik Liderlik Yüksek Lisans Programı'nın (MSLS) sağladığı çok kültürlü çalışma ortamı ve uluslararası uzman ağına dahil olarak pekiştirdi. 2011 itibariyle çalışmalarını sürdürülebilirlik odaklı kurumsal, yerel gelişim, iletişim ve etkinlik yönetimi alanlarında devam ettirmektedir. Ayrıca kurucularından olduğu Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi Enstitüsü'nde kurumsal yapı, işbirlikleri, projeler ve süreçlerin tasarım ve gelişiminden sorumludur.
And Akman
Yapı ekolojisive biyolojisi üzerine 28 yıldır uluslararası akademik ve mimari çalışmalarını sürdüren And Akman, bu alandaki eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi, New York University ve Almanya'da Institut für Baubiologie + Ökologie'de sürdürdü. Almanya'da onyedi yıl Lichtblick mimarlık bürosunda uluslararasıekolojik mimariproje ve yapı uygulamaları gerçekleştirdikten sonra 2007 yılında Türkiye'ye dönerek, kurucu ortağı olduğu eds-architecture'da uluslarası mimari proje ile uygulama çalışmalarına devam etmektedir. 2014, 2015 yıllarında Selçuk Üniversitesinde davetli öğretim görevlisi olarak çağdaş kerpiç yapı proje yürütücüsü olan Akman, 2016 yılı itibarıyla MEF Üniversitesinde "Yapı Biyolojisi & Ekolojisi" dersini vermekte, ayrıca Anadolu'da geleneksel yerel mimariler ve yapılar konusunda UNDP'nin danışmanlığını yapmaktadır. 2015 yılında Türkiye Yapı Biyolojisi & Ekolojisi Enstitüsü 'YBE'yi kuran Akman'ın, kırsalda çağdaş sürdürülebilir mimarlık ve yapı-insan sağlığı üzerine uluslararası makalele ve bildirileri bulunmaktadır.
Detaylar :
İl : İzmir
İlce : Konak
Mekan : Mimarlar Odası İzmir Şubesi
Mekan Adresi : 1474 sok. No: 9 35220 Alsancak Başlangıç Saati : 29.05.2017 18: 00: 00
Bitiş Saati : 29.05.2017 20: 00: 00
Kategori : STEAMWIN@Izmir "Mimarlık ve İnovasyon" with
Tür : Seminer
Ücretlimi? : Hayır
Son Dakika › Kültür Sanat › Steamwın@ızmir 'Mimarlık ve İnovasyon' With - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?