Borusan Müzik Evi, bu hafta da müzik dünyasının yenilikçi projelerini İstanbullular ile buluşturmaya devam ediyor. BEŞ'in Alman yazar Heiner Müller'in "Asansördeki Adam" yapıtını yorumlayacağı konser 20 Şubat Çarşamba, Şirin Pancaroğlu'nun avangard arpın usta yorumcusu Helene Breschand ve deneyselliğiyle tanınan ünlü tubacı Michel Godard ile aynı sahneyi paylaşacağı "Arada" 21 Şubat Perşembe ve Japonya'nın efsanevi free jazz davulcusu Sabu Toyozumi'nin Batur Sönmez ve Burçin Elmas ile bir araya geleceği konser ise 22 Şubat Cuma akşamı İstanbullular ile buluşacak.
20 Şubat Çarşamba/ 20.00
BEŞ
"Der Mann im Fahrstuhl/ Asansördeki Adam"
Johannes Hahn görseller, bilgisayar, synth, moog
Philip Schulze nord lead, bilgisayar, max/msp
Güneş Gürle vokal
Janina Sachau vokal, anlatım
"Asansördeki Adam", deneysel buluşma ve anlatıyla sunulan işitsel ve görsel bir gezinti. Bir proje grubu olarak opera, tiyatro, medya sanatları ve elektro-akustik kompozisyon ünitelerinden ilham alan Beş, Alman yazar Heiner Müller'in, patronuyla görüşmek üzere asansöre binen ve yukarıya çıktıkça düşüncelerinin yönü ve planı değişen, hatta tuhaflaşan bir adamı konu alan "Der Mann im Fahrstuhl" (Asansördeki Adam) adlı yapıtını yorumlayacak.Konser 20.00'de başlıyor.
21 Şubat Perşembe/ 20.00
Şirin Pancaroğlu sahneyi Fransız ustalarla paylaşıyor: "Arada/Entre-Deux/In Between"
Şirin Pancaroğlu arp
Helene Breschand arp
Meriç Dönük arp
Michel Godard tuba, serpent
Arp sanatçıları Şirin Pancaroğlu ve Meriç Dönük iki dev Fransız ismi, avangard arpın usta yorumcusu Helene Breschand ile müzisyenlikte çokyönlülüğü ve deneyselliğiyle tanınan ünlü tubacı Michel Godard'ı doğaçlama bir çalışmayla 21 Şubat Perşembe akşamı Borusan Müzik Evi'nde ağırlıyor. Bu dörtlü buluşmada, Pancaroğlu-Dönük "Elişi" ile kesişen doğaçlama serüvenlerine bir arp sesi daha ekleyerek bu zengin ses paletini daha da genişletecek; kendi çalacakları çeşitli perküsyon aletleri, ileri tekniklerle elde ettikleri sesleri Godard'ın tubası ve son derecede ilginç bir çalgı olan serpentinin puslu sesleriyle buluşturacaklar. Godard ve Breschand'ın projeye getirdikleri deneysel ve avangard soluk ile Pancaroğlu-Dönük'ün geleneksel müziklerdeki özgün yaklaşımları, kısacası farklı dünyalar arasında dillenen bu özgün buluşmanın konser günü gerçekleşecek olan "dinleyiciye açık provası" da, projenin "mutfağına" bir bakış açısı sunmayı hedefliyor. Konser 20.00'de başlıyor.
22 Şubat Cuma/ 21.30
Japonya'nın efsanevi free jazz davulcusu Sabu Toyozumi Borusan Müzik Evi'nde
Sabu Toyozumi davul
Batur Sönmez analog synthesizer, elektronikler
Burçin Elmas alto saksafon
Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında İstanbullular ile ilk kez buluşan Japonya'nın yaşayan efsanesi Sabu Toyozumi, deneysel, elektronik güncel müzik çalışmalarıyla bilinen Batur Sönmez ve Burçin Elmas Trio ile 22 Şubat Cuma akşamı Borusan Müzik Evi'nin konuğu oluyor. Japonya'nın gelmiş geçmiş en önemli free jazz, avant-garde davulcularından Toyozumi, rock grubu Samurais ile başladığı profesyonel müzik kariyerinde Anthony Braxton, John Russell, Evan Parker, Peter Brötzmann, Keiji Haino, vb. birçok uluslararası müzisyenle ortak çalışmalar yaptı.
Öncü Japon noise grubu Hijokaidan'da davul çalmaya devam eden Sabu Toyozumi, Batur Sönmez ve Burçin Elmas ile birlikte yenilikçi, deneysel elektronik ve elektroakustik müziği bir çatı altında birleştiriyor. İstanbul'daki ilk konserlerinde sahnede oluşturdukları yoğun sinerjinin verdiği güçle çalışmalarını sürdüren üçlü, 2013 yılında İstanbul'da yapacakları tüm kayıtlardan oluşturacakları ilk albümlerinin basılmasının ardından Japonya turnesine doğru yola çıkacak. Konser 21.30'da başlıyor.
Borusan Müzik Evi etkinliklerinin biletleri tüm Biletix satış kanallarından, pazartesi-cuma günleri arası 10.00-18.00 saatleri arasında Borusan Kültür Sanat'tan ve konser günleri de saat 18.00'den itibaren Borusan Müzik Evi'nden temin edilebilir.
Son Dakika › Kültür Sanat › Borusan Müzik Evi'nde Yenilikçi Projeler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?