Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak nitelendirilen Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) hayata geçmesiyle suya hasret toprakların makus kaderi değişti.
Tarımsal sulamanın başlamasıyla adeta bereketin fışkırdığı ova yıllar önce hayal dahi edilemeyen balık avlama imkanına kavuştu. Sulama kanalları vasıtasıyla Harran Ovası'na ulaşan Fırat Nehri'nin lezzetli balıkları, yöre insanının kendi imkanlarıyla yaptığı olta ve ağ ile avlanıyor.
Merkeze bağlı Karaali köyü sakinleri de drenaj sularıyla oluşan ve tahliye kanalı özelliği taşıyan derede balık tutmanın keyfini yaşıyor.
İbrahim Berraksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sulama kanalları vasıtasıyla dereye ulaşan balıkların burada büyüdüğünü belirtti.
Birkaç gün arayla arkadaşlarıyla bölgeye geldiklerini ifade eden Berraksu, balık avlamanın zevkini yaşadıklarını söyledi.
Harran Ovası'nda balık tutmanın farklı bir duygu olduğunu aktaran Berraksu, "Bölgemizde balık kültürü yok denecek kadara az ancak son zamanlarda Atatürk Barajı'nın sularının buraya ulaşmasıyla bölgemizde balık avcılığı gelişti" dedi.
Mehmet Emin Samur ise kendi yöntemleriyle yakaladıkları balıkları kimi zaman satarak para kazandıklarını dile getirdi.
Fevzi Akar da çiftçilikle uğraştığını, imkan buldukça arkadaşlarıyla balık avladığını anlatarak, "Oltalarımızı kendimiz yaptık. Fırat Nehri'nin balıkları sulama kanallarıyla buraya kadar geliyor bizde burada av" şeklinde konuştu. - Şanlıurfa
Son Dakika › Kültür Sanat › Harran Ovası'nda Balık Avlıyorlar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?