Devlet Konservatuarı'na bağlı Eskişehir Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası; Side 12. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'ne farklı bir soluk katacak! Orkestra şefliğini Cem'i Can Deliorman'ın, solistliğini ise dünyaca ünlü Türk keman virtüözü Cihat Aşkın'ın üstlendiği Eskişehir Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası konseri; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Anadolu Üniversitesi Genel Sekreteri'nin katılımlarıyla 18 Eylül 2012, Salı akşamı saat 21:30'da Side Antik Tiyatro'da sanatseverlerle buluşacak!
"Yaşam Boyu Eğitim" sloganıyla, üniversitelerin sadece eğitim ve bilim alanında değil, sanat ve kültür dalında da etkin olması gerektiğine inanarak yola çıkan Eskişehir Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası; evrensel sanat dünyasına da katkıda bulunma hedefiyle, 2004 yılında kuruldu. Orkestranın konserleri arasında; "Atatürk'ün Doğumunun 125. Yılı Kutlama Konserleri", Köln Üniversitesi konserleri, Konservatuar Opera Anasanat Dalı ile birlikte gerçekleştirdiği, Eskişehir'in kendi olanaklarını kullanarak sahnelediği ilk operet olan J. Strauss'un "Yarasa" adlı eseri yer alıyor.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası'nın, 12. Uluslararası Side Kültür ve Sanat Festivali kapsamında vereceği konserin; orkestra şefliğini Cem'i Can Deliorman üstlenirken orkestraya dünyaca ünlü Türk keman virtüözü Cihat Aşkın eşlik ediyor.
Orkestra, 18 Eylül 2012, Salı akşamı saat 21:30'da Antik Tiyatro'da gerçekleşecek konserde; U.Cemal Erkin'in "Köçekçe" ve "Keman Konçertosu" ile Rimsky Korsakov'un "Şehrazat"ını seslendirecek.
Bu yıl Side Belediyesi tarafından 12.'si düzenlenen, 2010 yılında Avrupa Festivaller Birliği'ne (EFA) kabul edilen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali; 25 Ağustos – 30 Eylül 2012 tarihleri arasında Side Antik Tiyatrosu ve Apollon Tapınağı'nda ücretsiz olarak düzenleniyor.
Son Dakika › Kültür Sanat › Side 12. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?