İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (TMDK), 42. yılını kutladı.
İstanbul'da 1975 yılında kurulan ve ilk Türk müziği konservatuvarı olma unvanına sahip İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, 42. yılını İTÜ Mustafa Kemal Amfisi Maçka Kampüsünde düzenlenen etkinlikle kutladı.
İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarının 28 Mayıs 1975'te Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak kurulması için ilk resmi teşebbüste bulunan eski Milli Eğitim Bakanı Ali Naili Erdem geceye "onur konuğu" olarak katıldı.
İTÜ TMDK Müdürü Prof. Adnan Koç, bu yıl 42. yıl heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, "40. yaşımızda konservatuvar tarihinde ilk kez kendi öz kaynaklarımızla hazırlayarak halka arz ettiğimiz Pür Nida - Türk Halk Müziği, Meşk-i Sefa ve Aşkname Türk Müziği albümleri ile başlayan yayın atağı 42'inci yılımızda yeni yayınlarla tüm hızıyla devam edecek." dedi.
Koç, konservatuvara sazıyla, emekleriyle katkı sağlayan öğrenci, öğretim elemanı, mezun ve misafir sanatçılara teşekkür etti.
İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ise dünya vatandaşı olmanın sadece teknik bilgiye sahip olmakla değil, ilerlemenin her alanındaki gelişmelere hakim olmakla mümkün olabildiğini söyledi.
Bilginin değeri ve kullanılabilirliğinin, yaratıcılıkla ve insan ruhuna dokunan sanat dallarıyla harmanlanabildiği ölçüde artığını ifade eden Karaca, şöyle konuştu:
"Çok yönlü insanlar yetiştirmeyi kendine ilke edinen üniversitemiz de bu yanını konservatuvarımızla tamamlıyor. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı 42 yıldır bu önemli rolü üstleniyor. İTÜ TMDK'nın daha uzun yıllar bu görevi başarıyla sürdüreceğine inanıyor, konservatuvarımızın yeni yaşını kutluyorum." diye konuştu.
Gecede, Celal Bakar, Çiğdem Elmas, Elif Buse Doğan, Ezgi Köker, Gediz Çoroğlu, Gülcan Kaya Aral, Gülşah Çubukçuoğlu Sönmez, Özgür Akdemir ve Suat Güney sahne aldı.
Son Dakika › Kültür Sanat › İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı 42. Yılını Kutladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?