BİR film düşünün ki tüm ekip Karadenizli olsun. Üstelik amatör oyuncular, hatta yöre halkı kamera karşısına geçsin... İşte size “Tepenin Uşakları”... Son yıllarda Karadeniz insanının espri anlayışını beyazperdeye taşıyan birkaç film seyirci ile buluştu. Sümela’nın Şifresi ve Yangın var bunlardan sadece ikisi. Ancak Tepenin Uşakları tepeden tırnağa ‘Karadenizli’.
Herşeyden önce filmin çekim hikayesi, yapım şartları ve koşulları gözönünde bulundurulduğunda, dağıtım şirketlerinden ve salonlardan gelen talep şaşırtıcı. Sektörün merkezinde yapılan pek çok film dahi gösterim şansı bulamazken, Trabzon’da çekilen, tanınmış yönetmeni ve yapımcısı olmayan bir film, bu sistemin içinde şaşırtıcı şekilde kendine yer edindi ve 60’a yakın kopyayla salonlarda yer buldu. Filmin yönetmeni İsmet Eraydın, amatör tiyatro yapan bir grubun yönetmeni ve gerçek yaşamda Acil Servis doktorluğu yapıyor. Bu ilk filmi.
Film, hikayesi, oyunculuğu, doğallığı, sıcak ve samimi atmosferi, pek çok sahnede şaşırtıcı derecede başarılı görüntüleriyle seyirciyi sarmalıyor. Bu başarının altında yatan en önemli etken ise, filmin samimiyeti. Tamamen ailevi denebilecek birbiriyle yakın ilişkileri olan bir ekip tarafından çekilmiş olması bu samimiyette önemli etken. Bir o kadar da, Karadeniz insanının doğal yapılarında var olan mizah-dram yeteneğinin, hiçbir oyunculuk katkısı gerektirmeden perdeye aktarılabilmesi... İzleyiciye kolayca geçen bu sıcaklık ve samimiyet ‘ilk’ filmin taşıdığı zaafların göze batmasını engelliyor.
Film, 1980 yılı Trabzonunda geçiyor. Köyün delikanısı, uzun süredir gizli gizli sevdiği kıza açılmak için denemedik yol bırakmaz. Kızın babası da gaddar bir ağa olunca işler iyice sarpa sarar. Dr. İsmet Eraydın’ın yazıp yönettiği filmde Samet Karahasanoğlu, Ayşe Öztürk, Koral Koç, Selahattin Çakır, Altuğ Küçük, Özgür Saral, Adem Eraydın ve Vahide Eraydın rol alıyor.
Son Dakika › Kültür Sanat › Karadeniz Uşaklari Tepeye Çıkayi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?