ESOGÜ Hastanesi, 3. yılını kutlarken 30 hastaya başarılı kök hücre nakli gerçekleştirdi.
Malatya'daki İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi'nde nakille lösemiyi yenen 10 yaşındaki Mustafa Koca, "Sayenizde çok güzel bir hayatım oldu" dediği donörüyle buluşmanın hayalini kuruyor.
Türkiye'de yıllık 5 bin çocuğa kanser teşhisi konuluyor, 2 bini lösemi. Aileler dikkat etmeli.
Prof. Dr. Özbek, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası'nda erken tanının önemine değindi.
Prof. Dr. Kebudi, Türkiye'de çocuk lösemisinin yüzde 90 iyileşme oranına sahip olduğunu belirtti.
İnönü Üniversitesi, 100 çocuğa kemik iliği nakli gerçekleştirerek başarılı bir süreç tamamladı.
KANKA Derneği, lösemili çocuklar için şenlik düzenledi; tedavi edilebilirlik vurgulandı.
Kayseri'de lösemi tedavisi gören çocuklar için moral etkinliği düzenlendi, eğlenceli anlar yaşandı.
Prof. Dr. Demirkaya, lösemi tedavisinde standart risk grubundaki hastaların iyileşme oranının yükseldiğini açıkladı.
Dr. Uygar Üstün, Türkiye'nin sağlık turizminde kalite ve fiyatla dünya sıralamasında öne çıktığını belirtti.
Kayseri'de gönüllü üniversite öğrencileri, kanser tedavisi gören çocuklara müzikle moral veriyor.
Edirne Belediye Başkanı Akın, mahalle buluşmalarında sorunları dinleyip çözümler üretiyor.
Prof. Dr. Erkurt, Türkiye'nin kök hücre naklinde Avrupa ve ABD standartlarında hizmet sunduğunu açıkladı.
ABD'de 30 bin hastaya uygulanan CAR-T hücre tedavisi, Türkiye'de de yüksek başarı oranlarıyla ilerliyor.
KOÜ Hastanesi, güneş panelleri ve otomasyonla 2024'te yüzde 25 enerji tasarrufu hedefliyor.
Türk Kızılay, TÜRKÖK projesi ile 1 milyonu aşkın kök hücre bağışçı adayına ulaştı.
Türk Kızılay, TÜRKÖK projesi ile 1.166.000 kök hücre bağışçı adayıyla hayat kurtarmayı hedefliyor.
12 yaşındaki Gökçenur Birinci, kemik iliği nakliyle lösemi tedavisinde yeni bir hayata adım attı.
18 yaşındaki Meva Topuz, TÜRKKÖK'ten yapılan ilik bağışı ile lösemiyi yendi ve hayallerini kuruyor.
Bayındır Söğütözü Hastanesi Hematoloji ve Kemik İliği Nakli Ünitesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Uğur Ural, lenfomanın belirtileri ve tanı yöntemleri hakkında bilgi verdi. Lenfoma, vücutta lenf bezelerinin büyümesiyle ortaya çıkan bir kanser türüdür. Hastaların lenf bezelerindeki büyüme, ağrısız şekilde ortaya çıkan lenf bezelerinden endişe duyduğunu belirten Ural, tanı için lenf bezesinin tamamen çıkarılması ve patolojik olarak incelenmesi gerektiğini söyledi.
Özbekistan Cumhurbaşkanı'nın eşi ve 'Zamin' Uluslararası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ziroat Mirziyoyeva, Uluslararası Pediatrik Onkoloji ve Hematoloji Kongresi'nde yaptığı konuşmada, çocuk onkolojisiyle mücadele etmenin önemine vurgu yaparak, her çocuğun sağlıklı yaşama şansına sahip olduğu bir dünya inşa etme çağrısı yaptı.
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, 4 yıl önce hizmete alındığı günden bu yana 3 milyon 720 bini acil servislerde olmak üzere toplamda 14 milyon 140 bin hastaya sağlık hizmeti sundu.
Iraklı bir baba, 21 yaşındaki oğlunun ölümü nedeniyle İngiliz petrol devi BP'ye karşı yasal işlem başlattı. Hüseyin Julood, BP tarafından işletilen bir petrol sahasındaki gazın yakılması nedeniyle oğlu Ali'nin lösemi hastası olduğunu iddia ediyor. BP 'endişeleri anlıyoruz' dedi ve değişimi desteklediklerini belirtti. Julood, oğlunun tedavi masrafları, kazanç kaybı ve tazminat talep ediyor.
Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİTVAK) Yönetim Kurulu Başkanı İklil Ulueren, Ege Üniversitesi Pediatrik Kök Hücre Nakil Merkezi'nin akreditasyon sürecini tamamlayarak Avrupa ve dünya standartlarında bir tedavi merkezi haline geldiğini açıkladı. Merkezin Joint Accreditations Committee of ISCT and EBMT (JACIE) tarafından akredite edildiği belirtilirken, bu sayede kanser hastası çocuklara gelişmiş ülkelerle aynı standartlarda hizmet verilebileceği vurgulandı. Projenin büyük bölümünün iş insanı Nedim Uysal tarafından karşılandığı ifade edildi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sultangazi'de yapımı devam eden onkoloji hastanesinin proje değişiklikleri yapıldığını ve en kısa sürede tamamlanacağını açıkladı. Hastanenin yatak kapasitesi 411, poliklinik sayısı 153 olacak.
Türk Hematoloji Derneği İkinci Başkanı Prof. Dr. Şule Ünal Cangül, Türkiye'de geçen yıl 5 binden fazla kök hücre naklinin yapıldığını bildirdi. Cangül, Türkiye'nin kök hücre nakli konusunda önemli bir ilerleme kaydettiğini ve 2023 yılında 5 bini aşan kök hücre nakli uygulandığını belirtti. Ayrıca, CAR-T hücre tedavisinin hematolojik kanserlerde büyük başarılar gösterdiği ve gelecekte erken dönemde kullanılmasıyla tedavi şansının yükseleceği vurgulandı.
Adana'da yaşayan 27 yaşındaki Doğukan Demir, lösemiyle mücadelesini kazandığı hastanede işe başladı. Tedavi sürecinde hastanede çalışan doktorlarla bağını koparmayan Demir, şimdi lösemili çocuklara umut oluyor.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Onkoloji Hastanesi, geçtiğimiz yıl 83 bin 143 kişiye hizmet verdi ve 59 kişiye kök hücre tedavisi uyguladı. Hastane, radyoloji, hematoloji, tıbbi onkoloji, çocuk hematoloji ve onkoloji ile kemik iliği nakil merkezi olarak 6 ünitede 92 personel ile hizmet sunmaktadır. MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, hastanenin yanında bulunan misafirhanede hasta yakınlarının ücretsiz konakladığını belirtti. Hastanede tedavi gören bir hasta ise kemik iliği nakli sayesinde sağlığının daha iyi olduğunu ifade etti.
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yurdanur Kılınç, çocukluk çağı kanserlerinin erken evrede teşhis edilmesi durumunda birçok kanserin tedavi edilebileceğini belirtti. Kılınç, çocukluk çağı kanserlerinin belirtilerini ve tedavi sürecini anlattı ve çocukluk çağı kanseri hastalarına psikososyal destek sağlanması gerektiğini vurguladı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya'daki İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, deprem sürecinde hizmetini kesintisiz sürdürdü. Deprem sonrası binlerce hastaya hizmet veren merkezde, karaciğer nakli, kemoterapi ve diğer tedaviler devam etti. Hastane yönetimi ve sağlık personeli, deprem sonrası kriz yönetimi ve yardım çalışmalarında büyük bir özveri gösterdi.
Ankara Hematoloji ve Onkoloji Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, dünyada her yıl 10 milyon insanın kanserden hayatını kaybettiğini söyledi. Dernek tarafından düzenlenen kongrede kanser tanı ve tedavisinde yapay zeka, tıbbi onkoloji, hematoloji gibi birçok başlık ele alınacak. Kongre, 4 Şubat'a kadar sürecek.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kansere Karşı Birlikte Derneği'nin (KANKA) öncülüğünde ERÜ KANKA Çocuk Hematoloji/Onkoloji Hastanesi ve Kemik İliği Nakli Merkezi'nde tedavi gören hastalara destek olma amacıyla düzenlenen programa katıldı.
Ankara'da lösemiyi yenerek 2 yıl evden çıkmayan Hasan Hüseyin Güleç, LÖSEV gönüllüleriyle tanıştıktan sonra hayatı değişti. Şimdi LÖSEV'in Gençlik Komitesi bünyesinde gönüllülerle birlikte lösemili çocuklarla bir araya gelip, onlara umut olmaya çalışıyor.
3 yıl süren tedaviyle lösemiyi atlattıktan sonra evden çıkmayan Hasan Hüseyin Güleç, LÖSEV'in gönüllüleriyle tanışınca hayatı değişti. Şimdi LÖSEV'in Gençlik Komitesi bünyesinde gönüllülerle birlikte lösemili çocuklarla bir araya gelip, onlara umut olmaya çalışıyor.
Adana'da lösemi hastası olan 10 yaşındaki Nisan, hiç kar görmediğini söyleyince hastane yönetimi tarafından düzenlenen organizasyonla yapay karla sevindi. Hastanede tedavi gören 20 lösemili çocuk bir araya gelerek oyunlar oynadı ve yapay karla eğlendi. Nisan, bu deneyimi çok mutlu olduğunu belirterek teşekkür etti. Çocuk Hematolojisi Uzmanı Prof. Dr. Bülent Antmen ise lösemili çocukların zorlu tedaviler gördüğünü vurgulayarak toplumun bu hastalığın bilincinde olması gerektiğini söyledi.
ADANA'da 10 yıl önce oğlu Ali Utku Yücel'i (6) beyin tümöründen kaybedip, ardından Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği'nin kuran gazeteci Kemal Yücel (45), kök hücre ve organ bağışına dikkat çekmek için bisikleti ile 2 ayda 35 ilden geçti.
AstraZeneca Türkiye, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile işbirliği yaparak klinik çalışma sayısını artırmayı ve daha fazla hastaya ulaşmayı hedefliyor.
Adana'da lösemiyi yenen Kuzey Deniz ve Azra, doktorlarıyla birlikte hasta çocuklara fidan dağıtarak 'Süper Kahramanlar Ormanı'nı oluşturdu. Etkinlikte moral yükseldi ve fidanlar dikildi.
Samsunspor futbolcuları, VM Medical Park Samsun Hastanesi'nde tedavi gören lösemili çocukları ziyaret ederek moral verdiler. Futbolcular, çocuklara Samsunspor formaları hediye ederek onları sevindirdi. Bu etkinlikle Samsunspor ve hastane, toplumda farkındalık oluşturma ve sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etme konusunda örnek teşkil etti.
Trabzon'da yaşayan 14 yaşındaki lise öğrencisi Boğaçhan Bakırhan, kanser ve lösemi hastalıklarını yenerek hayallerine ulaşmaya çalışıyor. Bakırhan, spor, sanat ve müzikle ilgileniyor ve ileride aktör olmayı hedefliyor. Kendi deneyimlerinden yola çıkarak diğer hastalara umut olmalarını tavsiye ediyor.
Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı, kurulduğu 2000 yılından bu yana lösemili çocukları tedavi ediyor. Bölgede lösemiyle mücadele eden çocuklara hizmet vermek amacıyla 23 yıl önce kurulan bilim dalı, tedavi olanaklarını genişleterek çocuklara kemik iliği nakli ve terapötik aferez gibi tedaviler sunmaktadır.
KONYA'da akraba evliliği yapan, 2 çocuklarını bağışıklık ve böbrek yetmezliğinden kaybeden Yılmaz çiftinin 4'üncü çocukları Yaşar Göktuğ'a, göbek kordonundan alınan kanla primer immün (bağışıklık sistemi) yetmezliği tanısı konuldu. Bunun üzerine 3'üncü ve sağlıklı olan çocuk Rüveyda'dan yapılan kök hücre ile Yaşar Göktuğ, hayata tutundu.
Özbekistan asıllı Müslimakhon Ulukbekova, kemik iliği nakli olabilmesi için 2 milyon toplanamazsa hayatını kaybedecek. İzmirli hayırsever Berrin Güner, çocuğun tedavisi için seferber olurken, Ulukbekova'nın kendisi de yardım çağrısı yaparak parklarda oynamak istediğini söyledi.
Etlik Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Doç. Dr. Bülent Güngörer, Türkiye'de anjiyosuz kalp damarlarının durumunu saptayabilen "1024 kesit bilgisayarlı tomografi" cihazına ve zor noktalardaki beyin tümörlerinin ameliyatsız yok edilmesini sağlayan "Cyberknife" teknolojisine sahip tek...
Sağlık alanında 30 yılı aşkın süredir özel sağlık hizmeti sunan ve 7 ilde hizmet veren Medicana Sağlık Grubu, 15'inci hastanesi Medicana Ataköy'ü hizmete açtı.
Satılmış Demirci çifti ilk çocuklarını henüz 3 aylıkken Zellweger Sendromu sebebiyle kaybetti.
Akdeniz anemisi, genetik bir hastalık olup, bulaşıcı değildir. Hemoglobin molekülünün üretimini etkileyen genetik bir mutasyon sonucu ortaya çıkar. Ebeveynlerden biri veya her ikisi taşıyıcıysa, çocuklarda akdeniz anemisi riski ortaya çıkar. Kesin bir tedavisi olmasa da, düzenli kan transfüzyonları, demir yükünün kontrol altında tutulması, kemik iliği nakli gibi yöntemlerle hastalığın etkileri hafifletilebilir. Taşıyıcılık testleri, hastalığın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.
Kalıtsal kökenli talasemi (Akdeniz anemisi) tedavisi kapsamında kök hücre nakli sonrası menopoza giren hasta, dondurulmuş yumurtalıkların dokusundan elde edilen embriyoların transferiyle hamile kaldı.
Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü 4’lü çapraz karaciğer nakli ile dünyada bir ilke daha imza attı. 5 canlı vericili karaciğer nakli ile dünyada ses getiren enstitü, karaciğer naklinde Avrupa’da birinci sırada yer alırken dünyada ise ikinci sırada bulunuyor. İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Hastanesi’nin dünyadaki tek karaciğer nakli enstitüsü olduğunu kaydederek, "En kapsamlı fiziki donanım ve teçhizata sahiptir. Aynı anda 6 canlı vericili karaciğer nakli yapacak özverili, yetenekli ve çalışkan bir kadroya sahiptir" dedi.
KAYSERİ'de, Akut Miyeloid Lösemi (AML) hastası emekli polis Mustafa Selvi'ye (53), ilk yapılan nakil tutmayınca, oğlundan alınan ilikle hayata tutundu.
Konya'da yaşayan Umut Hüseyin Gürdal (4), lösemi tedavisi gördükten sonra hastalığının tekrar nüks etmesi üzerine Ankara'da kemik iliği nakli bekliyor. Bağışıklığı çok zayıf olduğu için izole bir yaşam süren Umut Hüseyin'in anne ve babası, uyumlu donör bulunamadığı için herkesi bağış yapmaya çağırıyor. Umut Hüseyin'in hastane içinde tedavi sürecinde uzaya olan sevgisi gelişmiş ve astronot olmak istediğini söylüyor.
Adana'da yaşayan kan hastaları, kan stoklarında yaşanan azalma nedeniyle birkaç ay önce bazı zorluklar yaşadıklarını belirtti. Kan bağışının çok önemli olduğunu, 2 kişinin 1 ünite kanı bölüşmek zorunda kaldıklarını vurgulayan hastalar ve hekimler, 'Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü'nde herkesi kan vermeye çağırdı. Kan bulamayan hastanın günlük yaşamı tehlikeye giriyor. Talasemi hastası Mehmet Öztaş, buldukları kanları kendi aralarında paylaştıklarını belirtti. Kan bağışı konusunda yapılan çalışmalar etkili sonuçlar verse de bağış yapmaya devam etmeliyiz. Herkesi düzenli kan bağışına davet ediyorum.
Hollanda'dan sonra Kayseri'de savunma sistemi olmayan çocuklara gen tedavisi yapılacak. KANKA Çocuk Hematoloji Onkoloji Hastanesi'nde gerçekleştirilecek olan gen tedavisi, Türkiye'nin yürüyen tek gen tedavi projesi olacak.
Türkiye kök hücre naklinde dünya merkezleriyle yarışıyor. Nakilde başarı oranı hastalık ve evresine göre değişmekle birlikte yüzde 90'a kadar ulaşıyor.
Kayseri'de Kansere Karşı Birlikte Derneği öncülüğünde yapılan KANKA Çocuk Hematoloji Onkoloji Hastanesinde 90ıncı kemik iliği nakli gerçekleştirildi. Hastalar 5 yıldızlı otel konforunda bu güzel hastanede hem tedavi hem de kemik iliği nakli alıyorlar. Erciyes Üniversitesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Musa Karakükcü, hastanenin tüm Türkiye'ye hizmet verdiğini ve doluluk oranının yüksek olduğunu belirtti.
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sema Anak, 8 Mayıs Dünya Talasemi Günü kapsamında halk arasında Akdeniz Anemisi olarak da bilinen talasemiye ilişkin bilgi verdi. Talasemi hastalarının düzenli olarak kan almaları gerektiğini belirten Prof. Dr. Anak, hastalığın aile içi evliliklerle arttığına dikkat çekti ve tüp bebek tedavisi seçeneğiyle sağlıklı bir çocuğa sahip olunabileceğini söyledi.
Bağışıklık sistemi yetmezliği hastası Bilal Bilen, polislerin moral ziyaretiyle büyük mutluluk yaşadı. Kendisi de polis olmak isteyen Bilal'in babası Gürgen Bilen, oğlunun polisleri çok sevdiğini ve inşallah iyileşip polis olacağını söyledi.
Bağışıklık sistemi yetmezliği hastası olan Bilal Bilene, ablasından aldığı kemik iliği nakli sonrası polislerle oyun oynayarak mahallede tur attı. Baba Gürgen Bilen, oğlunun polisleri çok sevdiğini ve polis olmak istediğini söyledi.
İzmir'de kök hücre nakli için TÜRKÖK'e bağışta bulunan iki uygun vericisinin mazeretsiz vazgeçmesi üzerine büyük yıkım yaşayan depremzede kan hastası Gülfinaz Okuklu'ya (55) Güney Amerika'dan verici bulundu.
Uganda'da orak hücre anemisi tanısı alan 15 yaşındaki Ariana, babasından yarı uyumlu kemik iliği nakliyle Antalya'da sağlığına kavuştu. Zorlu sürecin ardından hastanenin maskotu olan Ariana, ülkesine dönmeye hazırlanıyor.
Uganda'da orak hücre anemisi tanısı alan 1,5 yaşındaki Ariana, Antalya'da yapılan yarı uyumlu kemik iliği nakliyle sağlığına kavuştu. Hastanenin maskotu olan Ariana, ülkesine dönmeye hazırlanıyor.
Depremde 65 öğrencisini kaybeden İnönü Üniversitesi normale dönmeye çalışıyor 6 Şubat depremlerinde 65 öğrencisi ile 7 personelini kaybeden Malatya İnönü Üniversitesi normale dönmeye çalışıyor.
Doğumundan bu yana akut myeloblastik lösemi (kan kanseri) tedavisi gören 3 yaşındaki Asel Pınar'dan iyi haber geldi.
LÖSEMİLİ Hastalar Derneği (LÖSEMA) Kurucu Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, "2020 dünya kanser istatistiklerine göre 19,3 milyon yeni kanser vakası var. Her yıl 10 milyon insan kanserden ölmektedir.
Bundan 4 yıl önce işe girmek için istenen rutin sağlık raporunu almak için hastanenin yolunu tutan 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Halit Ergin'in, kemik iliği kanseri olduğu anlaşıldı. 4 yıl boyunca ilaç tedavisi alan Ergin, sonrasında kız kardeşinden yapılan ilik nakli sonrası hayata tutundu.
Kocaeli'de 2004 yılında lösemi teşhisi konulan ve ailesinin verdiği hukuk mücadelesi sonrasında Almanya'da ilik nakli yapılan Esin Köse, yakalandığı yumuşak doku kanseri sebebiyle yaşamını yitirdi. Hayatı mücadeleyle geçen Köse, son yolculuğuna uğurlandı. Genç kız ve ailesi, yıllar önce başlattıkları mücadele sayesinde mahkeme kararıyla mevzuatla ilgili yasal değişiklik yapılmasını sağlamış ve o dönemki ismiyle SSK'lıların yurt dışında tedavi olmalarının önünü açmıştı.
Birçok hastaya yurt dışında tedavi için umut olmuştu, hayat mücadelesini kaybetti Hayatı mücadele ile geçen Esin, son yolculuğuna uğurlandı Kocaeli'de 2004 yılında lösemi teşhisi konulan ve ailesinin verdiği hukuk mücadelesi sonrasında Almanya'da ilik nakli yapılan Esin Köse (26),...
Medicana Bursa 5 yaşında Medicana Sağlık Grubu'nun 13. hastanesi olarak 2018 yılında hasta kabulüne başlayan Medicana Bursa Hastanesi, beşinci yılını doldurmanın gururunu yaşıyor.
- SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde ilk canlı vericili karaciğer nakli yapıldı İlk karaciğer nakli oğuldan babaya yapıldı Oğuldan babaya ikinci hayat şansı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde ilk canlı vericili karaciğer nakli, 45 yaşındaki oğuldan 75 yaşındaki babaya yapıldı.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, göreve başladığı günden bu yana yapılan çalışmaları değerlendirdi.
İnönü Üniversite'nde yıl sonu değerlendirme toplantısı yapıldı.
Güneydoğu'nun sağlık üssü Dicle Üniversitesi, 2022'de 1 milyona yakın hastaya hizmet verdi Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr.
Almanya'da lösemi tedavisi oldu, 17 yıl sonra yumuşak doku kanserine yakalandı Hukuk mücadelesini kazanıp Almanya'da tedavi gören Esin, 17 yıl sonra yumuşak doku kanserine yakalandı Kocaeli'nde, 2004 yılında lösemi teşhisi konulan ve Almanya'da ilik nakli yapılması gerektiği belirtilen Esin Köse,...
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hastanelerinde kemik iliği nakli ve organ birimlerine hizmet veren Erciyes Doku Tipleme Laboratuvarı, Avrupa İmmünogenetik Federasyonu'nun (EFI) dış denetimini başarıyla tamamladı.
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, AÜ Hastanesi'nde tedavi gören Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kliniği Servisi'nde yatan 28 çocukla tek tek sohbet edip hediyeler dağıttı.
MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde yaşayan ve yaklaşık 4 yıl önce lösemi teşhisi konulan Mehmet Kesgin (20), geçen yıl Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan kök hücre nakli ile sağlığına kavuştu.
Başkanlığını Prof. Dr. Hakan Göker'in yaptığı Kan ve Kemik İliği Nakli Derneği tarafından, 14-16 Ekim 2022 tarihleri arasında, K.K.T.C. Acapulco Hotel'de düzenlenen 1. Miyelom Lenfoma Lösemi Sempozyumu 2 gün sürmüştür.
Malatya'da, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi'nde tedavi gören talasemi majör hastası kardeşler Esma, Muhammed ve Cuma, kardeşlerinden alınan kök hücreyle sağlığına kavuştu.
ÜLKESİNDE Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) tanısı alan ve doktorların 'Belki yaşar' dediği Ukraynalı Anastasia Varfolomieieva (20), tedavi için geldiği Antalya'da Türk donörün iliğiyle yaşama tutundu.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.