İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, Kütahya'ya 2018 yılında gelen yerli ve yabancı turist sayısının 443 bin olduğunu bildirdi.
Kütahya'da, Turizm Haftası kutlama etkinlikleri, Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyüş yapılması ve Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı.
Yeldemez, etkinlikler kapsamında Vahid Paşa Yazma Eserler Kütüphanesi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, ilin turizm verilerini açıkladı.
Turizmin bacasız sanayi olarak adlandırıldığını ve dünyanın parlayan yıldızı olduğunu belirten Yeldemez, şunları söyledi:
"Kadim bir medeniyetin müstesna şehri olan Kütahya'mız, tarihi ve doğal güzellikleri, zengin yer altı ve yer üstü kaynakları, termal turizm merkezleri, geleneksel el sanatları ve kültür değerleriyle görülmeye değer bir şehirdir. Kütahya'mız 7 bin yıllık tarihi ile adeta bir açık hava müzesi niteliğindedir. İlimiz Çavdarhisar'da bulunan Aizonai Antik Kenti 2012 yılında, Frigya Vadileri 2015 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilmiştir. Diğer yandan 14. yüzyıldan bu yana gelişerek devam eden çini sanatımız da 2016 yılında UNECSO tarafından çini ustaları sanatı olarak Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne eklenmiştir."
Kütahya'nın 2017 yılında zanaat ve halk sanatları alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na Türkiye'den kabul edilen ilk şehir olma başarısını gösterdiğini hatırlatan Yeldemez, "İlimiz dünyada bu alanda kabul edilen 37 şehirden biri olmuştur. Tüm bu özelliklerden dolayı ilimize gelen ziyaretçi sayısında da önemli artışlar olmuştur. Turizm ve belediye beldeleri tesislerdeki geceleme istatistikleri dikkate alındığında 2011 yılında geceleme yapan yerli ve yabancı ziyaretçi sayısı 310 bin iken bu rakam 2018 yılında 443 bine yükselmiştir." dedi.
Program, hafta dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında derece alan öğrencilere ödüllerin verilmesi ile halk oyunları gösterisi ile sona erdi.
Son Dakika › Kültür Sanat › Kütahya'ya Bir Yılda 443 Bin Turist Geldi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?