Kara Sabanın Ardında Geçen Bir Ömür - Son Dakika
Kültür Sanat

Kara Sabanın Ardında Geçen Bir Ömür

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bayram Güven'in çift sürmesi, - Bayram Güven'in eşi Ayşe Güven'in çift sürmesi, - Bayram Güven ile röportaj, - Çift sürümü detay görüntü, Kara sabanın ardında geçen bir ömür- Antalya'nın Akseki ilçesinde yaşayan Güven çifti, yıllardır kara sabanla çift sürerek elde ettikleri buğdayla geçimini sağlıyor- Bayram Güven: "Öküzlerle ektiğim mahsul, iyi oluyor"- Ayşe Güven: "Öküzlerimizden memnunuz. Bunlar, benim çocuklarım gibi" ABDULLAH ÇATLI - Antalya'nın Akseki ilçesinde yaşayan Bayram ve Ayşe Güven çifti, traktörün giremediği arazilerini yıllardır el ele verip kara sabanla sürüyor.

06.11.2015 13:00

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bayram Güven'in çift sürmesi, - Bayram Güven'in eşi Ayşe Güven'in çift sürmesi, - Bayram Güven ile röportaj, - Çift sürümü detay görüntü, Kara sabanın ardında geçen bir ömür- Antalya'nın Akseki ilçesinde yaşayan Güven çifti, yıllardır kara sabanla çift sürerek elde ettikleri buğdayla geçimini sağlıyor- Bayram Güven: "Öküzlerle ektiğim mahsul, iyi oluyor"- Ayşe Güven: "Öküzlerimizden memnunuz. Bunlar, benim çocuklarım gibi" ABDULLAH ÇATLI - Antalya'nın Akseki ilçesinde yaşayan Bayram ve Ayşe Güven çifti, traktörün giremediği arazilerini yıllardır el ele verip kara sabanla sürüyor.Gelişen teknoloji ile tarım araç ve gereçleri üreticilerin işini her geçen gün kolaylaştırırken köylüler, motorlu araçların giremediği sarp alanlarda ilkel bir tarım aracı olan kara sabanla arazilerini işlemeye devam ediyor.Akseki'nin Kepez Mahallesi'nde yaşayan Bayram Güven (73), eşi Ayşe Güven (62) ile yıllardır öküzlerinin arkasına bağladıkları kara sabanla çift sürerek tarlalarına buğday ekiyor. AA muhabirine açıklama yapan Bayram Güven, yaklaşık 50 yıldır kara sabanla çift sürdüğünü belirterek buradan elde ettikleri ürünle geçimlerini sağladıklarını söyledi. Güven, 18 yaşına kadar çobanlık yaptığını ifade ederek askerliğinin ardından aldığı 4 büyükbaş hayvanla tarlasını sürerek çiftçilik yapmaya başladığını dile getirdi. Köy arazisinin sarp olması nedeniyle motorlu araçların tarlaya giremediğini anlatan Güven, "Düz arazimiz olmadığı için devamlı öküzlerle çift sürüyorum. Bu arazide traktörün çift sürmesi imkansız. Bu nedenle öküzler, bizim hayatımızın vazgeçilmezi. Onlara gözümüz gibi bakıyoruz. Öküzlerle ektiğim mahsul iyi oluyor. Öküzlerle tarlayı ekmek, daha zevkli oluyor" diye konuştu. - "Hayvanlarım sayesinde çok ekmek yedim"Çevresinde öküzle çift süren başka kimsenin kalmadığına dikkati çeken Güven, "Ben bu hayvanlarım sayesinde çok ekmek yedim. Onlar da yaşlandı" dedi.Güven, daha önce, iki öküzle yılda yaklaşık 50 dönüm araziyi ektiğini aktararak "Çocuklar başka yerlere gidince şimdi ihtiyacımız kadar, yani 5-10 dönüm yer ekiyoruz. İhtiyacımızı karşılıyoruz. Günde, öküzlerle 2 dönüm civarında arazi ekiyorum" dedi. - "Bunlar benim çocuklarım gibi"Ayşe Güven de 15 yaşından beri eşiyle çiftçilik yaptığını anlattı. Hayatlarından memnun olduklarını vurgulayan Güven, "Öküzlerimizden de memnunuz. Bunlar, benim çocuklarım gibi, satmayı da düşünmüyoruz" şeklinde konuştu.

Kara Sabanın Ardında Geçen Bir Ömür
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kara Sabanın Ardında Geçen Bir Ömür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement