Gazeteci-yazar ve şair Ömer Lütfi Mete için ölümünün 7'inci yılında Çengelköy Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi.
Çengelköy Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anmada Kur'an-ı Kerim okunduktan sonra Ömer Lütfi Mete'nin oğlu Ali Buhara Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının daha fazla özlendiği bir zamandan geçildiğini, yokluğunu hissettikçe onun daha iyi anlaşıldığını söyledi.
Ömer Lütfi Mete'nin ölümünün ardından 7 yıl geçmesine rağmen sevenleri tarafından unutulmamasının kendisini mutlu ettiğini aktaran Buhara Mete, şunları söyledi:
"Bu dönemde onun gibi aklıselim insanlara, aydın insanlara ne kadar ihtiyacımız olduğunu fark ediyoruz. Bırakmış olduğu eserler hala günümüze ışık tutuyor. Bu noktadan bakınca onun varlığı hala yolumuzu aydınlatıyor. Bazı insanlar vardır onlar aşıklardır. O da öyleydi. Sevgi doluydu. Onu yaşatmaya, anlamaya ve anlatmaya devam edeceğiz."
Babasının izinde çalışmalarına devam ettiğini belirten Mete, "Posta Kutusu" isimli bir film çektiklerini, kurgusunu tamamladıkları filmin Ocak ayından sonra vizyona girmesi için çalışmaların devam ettiğini de kaydetti.
Ömer Lütfi Mete için duaların okunduğu anma etkinliğine sanatçı dostları, sevenleri ve yakınları katıldı.
Ömer Lütfi Mete
1970 yılında Sabah gazetesinde basın hayatına atılan, Bizim Anadolu, Tercüman, Türkiye, Yeni Haber, Orta Doğu, Yeni Şafak, Ayyıldız, Yeni Binyıl, Sabah gazetelerinde yönetici ve yazar olarak çalışan Mete'nin, Türk Edebiyatı, Boğaziçi ve Çağrışım dergilerinde makale, mizahi öykü ve şiirleri yayınlandı.
Şiirlerini "Gülce" adlı kitabında toplayan Mete, "Allahsız Müslümanlık", "Milliyetsiz Milliyetçilik", " 28 Şubat'tan Şemdinli'ye Derin Çeteler", "Derin Devlet", "Dünyayı Kimler Yönetiyor", "Derin Millet Manifestosu", "Çığlığın Ardı Çığlık", "Yerden Göğe Kadar", "Asker ile Cemre", "Çizme", "Hacı yağı ile Parfüm Arasında", "Balonya Tünel", "İtfaiye Yanıyor" ve "Erdoğan operasyonu (Mahir Kaynak ile ortak eser)" adlı eserlerini kaleme aldı.
Mete'nin, yazdığı sinema ve dizi senaryoları arasında "Çizme", "Gülün Bittiği Yer", "Bizim Yunus", "Kurtlar Vadisi Irak", "The İmam", "Köstekli Saat", "Ayrı Dünyalar", "Veysel Karani", "Ahmet Bedevi", "Bizim Ev", "Evlere Şenlik", "Ortaklar", "Deli Yürek", "Avcı", "Hayat Bağları", "AGA", "Kurtlar Vadisi", "Kurtlar Vadisi Pusu", "Eşref Saati", "Ekmek Teknesi" ve "Çanakkale Destanı" yer alıyor.
Mete, 18 Kasım 2009 tarihinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle 59 yaşında vefat etti.
18 Kasım 2009 tarihinde geçirdiği kalp krizi sebebiyle 59 yaşında vefat etti.
Son Dakika › Kültür Sanat › Ömer Lütfi Mete Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?