HAYATİ AKÇAY - Marmara depreminde Gebze'deki iş yeri yıkılan Naci Altuntaş, memleketi Ordu'da ahırdan dönüştürdüğü atölyede hazırladığı hediyelik eşyaları karayolu kenarına kurduğu tezgahta satarak geçimini sağlıyor.
Yaklaşık 20 yıl Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşayan Altuntaş, 1999 yılında meydana gelen Marmara depreminin ardından ailesi ile memleketi Ordu'nun Karadüz ilçesine döndü.
El sanatları ustası olan ve ailesinin geçimini, yaptığı hediyelik eşyaları satarak sağlayan Altuntaş, ilçeye bağlı Esenyurt Mahallesi'ndeki evin alt katında eskiden ahır olarak kullanılan 15 metrekarelik bölümü atölyeye dönüştürdü.
Altuntaş, burada alçı ve polyester gibi malzemeleri kullanarak hazırladığı tablo ve pano gibi 20'ye yakın dekoratif ürünü, Kabadüz- Altınordu karayolunun kenarına kurduğu tezgahta satışa sunuyor.
"Ekmek paramızı çıkartırsak bize yetiyor"
Naci Altuntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 35 yıldır ailesinin geçimini, yaptığı hediyelik eşyaları satarak sağladığını söyledi.
Depremde iş yerinin yıkıldığını, bu nedenle de memleketine dönerek adeta sıfırdan hayat kurduğunu anlatan dört çocuk babası Altuntaş, bunu yaparken de zaman zaman zorlandığını dile getirdi.
Altuntaş, ekonomik nedenlerle başka bir yerde atölye kuramadığı için eski ahırı atölyeye dönüştürdüğünü belirterek, burada yaptığı eşyaları 10-20 liraya sattığını ifade etti.
Günün belli bölümünü üretim için atölyede geçirdiğini aktaran 65 yaşındaki Altuntaş, daha sonra karayolunun kenarına tezgah kurduğunu söyledi.
Altuntaş, işini severek yaptığını vurgulayarak, ürünleri tek tek büyük dikkatle işlediğini dile getirdi.
Kazancının geçimlerini sağlamaya yettiğini aktaran Altuntaş, "Ekmek paramızı çıkartırsak bize yetiyor. Çok şükür bugüne kadar sattığım ürünlerden elde ettiğim gelirle çocuklarımı okutup büyüttüm. İnşallah ömrüm yettiğince bu işi yapmayı sürdüreceğim. Hanımla ben burada yaşıyoruz, çocuklarım ise Gebze'de hayatlarını sürdürüyor." dedi.
Altuntaş, ürünlerini daha güzel bir ortamda yapmayı arzu ettiğini ancak imkanlarının bunu sağlamak için yetersiz olduğunu ifade ederek, belediyeler ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü gibi kurumlardan bu konuda destek beklediğini sözlerine ekledi.
İlçeye bağlı Çambaşı Yaylası dönüşünde yol kenarındaki tezgahı gören Ahmet Altınel, Altuntaş'ın tezgahından alışveriş yaptı.
Hediyelik eşyaların birbirinden güzel olduğunu belirten ve iki tablo satın alan Altınel, büyük emekle bu tür ürünleri hazırlayanlara sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
Son Dakika › Kültür Sanat › Depremde İş Yeri Yıkıldı Sanatını Memleketinde İcra Ediyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?