Necip Fazıl'ın Fikir, Aksiyon ve Sanat Hayatı - Son Dakika
Kültür Sanat

Necip Fazıl'ın Fikir, Aksiyon ve Sanat Hayatı

Necip Fazıl\'ın Fikir, Aksiyon ve Sanat Hayatı

Cizre'de, Türk edebiyatının önemli temsilcilerinden şair, yazar ve fikir adamı Necip Fazıl Kısakürek'i anma söyleşisi düzenlendi.

23.05.2017 12:55

Cizre'de, Türk edebiyatının önemli temsilcilerinden şair, yazar ve fikir adamı Necip Fazıl Kısakürek'i anma söyleşisi düzenlendi.

Eğitim Bir-Sen Şırnak Şubesi ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinin düzenlediği proğramda Türk edebiyatının usta ismi Necip Fazıl Kısakürek ölümünün 34. yıl dönümünde anıldı.

Cizre Kaymakamlığı konferans salonundaki programa katılan Eğitim Bir-Sen Şırnak Şube Başkanı Abdullah Çatı, önemli bir fikir ve aksiyon adamı olan merhum üstadın çilesini, mücadelesini, bu ülkeye kazandırdıklarını ve yetiştirdiklerini anlatmaya kelimelerin yetmeyeceğini belirterek, "O, dünya döndükçe bu ülkede imanlı, inançlı ve aksiyoner bir kitlenin yetişmesine her zaman kaynak olacaktır." dedi.

Kısakürek'in billurlaştırdığı sentez, mücadele yöntemi ve yol göstericiliği ile her geçen gün yokluğu daha da derinden hissedilen bir değer olduğunu vurgulayan Çatı,"Bugün Anadolu'da aydın, bürokrat, politikacı, sanat ve edebiyat sevdalısı zengin ve muktedir bir kadro varsa bunda üstadın büyük payı vardır." dedi.

Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz da proğramda bir konferans verdi.

Konferansın ardından öğrenciler şiir okudu, skeç ve çeşitli etkinlikler düzenledi.

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, Milli Eğitim Şube Müdürleri, kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcilileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Necip Fazıl'ın Fikir, Aksiyon ve Sanat Hayatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement