Huzursuz Bacak Sendromuna Doğal Tıbbın Bakışı - Son Dakika
Kültür Sanat

Huzursuz Bacak Sendromuna Doğal Tıbbın Bakışı

Huzursuz Bacak Sendromuna Doğal Tıbbın Bakışı

Birçok travmanın hayatımıza kattığı olumsuzluğun, huzursuzluğun bir nevi bacağımızda patlak verdiği hastalıktır huzursuz bacak sendromu (Restless Leg). Çevrenizde birçok insandan duymuşuzdur.

06.12.2019 16:14

Birçok travmanın hayatımıza kattığı olumsuzluğun, huzursuzluğun bir nevi bacağımızda patlak verdiği hastalıktır huzursuz bacak sendromu (Restless Leg). Çevrenizde birçok insandan duymuşuzdur. Otururken, yatarken bacağında olağan dışı bir rahatsızlık ve bunun yanında gıdıklanma, uyuşma ağrı ve benzeri rahatsızlıklarla birlikte delilercesine hareket ettirme ihtiyacı gelişir.

Huzursuz Bacak Sendromuna Doğal Tıbbın Bakışı

İnsanların dinlenme vakitlerinde yakınmaların ortaya çıkması büyük sorunlara neden olur. Kişi uykudan uyanır, ayağını hareket ettirmek ister ve hareket ettirince huzursuz bacak sendromu nedenli oluşan yakınma azalır. İnsanın ihtiyacı olan uyku saatinin verimsiz olması tüm günü de etkileyip yorgunluk, halsizlik ve sinir bozukluğu da yaratabilmektedir.

Huzursuz bacak sendromunun nedenleri

Psikolojik travmalar

Beslenme bozukluğu

Yetersiz su tüketimi

Çay, kahve, çikolata, sigara, alkol ve kola tüketimi

İdrar tutmak

Et tüketimi

Demir eksikliği

Huzursuz bacak sendromunun tedavi sürecini kendiniz başlatabilirsiniz

Vereceğim önerileri uyguladığınız vakit yakınmalarınızın azaldığını hatta kaybolduğunu göreceksiniz.

Öncelikle yaşamınıza resim, müzik, sevgi ve aşkı yerleştirmelisiniz. Sizi psikolojik olarak etkileyen sorunları kendiniz çözümlemeye çalışmalı, çözemediğiniz durumlarda bir uzmandan mutlaka yardım almalısınız. Bu uzman psikoloğunuzdur.

Bunların dışında günlük içtiğiniz su miktarını sorgulayıp az tüketiyorsanız ne kadar tüketmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Gündüz çok aydınlık ortamlarda vakit geçirin gece sağlıklı uyuyabilmeniz için olabildiğince gündüz uyumamaya çalışın.

Günde en az 45 dakika kadar yürüyün. Eğer yürüyemeyecek durumdaysanız ayaklarınızı kollarınızı yardım alarak veya kendiniz 45 dakika kadar hareket ettirin.

Kahveyi, çayı, çikolatayı olabildiğince azaltın yapabiliyorsanız hayatınızdan çıkarın.

Sigara, alkol ve kolayı hayatınızdan mümkünse çıkarın bu yalnızca huzursuz bacak sendromu için değil genel sağlığınız için de oldukça önemli.

Hayvansal ürünleri azaltın bedeninizdeki, ruhunuzdaki şifalanmayı siz de göreceksiniz.

Bacaklarınızda varis yoksa sıcak su ile yıkayın veya soğuk sıcak dönüşümlü yapın. Varis varsa soğuk su ile yıkayın.

Yatak odanızı cinsel ihtiyaçlarınız ve uyku dışında kullanmayın. Yani yatak odanız sizin aynı zamanda çalışma odanız olmasın.

Yattığınız odanın sıcaklığı ve soğukluğu sizi rahatsız edecek seviyede olmasın ve sessiz ışıksız karanlık bir odada uyumayı tercih edin.

Huzursuz bacak sendromunun bir terapi yöntemi de yeterli uyumak bu nedenle uyanmak istediğiniz saatten 8 saat önce yatağınıza geçip sizi dinlendirecek müzikler dinleyip, kitaplar okuyabilir isterseniz meditasyon yapabilirsiniz.

Sabah uyandığınızda da bacaklarınıza su dökerek veya duş alarak kendinizi güne hazırlayabilirsiniz.

Olabildiğince düzenli ve sağlıklı beslenin günlük probiyotiklerinizi mutlaka alın. Konserve gıdalardan uzak durup mevsim sebze ve meyvelerini tüketin.

ATAK DÖNEMİNDE

Bacaklarınıza masaj yaptırabilir, lavanta çayı demleyip içebilirsiniz. En büyük şifanın ellerinizde olduğunu unutmayın, kalbinize ve bacaklarınıza dokunun.

Bunları yaptıktan sonra kendinizi ve bedeninizi değiştirmiş olacaksınız huzursuz bacak sendromu ve birçok hastalık diye düşündüğümüz uyarıyı çözümleyip şifalanacaksınız.

Tabii tüm şifanın başında sevgi geliyor. Kendinizi, bacaklarınızı ve çevrenizdekileri sevin…

Kaynak: TheGeyik

Son Dakika Kültür Sanat Huzursuz Bacak Sendromuna Doğal Tıbbın Bakışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement