İftar Sofralarının Vazgeçilmezi: "Meyan Şerbeti" - Son Dakika
Kültür Sanat

İftar Sofralarının Vazgeçilmezi: "Meyan Şerbeti"

İftar Sofralarının Vazgeçilmezi: "Meyan Şerbeti"

Yaz aylarında serinlemek amacıyla tüketilen meyan şerbeti, ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini alıyor.

12.07.2014 12:20  Güncelleme: 14:26

Yaz aylarında serinlemek amacıyla tüketilen meyan şerbeti, ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini alıyor.

Birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen şerbet, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin bunaltıcı sıcaklarında bölge insanının tercih ettiği en önemli içecekler arasında dikkati çekiyor. Ramazan ayının son yıllarda sıcak aylara denk gelmesiyle birlikte tüketimi daha da artan meyan şerbeti, iftar sofralarını süslüyor.

Sarayönü Caddesi'nde 51 yıldır meyan şerbeti satışı yapan ve ürününü Türk Patent Enstitüsü'ne tescil ettiren Abdullah Culha'nın sattığı meyan şerbetinden almak isteyen vatandaşlar saatler öncesinden dükkanın önünde kuyruğa giriyor.

Culha, yaptığı açıklamada, meyan şerbetinin Şanlıurfa ile özdeşleştiğini söyledi. Ramazan ayının kendileri için bir fırsat olduğunu ifade eden Culha, günlük 750 litre olan satışlarının ramazan ayında 3 bin litreye kadar çıktığını vurguladı.

Yoğunluktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Culha, "Ramazandan evvel biz beklerdik ki bir insan gelsin şerbet alsın. Ama şimdi oruç olduğu için herkes meyan şerbetine hucum ediyor. Bu durum bizi oldukça memnun ediyor" dedi.

İhsan Tahtabaşı ise babadan kalma mesleğini sürdürerek 35 yıldır şerbet sattığını, kentte "aşağı çarşı" diye tabir edile Haşimiye, Yıldız Meydanı ve Balıklıgöl civarına gelen vatandaşların meyan şerbeti tüketmeden evlerine dönmediğini anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İftar Sofralarının Vazgeçilmezi: 'Meyan Şerbeti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement