Türkiye Yazarlar Birliğinin (TYB) kuruluşunun 40. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "40'lar Meclisi Edebiyat ve Hayat Söyleşileri"nde, şair Hüseyin Atlansoy okurlarıyla buluştu.
Söyleşiyi yöneten hikayeci eleştirmen Necip Tosun, TYB Mehmet Akif Divanı'ndaki etkinlikte yaptığı konuşmada, Atlansoy'un söyleşi etkinliklerine çok fazla katılmadığını, geri planda kalmayı seven bir şair olduğunu söyledi.
Atlansoy'un şiirini yazıp geri çekilen bir şair olduğunu belirten Tosun, "Öykülerimi yazarken, mutlaka bir Hüseyin Atlansoy şiiri okurum. Çünkü aynı kuşaktan olduğumuz için aynı kelimelerden bir esinti almaya çalışırım." dedi.
Atlansoy'un "1980 kuşağı" ile anıldığını anlatan Tosun, şiirlerinin 1982'den itibaren Diriliş, Yönelişler, Yedi İklim, İkindi Yazıları, Şiir Atı, Albatros, Dergah, Bürde ve Hece dergilerinde yayımlandığını ifade etti.
Atlansoy: "Şiir bir şekilde beni yakaladı"
Atlansoy da küçükken edebiyat alanına kendisini pek yakın hissetmediğini, aslında uzay geometrisiyle ilgilenen bir matematikçi olmak istediğini anlattı. Ancak İstanbul'da 1982'de ilk şiirini yazdıktan sonra edebiyat alanına yöneldiğini aktaran Atlansoy, "Neredeyse vazgeçiyordum ki şiir bir şekilde beni yakaladı. Aslında bundan rahatsız olmadım. Daha sonra 'İntihar İlacı' isimli ilk kitabımı çıkardım." diye konuştu.
Atlansoy, konuşmasının ardından söyleşiye katılan okurları ile sohbet etti.
Son Dakika › Kültür Sanat › Şair Atlansoy '40'lar Meclisi'Nde - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?