CHP lideri Özgür Özel, sağlık bütçesinin şehir hastanelerine büyük kısmının gittiğini vurguladı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisi tarafından düzenlenen Birinci Basamak ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri Çalıştayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, sağlık alanındaki sorunlara işaret ederek, "Öyle bir noktaya geldik ki gemi tam olarak karaya oturdu" dedi.
UNICEF, Sudan'da 3,4 milyon çocuğun ölümcül salgın hastalıklara maruz kaldığını açıkladı.
İstanbul Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Gonca Keskindemirci, çocukluk çağındaki aşı retlerinin toplum sağlığını tehdit ettiğini vurguladı. Aşılama, hastalıkları önleyerek ölümleri engelleyip, toplumda bağışıklığı sağlıyor. Aşılamanın yaygınlığının artırılması gerektiğini belirten Keskindemirci, aşıların toplumsal bağışıklığın korunmasında kritik rol oynadığını ifade etti. Toplumun en az yüzde 97'sinin aşılanması gerektiği uyarısında bulundu.
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Metin Kızılelma, İzmir'de yapılan taramalar sayesinde birçok Spinal Muskuler Atrofi (SMA) vakasının önlendiğini ya da erken teşhis edildiğini belirtti. Yenidoğan tarama programı ile taranan hastalık sayısının altıya çıktığını ifade eden Dr. Kızılelma, bu hizmetin ailelere sunulan bir hizmet olduğunu ve mutlaka yapılmasını önerdi.
Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Uzm. Dr. Aynur Adıgüzel, Avrupa ve Orta Asya'da kızamık vakalarında artış olduğunu belirterek, aşıların eksik olan çocukların tespit edilerek tamamlanması ve ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Aynı zamanda kızamık vakalarındaki artışın aşılanma oranındaki düşüşten kaynaklanabileceğini ifade etti. Kızamık hastalığının belirtilerini ve risklerini de açıklayan Dr. Adıgüzel, kızamık aşısının önemine vurgu yaparak, aşının çocukluk dönemi aşı takviminde ücretsiz olarak uygulandığını belirtti.
Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Türkiye'de kızamık vakalarının artmasıyla ilgili olarak aşılamaya dikkat çekti. Aşılamada başarı elde edildiğini belirten Yavuz, aşısız gruplarda hastalığın yayıldığını ve gebelerin aşılanmasına dikkat çekti.
Türk Kızılay, Somali'de maddi yetersizliklerden dolayı ameliyat olamayan 512 kişinin katarakt operasyonlarına başladı. Kızılay, ameliyat ve ilaç masraflarını karşılayarak yeterli imkana sahip olamayan hastalara yardım edecek.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz başkanlığındaki CHP Heyeti, incelemelerinin ardından “Hatay İli Deprem Sonrası Sağlık Sorunları Raporu” hazırladı. Raporda, “Hatay’da deprem sonrasında zor koşullarda yaşayan kişilere yeterli düzeyde ekonomik, sosyal destek sağlanmalı, vatandaşlarımızın konaklayacağı kalıcı konutların süratle tamamlanması gerekmektedir. Birinci derece deprem bölgesi ve bu kadar büyük depremlere gebe bir bölge olması nedeniyle kent planlaması yapılarak dirençli bir kent ve dirençli sağlık sistemi ile Hatay yeniden yapılandırılmalıdır. Tedavi, ilaç ve tıbbi malzeme katılım payından muaf tutulma uygulaması süresinin uzatılması yerinde olacaktır. Ağız ve diş sağlığı merkezlerinin vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştıracak şekilde planlanarak yaygınlaştırılması önem arz etmektedir. İnceleme gezisi sırasında tespit ettiğimiz Hatay’ın yaralarının sarılması ve sağlık hizmetlerinin eksiksiz yerine getirilmesi için iktidarı ve Sağlık Bakanımızı göreve davet ediyor, Hatay ilimizdeki sağlık hizmetlerini çok yakından takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz” denildi.
CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, son yıllarda artış gösteren aşı karşıtlığı ve topuk kanı reddi konusunu Meclis gündemine taşıdı. Gökçek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya, son 5 yılda yenidoğan bebeği için 'topuk kanı' olarak bilinen tarama testlerinin yapılmasına izin vermeyen aile sayısı ve son 10 yılda aşı reddinde bulunan aile sayısı hakkında sorular yöneltti. Gökçek, ayrıca aşı ile önlenebilen hastalıkların görülme sıklığı ve aşısız/eksik aşılı kişilerin dağılımı hakkında da bilgi talep etti.
Türkiye'den bir grup enfeksiyon ve halk sağlığı uzmanı, deprem bölgesindeki enfeksiyon hastalıkları riskine dair geniş çaplı bir çalışma yaptı.
İZMİR Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de hızla artan kızamık vakalarına karşı uyarılarda bulunup, masum bir hastalık olmadığını söyledi.
İSTANBUL Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Başkan Yardımcısı Dr. Çınla Nişli Kaya, kızamık vakalarının İstanbul Avrupa yakasının kuzey ve iç kesimlerinde yoğunlaştığını söyledi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Bölge Kızamık Raporu'na göre, Türkiye son bir yılda 457 kızamık vakasıyla Rusya ve Tacikistan'ın ardından hastalığın en çok görüldüğü üçüncü ülke oldu. Kızamık, bulaşıcı bir hastalık olup havadan damlacıklar veya temas yoluyla bulaşır. Kızamıktan korunmak için aşılama en etkili yöntemdir ve kızamık aşısı çocukluk döneminde rutin olarak verilmektedir. Kızamık vakalarının artmasında aşılama oranlarının düşmesi, seyrek aşılama, seyahat ve bağışıklık eksikliği gibi faktörler etkili olabilir. Halk sağlığı önlemlerinin yetersiz uygulanması da vakaların artmasına neden olabilir.
Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye'de artan kızamık vakalarının araştırılması ve çözüm yollarının bulunması için TBMM Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu'nda alt komisyon kurulmasını talep etti. Gergerlioğlu, kızamık vakalarının artışının sebeplerinin aşı karşıtı kampanyalar mı yoksa yurtdışından gelen aşısız insanlar mı olduğunun araştırılması gerektiğini belirtti. Kızamığın ölümcül bir hastalık olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, Sağlık Bakanlığı'nın yeterli önlemler almadığını ifade etti ve alt komisyon çalışmasıyla gerekli araştırmanın yapılmasını istedi.
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, ülkede artan kızamık vakalarının aşı karşıtlığı ve düzensiz göçle bağlantılı olduğuna işaret ederek vatandaşları aşılarını kontrol etmeleri ve toplum sağlığı için aşılanmaları konusunda uyardı. Saydan, aşı karşıtlığının bilimsel bir dayanağı olmadığını ve çocukların aşılanmasındaki hukuki ve vicdani mesuliyetin ailelerin inisiyatifinde olmaması gerektiğini belirtti. Türkiye'deki kamplarda kalan Suriyelilerde kızamık, verem ve çeşitli bulaşıcı deri hastalıklarına rastlandığına dikkat çeken Saydan, TEİS olarak toplum sağlığı için aşılanmanın önemini bir kez daha hatırlattı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkede kızamık vakalarına bağlı ölümler olduğu yönünde medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Koca, kızamığa bağlı bir ölümün söz konusu olmadığını ve iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Ayrıca, Koca aşı kapsayıcılığı oranının yüzde 95'in üzerinde olduğunu ve aşı konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
Gazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Pandemi Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, son günlerde ölümlere de neden olan kızamık hastalığındaki artışın sebebinin tırmanan aşı karşıtlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda yeterli tedbirleri almaması olduğunu belirtti. Davutoğlu Şenol Sağlık Bakanlığı’na “Vaka görülen bölgelerde 6/9 ay-15 yaş arası tüm çocuklara aşılı olup olmadığına bakılmaksızın mutlaka bir doz aşı yapılmalıdır. Henüz vaka görülmeyen bölgelerde 9 aydan itibaren eksik aşılı çocukların kızamık aşıları tamamlanmalıdır. Özellikle ikinci doz kızamık aşı kapsamının yükseltilmesine yönelik özgün bir program geliştirilmelidir. Vatandaşın başvurusu ile sınırlı kalınmamalı, sahaya çıkılmalıdır. Mobil aşı istasyonları ile kısa sürede aşı oranı yükseltilmelidir. Toplum aşı konusunda bilgilendirilmeli, yanlış/ yanlı haberlerin sağlık bakanlığı yetkileri tarafından da üzerine gidilmelidir” çağrısını yaptı.
TÜRK Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) son verilerine göre Türkiye'nin 2023 Şubat ayı sonu itibariyle 'bildirilen kızamık vaka sayısına göre' 466 kişi ile Avrupa'da ikinci sırada olduğunu,...
Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı, aşılanmanın dünyada her yıl difteri tetanos boğmaca kızamık kaynaklı tahminen 2 ila 3 milyon insanın ölümünü önlediğini belirtti. Ayrıca Türkiye'deki aşı uygulamaları hakkında bilgi vererek, aşı tereddüdü ve aşı reddinin küresel sağlık tehditleri arasında yer aldığını vurguladı.
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, deprem bölgesinde dış ortamda kalan insanların, leptospira cinsi bakteriyle enfekte olmuş hayvanın idrarıyla kirlenmiş su veya toprağa temas edilmesiyle bulaşan, 'bataklık ateşi' olarak bilinen weil hastalığına...
AKDENİZ Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, 10 ilin etkilendiği deprem bölgesindekilerde oluşabilecek salgın hastalıkların yanı sıra tetanos riskine de vurgu yaptı.
PANDEMİ sırasında artan aşı karşıtlığının etkisiyle çocukluk çağı aşılama oranlarının düşmesi ve düzensiz göçle aşı takiplerinin zorlaşması, yıllardır görülmeyen kızamık vakalarının yeniden ortaya çıkmasına neden oldu.
Gebelikte enfeksiyonun yol açabileceği problemler ve dikkat edilmesi gereken noktalara değinen Altınbaş Üniversitesi'nden Mikrobiyolog Dr. Öğr.
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, "Aşı tereddüdü ve aşı reddi bugün 10 küresel sağlık tehdidi arasında.
Ailelere aşı uyarısı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Erol Comart, hastalıklardan korunmanın en güzel yolu aşılanmak olduğu konusunda aileleri uyardı.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Nazlı Karakullukçu Çebi, "Aşı karşıtlığını önlemek sorumluluğumuz olmalıdır.
Aşıların korunabilir hastalıklara karşı çocuğun bağışıklık sistemini çalıştırarak, güvenilir ve etkili bir savunma oluşturduğunu söyleyen Prof. Dr. Selami Süleymanoğlu, aşı haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu.
Son dakika haberi... - Rusya'dan Ukrayna ve ABD'nin Biyolojik Silahlar Sözleşmesi'ni ihlal ettiği iddiası Rusya, ABD fonlarıyla Ukrayna'nın bazı kentlerinde yasaklı biyolojik ve kimyasal laboratuvarlar kurulduğunu, Ukrayna ve ABD'nin Biyolojik Silahlar Sözleşmesi'ni ihlal ettiğini iddia etti.
Bir pandemiden sağ çıkmak her zaman sorunun sona erdiği anlamına gelmeyebilir; bazı virüsler sağlık üzerinde uzun vadeli etkide bulunabilir ve sonunda bir dizi yıkıcı hastalığa yol açabilir.
İngiltere'de veriler, okula başlama çağındaki her 10 çocuktan birinin aşılarını yaptırmadığı için kızamık riski altında olduğunu gösteriyor.
Kadınlarda düşük yapma oranlarını etkileyen birçok faktör olduğunu söyleyen Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, sebebi bilinmeyen düşüklerin altındaki etkenin araştırılmayan enfeksiyonlar olduğuna dikkat çekti.
İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen "Ulusal İSTAHED Aile Hekimliği Kongresi (İKON 2021)" Antalya'daki Belek Turizm Merkezi'nde, 500'ün üzerinde bilim insanının katılımıyla gerçekleştirildi.
Aşıların sadece uygulandıkları bireyleri değil toplumu da koruduğunu söyleyen Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nurten Elkin, "Dünya çapında halen her yıl bir milyondan fazla insan, aşı ile önlenebilir hastalıklar yüzünden ölüyor.
Check-up Uzmanı Dr. Selda Üçüncüoğlu, gebelik planlanmadan 3 ay öncesinde başlayan jinekolojik muayene, değerlendirme ve check-up ile kadınların bu özel dönemi daha rahat geçirilebileceğini belirtti.
Rubella, ekzantemle sonuçlanan viral bir hastalıktır.
Latince "mor" kelimesinden gelen Purpura, ağız içi dahil olmak üzere ciltte, organlarda veya mukoza zarında mor veya kırmızı lekelerin görüldüğü bir semptomu ifade eder. Purpura nedir ve belirtileri nelerdir?
Adıyaman Sağlık Müdürü Erdoğan Öz, 26 Nisan-2 Mayıs Aşı Haftası nedeniyle basın açıklaması yaptı.
Michigan Üniversitesi'nde yapılan bir çalışma Covid-19 salgını sürecinde grip aşısı olan kişilerin hastalığa karşı daha dirençli olduğunu ortaya koydu.
İngiltere'de birinci ve ikinci dozlarda farklı Covid aşılarının kullanılmasına yönelik araştırma genişletildi.
AİHM, Çekya'nın aşı yaptırılmamış çocukların okula alınmaması politikasının özel yaşama müdahaleyi içermekle birlikte, kamu sağlığının da korunması gerektiğini kaydetti.
Türkiye genelinde aile hekimlerinin çalışmalarıyla ortaya konulan bir araştırmaya göre nüfusa oranla aşı reddinin en yüksek olduğu bölge Güneydoğu Anadolu, en az olduğu bölge ise Karadeniz oldu. Aşı reddinin en büyük sebebi, aşının içeriğindeki maddelerin istenmeyen etkilere yol açabileceği korkusu olarak açıklandı.
İngiltere, koronavirüs aşılarının tedarik sürecinde yaşanacak sorunlara karşı, birinci ve ikinci dozlarda farklı aşıların deneme çalışmasına başladı. Uzmanlar, bu yöntemin daha iyi koruma sağlayacağını kaydetti.
Prof. Dr. Dilek Arman, Çin'in Türkiye'ye sattığı Coronavac aşısını neden kendi uygulamadığıyla ilgili, "Çünkü Çin'de bizdeki gibi büyük bir salgın yok. Çin, son dönemde ülke dışından gelenlerle birlikte 100'lü sayılarla ifade edilecek vaka sayılarına ulaştıysa bile, bizim gibi acilen salgını sonlandırmak üzere bir silah gereksiniminde değil" dedi.
İngiliz hükümeti bütün aşıların ikinci dozunu 3-4 haftadan 12 haftaya çıkardı.
Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 aşısının uygulanması ve sonrasında oluşabilecek istenmeyen etkilerin takibine ilişkin kuralları açıkladı. Buna göre, yüksek alerjik reaksiyon olması durumunda ikinci doz uygulanmayacak. Hamilelere, korona geçirenlere ve aşıdan 10 gün önce temaslı olan kişilere herhangi bir aşı yapılmayacak.
Koronavirüse karşı aşı olduktan sonra pandemi öncesinde olduğu gibi rahatça hareket edebileceğini düşünenler yanılıyor.
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada kızamıkçığın Türkiye'de sorun olmaktan çıktığı haberini paylaştı.
Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Halihazırda bir inaktif aşımızın Faz I klinik çalışmasında sona gelinmiş ve Faz II çalışmalarına hazırlanılmaktadır" dedi.
Çocukluk çağında meydana gelebilecek çok sayıda enfeksiyon hastalığı var. Medicana Kadıköy Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.
İngiltere Sağlık Bakanlığı, bu hafta başlayacak Covid-19 aşısı uygulamasını "ülke tarihinin en geniş kapsamlı aşı uygulaması" olarak tanımladı.
GSK'nın Ar-Ge çalışmaları için yatırım yapacağı öncelikli ülkeler arasına (GSK Clinical Country Footprint) giren Türkiye bundan böyle, herhangi bir tedavi alanında planlanan klinik çalışmalar için ilk değerlendirilen ülkelerden biri olacak.
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, kızamık vaka sayısının yıldan yıla arttığını söyleyip "Koronavirüsten çok daha tehlikeli bir hastalık. Koronada bir kişi 3 kişiye bulaştırırken, kızamıkta 18 kişiye bulaştırıyor" dedi.
Koronavirüs nedeniyle bu sene ilk kez 1. ve 8. sınıf öğrencilerine uygulanan aşılar, okul yerine aile hekimliklerinde yapılacak. Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası Başkanı Dr. Gürsel Özer, aşı kalmadığı iddialarını yalanlayarak vatandaşlardan randevu sistemine uyum sağlamalarını istedi.
Semra Çapar: "Grip aşısının gebeliğe zararı yok" Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Semra Çapar grip aşısının gebeliğe etkisine ilişkin bilgi verdi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.
WHO ve UNICEF, dünya genelinde hayati öneme sahip aşıları olabilen çocuk sayısının kritik düzeylere gerilediği uyarısı yaptı.
Bilim Kurulu Üyesi Kara: Aşı takvimindeki değişiklikte koronavirüs etkisi yokSAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ateş Kara, Sağlık Bakanlığı'nın aşı takviminde yaptığı değişikliğin koronavirüsle bir ilgisinin olmadığını belirtti.
Düzce Üniversitesi Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Selmin Karademir, bazı genetik hastalıklarda doğuştan kalp hastalığı görülme riski yüksek olduğunu bu nedenle çocukların düzenli olarak çocuk kardiyolojisi uzmanı tarafından izlenmesi gerektiğini bildirdi.
Hindistan, dünyadaki genel ilaçların ve aşıların en büyük üreticilerinden biri. Şimdi, yarım düzine kadar Hindistan merkezli firma, Covid-19 hastalığına yol açan virüse karşı aşı geliştiriyor.
Her gün aşırı dezenfektan kullanımı, eldiven, maske, hava almayan saçlar koronavirüs salgınının cilt üzerine bir çeşit yan etkisi. Şu an herkes için birincil hedef hayatta kalmak ve virüsten korunmak.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik yaptığı açıklama sırasında bazı önemli detaylara değindi.
Bilim Kurulu üyesi Çelik'ten, ATM uyarısıSAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, "ATM ve bina girişlerindeki kapı şifreleri gibi yerlere dokunduktan sonra elimizi, ağzımıza ve gözümüze götürmeyelim. Mutlaka eller hemen yıkanmalıdır" dedi.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, koronavirüsün hava yolu ile bulaşıp bulaşmadığı tartışmalarına son noktayı koyarak, "Virüs hava yolu ile bulaşmıyor. Hava yoluyla bulaşan hastalıklar kızamık, kızamıkçık, su çiçeği, verem gibi hastalıklardır. Hava yolu ile bulaşsaydı çok daha fazla insana bulaşırdı" dedi.
Tüm dünyanın merakla beklediği koronavirüs aşısı ne zaman bulunacak sorusunun cevabını, BBC Sağlık ve Bilim Muhabiri James Gallagher açıkladı. Yapılan tahminlere göre koronavirüs aşısının piyasaya çıkması 2021 yılının ortalarını bulacak.
İnternet siteleri üzerinden yasal olmayan yollarla anne sütü satışının ortaya çıkmasının ardından şimdi de "taşıyıcı annelik" sanal ortama düştü. Türkiye'de yasak olması nedeniyle Kıbrıs ve Gürcistan'da gerçekleştirilen işlemlerin maliyeti 300 bin lirayı buluyor.
Koronavirüs, 80'i aşkın ülkeye yayılmış durumda ve vaka sayısı bugün itibarıyla 100 bini aştı.
Aşı karşıtlığının halk sağlığı için risk oluşturduğuna dikkat çeken Dr. Genada Sinani, "Aşı karşıtlığının gün geçtikçe artması, aşı ile önlenebilen hastalık vakalarının artmasına yol açabilir" dedi.
YAŞIN ilerlemesiyle birlikte daha fazla görülen işitme kayıpları, gençlik hatta çocukluk döneminde bile yaşanabiliyor.
BilimFili'ndeki dostlarımızdan Gürkan Akçay aşı karşıtlığının gündemde olduğu bir dönemde iyi bir yazıya imza atmış ve aşıların insan hayatını kurtarıp hastalığın kökünü kazıdığı 6 bulaşıcı hastalık türünü yazmış.
2019 yılı içerisinde Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı olarak verilen 1. Basamak, 2. Basamak ve Acil Sağlık Hizmetlerinin değerlendirilmesi amacıyla toplantı düzenlendi.
Cilt üzerindeki döküntülerin farklı bir hastalığın ilk belirtisi olabileceğini anlatan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Perihan Çobanoğlu Saf, çocuklarda ciddiye alınması gereken döküntüleri sıraladı.
Aşılarla engellenebilen bu hastalıkların nelere neden olabileceğini ve korunmak için aşının önemini İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Kasapoğlu anlattı.
Aşı korkusu öğrencileri hüngür hüngür ağlattı Erzincan'da ilköğretim öğrencilerine yönelik aşı kampanyası start aldıERZİNCAN - Erzincan'da Mimar Sinan Şehit Uzman Çavuş Fırat Kılıç İlköğretim Okulu birinci sınıfında 'Aşı yapılacak' denilince ağlayan çocuklara, ekiplerin özel çabası ve...
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Filiz Bakar, çocukların okula başlamadan önce sağlık kontrollerinden geçmesi gerektiğini söyledi.
Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa genelinde kızamık hastalığının hızla yayıldığı uyarısında bulunarak, "Avrupa'da yılın ilk altı ayında 90 bin kızamık vakası görüldü" açıklamasında bulundu.
Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa'da kızamık vakalarında yüksek bir artış olduğu konusunda uyardı.
Avrupa genelinde bu yılın ilk ayında görülen kızamık vakalarının sayısı, geçen yıl toplam görülen vakaların sayısını geçti.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.