Karabatak, Yaz Sayısı ile Okuyucunun Karşısında - Son Dakika
Kültür Sanat

Karabatak, Yaz Sayısı ile Okuyucunun Karşısında

Karabatak, Yaz Sayısı ile Okuyucunun Karşısında

Nitelikli ve zengin içeriğiyle sanat ve edebiyat dergileri arasında özel bir yer edinen Karabatak, yaz sayısı ile okuyucusuyla buluştu.

19.07.2013 14:14

Derginin merakla beklenen dosyasının konukları bu defa romanların gölge kahramanları. Kapsamı ve anlatım diliyle öne çıkan dosya, A.Ali Ural’ın “Herkes Başrolü Oynuyor” yazısıyla başlıyor. Ana karakterin tek kişilik evreninde geri planda görünen bu kahramanlar, Karabatak yazarlarının kalemleriyle başkahraman mevkisine yükseliyor. Naime Erkovan Tatar Çölü’nden Terzi Prosdocimo’ya, Fatih Taşçı Anayurt Oteli’nden Ortalıkçı Kadın’a, Güzide Ertürk Alice Harikalar Diyarı’ndan Cheshire kedisine, Bünyamin Demirci Ağaca Tüneyen Baron'dan Cosimo’nun şövalye amcası Carrega’ya, Şafak Çelik Küçük Ağa'dan Çolak Salih’e, Tuna Lütfü Yukay ise Dorian Gray’in Portresi’nden Hetty Merton’a haklarını teslim ediyor.

Karabatak özellikle fantastik edebiyat sevenlerin zevkle okuyacağı bir yazarı konuk ediyor 9. sayısında. Genç öykücülerimizden Güzide Ertürk’ün sorularını Türk okuyucuları için cevaplayan Ursula K. Le Guin “Hayal gücü hayatımı dengede tutuyor. O olmadan gerçeği nasıl kavrayabilirim?” diyor.

Karabatak’ın bu sayıdaki şairleri; A.Ali Ural, Ayşe Sevim, Yahya Kurtkaya, Dursun Güzel, Çayan Özvaran, Meryem Kılıç, Emirhan Kömürcü, Yusuf Duruk, Koray Feyiz, Kamil Remzi Cin, Şafak Çelik, Sümeyra Yaman, Metin Erol, F. Nuriye Torun, Fuat Eren, Berkay Öztürk, Hayrünnisa Çetin ve Vefa Lök. Dünya şiirine de kapılarını hep açık tutan Karabatak’ta Sare Öztürk Mahmud Derviş ve Raşid Hüseyin’den, Bünyamin Kasap Gottfried Benn’den, Prof.Dr. Mehmet Kanar ise Ahmed-i Şamlu’dan çevirdikleri şiirlerle edebiyat zevkine yeni tatlar katıyor okurun.

Her sayıda olduğu gibi bu sayıda da poetika yazıları, deneme ve öyküleriyle dikkat çekmeye devam ediyor Karabatak: Hasan Akay ve Yahya Kurtkaya poetika yazılarıyla; Mehmet Sabri Genç ve Sümeyra Yaman denemeleriyle; Bahar Paşalı, F. Büşra Helvacıoğlu, Hüseyin Akın, Hasibe Çerko, Ayşe Uçkan, Ela Korgan, M. Sabri Gümüş ve Yasemin Yıldız öyküleriyle derginin irtifasını yükseltiyor.

Karabatak, edebiyatı belli türlere hapsetmiyor. Gezi yazılarını dil ve kurgu açısından bir deneme ve öykü kadar değerli kılan yazarları var çünkü. Rahşan Tekşen’in İstanbul’da, F. Hande Topbaş’ın dünyada gezerken gördükleri, bilgiyle sanatın harikulade harmanına dönüşüyor. 9. sayı kültür yolculuklarına yeni bir kapı daha aralıyor. Edebiyat ve Şehir yazılarıyla H. Hümeyra Şahin bundan böyle her sayı bir dünya şehrinin kültürel nabzını tutacak. Kitap köşesinde Muhsin Mete; Mustafa Kutlu’nun son kitabını ele alırken, John Lennon’ı ele aldığı müzik yazısıyla Oya İşeri Gever yeni bir köşe açıyor Karabatak’a: Aktivist. Hüseyin Sorgun tiyatro yazısıyla Necip Fazıl ekseninde dolaşırken, Hakan Bilge Ortadoğu sinemasını irdeliyor. Çizimleriyle Ertan Ayhan Sertöz; fotoğraflarıyla Kemal Kaya ve Ali Fuat Altın; fotomanipülasyon, illüstrasyon ve eşsiz tasarımıyla Sedat Gever Karabatak takipçilerine yine zengin bir içerik sunuyor.

Kaynak: Star

Son Dakika Kültür Sanat Karabatak, Yaz Sayısı ile Okuyucunun Karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement