Çalışma Bakanı Işıkhan, bağımsız yargı ve demokrasinin önemini vurguladı, vesayete izin vermeyeceklerini belirtti.
Hak İşçi Sendikaları (HAK-İŞ) ve Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (HİZMET-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan Bolu Kartalkaya'da gerçekleşen otel yangınını örnek göstererek, "Toplu iş sözleşmelerinin yapıldığı ve sendikal örgütlülüğün olduğu iş yerlerinde iş kazalarında ölüm oranı...
TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, yaklaşık 600 bin kamuda çalışan işçinin 2025-2026 dönemindeki ücret zammını kapsayan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerine başladı. Sendikalar, sözleşme süreci için hazırlıklarını sürdürüyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Öz Orman-İş Sendikasının Kızılcahamam'da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, sosyal örgütlenme imkanlarının genişletilmesi ve iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin eksiksiz alınmasıyla çalışma ortamının iyileştirilmesi için yeni teşvik modelleri üzerinde çalıştıklarını belirtti. Özçelik, sendikaların çalışma hayatının önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, sendikal örgütlenmenin önünde hiçbir engel bulunmadığını ifade etti.
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işçilerinin ücretlerinin düzenlenmesi gerektiğini belirterek, bu konuda adım atılması gerektiğini söyledi. Atalay, ayrıca taşeron işçilere verilen kadro sözünün yerine getirilmesi gerektiğini de vurguladı.
Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, yapılan ek protokolle en düşük kamu işçisi ücretinin 32 bin lira civarına yükseleceğini belirtti. Aslan, ekonomik şartlara rağmen imzalanan ek protokolü değerli bulduklarını ifade etti. Ayrıca, yeni dönem toplu iş sözleşmelerinde farklılıkların olmaması için sözleşme yürürlük tarihinin 1 Ocak 2025 olmasının önemli olduğunu vurguladı.
HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü için ek zam talebinde bulundu. Arslan, sözleşmenin enflasyon nedeniyle anlamını yitirdiğini belirterek, TÜRK-İŞ ve TÜHİS'e çağrıda bulundu. Ayrıca, Arslan, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri'nin belediye şirketlerinde de uygulanması gerektiğini söyledi. Arslan ayrıca, vergi sistemindeki adaletsizliğin ortadan kaldırılması için çalışma başlattıklarını ve sonuçları kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.
TÜRK-İŞ, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nde değişiklik taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a iletti. Talepler arasında sözleşme başlangıç tarihlerinin ocak ayına çekilmesi ve kamu işçisine refah payı verilmesi bulunuyor.
TÜRK-İŞ, 700 bin kamu işçisini ilgilendiren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolünde, sözleşme başlangıç tarihlerinin ocak ayına çekilmesi ve kamu işçisine refah payı verilmesi taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a iletti. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, bakanlık girişinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, enflasyon nedeniyle ücret dengesizliği ve iş barışının bozulduğunu belirterek, taleplerinin bir an evvel karşılanmasını beklediklerini ifade etti.
Bakan Işıkhan: "Asgari ücretin herkesin mutabık kaldığı bir ücret seviyesi olmasını ümit ediyoruz" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: "2028 sonuna kadar 5 milyon ilave istihdam sağlayarak işsizlik oranımızın yüzde 7,5'e gerilemesini hedeflemekteyiz" "(Çalışan emeklilere 5 bin...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret belirleme komisyonundan çıkacak kararın herkesin mutabık kaldığı bir ücret seviyesi olmasını umduklarını söyledi. Işıkhan ayrıca, 2024 yılında da asgari ücretli çalışanları enflasyon karşısında koruma ilkelerini sürdüreceklerini belirtti.
Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, ormanlardaki yangın gözetleme kulelerinde işçilerin ikili vardiya sistemiyle çalışmaları gerektiğini belirtti.
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, belediye ve belediyelere bağlı şirketlerinde çalışan işçilerin Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü kapsamına alınmasını ve imkanlarından yararlanmasını talep etti. Arslan, belediyelerin bu protokol dışında tutulmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Ayrıca, özel sektördeki toplu iş sözleşmelerinin asgari ücret düzeyine düştüğünü ve bu durumun Türkiye için önemli bir sorun olduğunu vurguladı.
Zonguldak'ta maden işçileri, tarihi bir protokole imza atarak 30. dönem toplu iş sözleşmesi sürecini başarıyla tamamladı. Kamu işçilerinin taban çıplak brüt ücreti 15 bin lira olarak belirlendi ve yerüstü işçilerinin ücretlerinde önemli oranda artış sağlandı. TTK ve MTA ile olan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ise devam ediyor.
Kamu işçisine refah payı dahil yüzde 45 zam yapılırken, en düşük ücret 15 bin liraya yükseltildi. Ancak bu oran memurların tepkisini çekti. Sosyal medyadaki eleştiriler sonrası paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Memurlarımız müsterih olsunlar, onların haklarını teslim etmek de bizim boynumuzun borcudur" ifadelerini kullandı. Herkes memur zammının ne kadar olacağını merak ederken, AK Partili Hamza Dağ'dan önemli bir ipucu geldi. Dağ, "Yüzde 45'lik oran, o dönemde de konuşulacak" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu işçilerine refah payı dahil yüzde 45 zam yapıldığını açıklarken, zamla birlikte en düşük kamu işçisi ücreti 15 bin lira oldu. Yaklaşık 700 bin kamu işçisine yönelik zam, memurlarının ise tepkisini çekti. Sosyal medyadaki eleştiri yorumları sonrası yeni bir paylaşım yapan Erdoğan, "Memurlarımız müsterih olsunlar, onların haklarını teslim etmek de bizim boynumuzun borcudur" şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçilerine refah payı dahil yüzde 45 zam yapıldığını duyurdu. Buna göre, en düşük kamu işçisi ücreti, işçi kesiminin de talep ettiği şekilde 15 bin lira seviyesine çıkarıldı.
Kamuda 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmelerinde düğüm bugün çözülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 11.30'da kameraların karşısına geçerek kamu işçilerinin zam oranıyla ilgili açıklama yapacak. Hatırlanacağı üzere hükümet taban aylıkları için 12 bin TL teklif etmiş, işçi kesimi ise 15 bin TL talep etmişti.
700 bin kamu işçisine yönelik zam pazarlığı sürüyor. Bugün bir kez daha Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya gelen işçi temsilcilerinin görüşmesinden yine sonuç çıkmadı. Hak-iş Başkanı Mahmut Arslan, "Belli bir aşamayı geçtik. Ancak bütün maddelerde bir uzlaşmayı henüz yakalayamadık, tam bir mutabakat sağlanamadı." ifadelerini kullandı. Türk-İş Başkanı Atalay da "Talepleri karşılasınlar salı günü son olur, salıdan sonra görüşmenin bir anlamı kalmaz" dedi.
Türk-İş ve Hak-İş Genel Başkanları, 700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile 4,5 saatlik toplantı gerçekleştirdi. Görüşmelerde henüz tam bir mutabakat sağlanamadı.
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 700 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren zamlara ilişkin rakamın büyük ihtimalle önümüzdeki hafta salı günü açıklanacağını söyledi. Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde işçi ve işveren tarafı arasında henüz tam bir mutabakat sağlanamadı.
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretteki verginin düşürülmesinin olumlu olduğunu ancak yetmediğini belirterek vergiyi sabitlemek gerektiğini söyledi. Ayrıca, mecliste işçi temsilcilerinin olmaması ve kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeve protokolü ile ilgili görüşmeler hakkında da konuşan Atalay, Türkiye'nin önceliğinin Türkiye olduğunu vurguladı.
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretteki verginin düşürülmesinin olumlu olduğunu ancak yetmediğini belirterek, "Asgari ücrette vergiyi sabitlemek gerekiyor" dedi. Atalay ayrıca, seçimlerde işçi, esnaf ve emekli temsilcilerinin mecliste yer almamasının sorun yarattığını belirtti.
700 bin kamu işçisinin zam pazarlığı devam ediyor. 1 Mayıs'a kadar imzaların atılması beklenirken masada 2 farklı zam senaryosu var. Konu hakkında bir değerlendirme yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Bir oransal artış yapacağız. Asgari ücretli olan işçilerin 12 bin veya 12 bin 500'e çekilmesi. Onların talep ettiği bir rakam var. Toplu sözleşmeleri Kamu İşveren Sendikaları yapıyor. Ben orada devletin temsilcisiyim. Nihai kararı sendikalarımızla oturup çıkartacağız." dedi.
İŞ Genel Başkanı Atalay: "(Kamu Çerçeve Protokolü) Arzu ettiğimiz rakam olursa seçim arifesinde bu sorunu çözmek istiyoruz" Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, Kamu Çerçeve Protokolü görüşmeleri hakkında, "Önümüzde kısıtlı da bir zaman var.
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, Kamu Çerçeve Protokolü görüşmeleri hakkında, "Önümüzde kısıtlı da bir zaman var. Arzumuz seçim arifesinde bu sorunu çözebilmek.
TÜRKİYE İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, 700 bin kamu işçisini kapsayan toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin, "Bakan Bey'in ifadesi 12 bin lira ve yüzde 40 civarı idi.
İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kamuda çalışan işçileri ilgilendiren 2023 toplu iş sözleşmeleriyle ilgili olarak "Sayın Bakan, İşveren Sendikası'nın verdiği teklifi ben, '12 bin düşük ücrete' çekiyorum.
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, hükümetin kamu işçisi için yeni teklifinin 12 bin lira tavan ücret ve ilk altı ay için yüzde 40 zam olduğunu bildirdi.
700 bin kamu görevlisini zam pazarlığında ikinci görüşme bitti. Toplantı sonrası Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, hükümetin kamu işçisi için yeni teklifinin 12 bin lira taban ücret ve ilk altı ay için yüzde 40 zam olduğunu açıkladı. Böylece hükümet tarafının teklifinde yükselme görülse de TÜRK-İŞ'in yüzde 45 zam ve 15 bin lira taban ücret talebinin bir hayli altında kaldı
Eskişehir’de Türk Harb-İş üyesi işçiler, “Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü” konusunda TÜRK- İŞ, HAK-İŞ ve hükümeti protesto etti. Türk Harb-İş Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak, "Ya Türkiye gerçeklerinin farkında değilsiniz ya da Türkiye işçi sınıfının sabrını deniyorsunuz. Artık bıktık. Artık yeter diyoruz" dedi.
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “2023 Yılı Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü” görüşmelerinde iktidarın sendikalara sunduğu “ilk 6 ay için yüzde 30 zam, 11 bin 500 lira taban aylık” teklifiyle ilgili “İşçi kardeşlerimizin de alım güçleri sarsılmış ve ciddi ekonomik sıkıntılar altında kalmışlardır. Öyle ki sözleşmeleri bile imzalanamamış ve istedikleri zam oranlarından, özlük haklarından mahrum kalmışlardır. Hiç dert etmesinler, hiç vehime kapılmasınlar. Onları rahat ettirecek bir sözleşmeye kavuşacaklar” dedi.
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 700 bin kamu işçisini kapsayan “2023 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü” görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı. Atalay, “Bizim verdiğimiz teklif yüzde 45 refah payı, 15 taban ücreti. Onun dışında da sosyal haklarla ilgili her sendikanın ortak talebini, 13 madde ile hükümete teslim ettik. Geçen hafta, ilk defa bize refah payı yüzde 30, 11 bin 500 TL de taban ücretine verdiler. Komisyon olarak hem şahsım hem HAK-İŞ adına bu şartların uygun olmadığını, taleplerimizi karşılamadığını kendilerine ifade ettik” dedi.
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü Görüşmeleri'ne ilişkin düzenledikleri ortak basın toplantısında, "Şimdi bu hafta bitti,...
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Atalay, taleplerinin bir an önce sözleşme görüşmelerini bitirmek olduğunu ifade ederek, "Bir dahaki ay kamu işçisi, onun çoluğu çocuğu ailesi zamlı ücretini almak istiyor. Bunu 10-15 gün içinde bağlamak durumundayız" dedi.
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, toplu iş sözleşmelerine ilişkin görüşmede hükümetin kamu işçisi için 11 bin 500 taban aylık ve ilk 6 ay için yüzde 30'luk zam teklif ettiğini duyurdu. Teklifin, yüzde 45 olan taleplerini karşılamadığını dile getiren Atalay, "İşçinin razı olmadığı rakamı imzalamayız" ifadelerini kullandı.
Kamuda 700 binden fazla işçinin ücretlerine yapılacak zammın belirleneceği görüşmelerde işçi ve işveren tarafı, ikramiyenin de aralarında olduğu konu başlıklarında mutabık kaldı. Taban ücret ve yüzdelik zam konusundaki pazarlıklar sürerken, işverenin ilk teklifi 11 bin 500 lira oldu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü Görüşmeleri kapsamında Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) heyetleri ile bakanlıkta bir araya geldi.
İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, seçimden önce geçici işçilerin kadroya alınması meselesinin çözülerek ülke gündeminden çıkarılmasını istedi.
Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Yunus Değirmenci, kamu kurum ve kuruluşlarına ilişkin toplu iş sözleşmelerine yönelik çerçeve protokol çalışmasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunma aşamasına geldiklerini bildirdi.
TÜRK-İŞ, kamuda 700 binden fazla işçinin ücretlerine 2023-2025 döneminde yapılacak zammın belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'ne ilişkin talepleri neticelendirmek için yarın toplanacak. Toplantının ardından son şeklini alacak olan kamu işçisinin zam talebini içeren metin, hafta başı itibarıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunulacak.
KAMUDA 700 binden fazla işçinin ücretlerine 2023-2025 döneminde yapılacak zammın belirleneceği 'Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü' görüşmeleri başladı.
Son dakika yerel haberine göre Türk-İş’e bağlı Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şubesi yeni dönem toplu iş sözleşmesinde OMÜ’ye bağlı olan OMKAN işyerinde anlaşmazlıklardan dolayı grev kararı aldı. Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın, "OMÜ Kampüsü içerisine Tez-Koop-İş Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu’nun katılımıyla OMKAN’da grev çadırı kuracaklarını söyledi.
Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şubesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı (OMKAN) işçilerinin 6 haftadır süren toplu sözleşme görüşmelerinde işverenin yüzde 5 oranındaki zam teklifini protesto etti. İşçiler, eylemde kendi yazdıkları skeci sahneledi.
Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şubesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı (OMKAN) işçilerinin iki yıllık sözleşmeleri için OMÜ ve OMKAN işverenleriyle masaya oturdu. Kendilerine yüzde 5 gibi komik zam oranı teklif edildiğini belirten işçiler, OMÜ Rektörlüğü önünde tabutla eylem yaptı.
Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şubesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı (OMKAN) işçilerinin iki yıllık sözleşmeleri için OMÜ ve OMKAN işverenleriyle masaya oturdu. Kendilerine yüzde 5 gibi komik zam oranı teklif edildiğini belirten işçiler, bugün OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nden OMÜ Rektörlüğü’ne yürüdü.
Öz Sağlık-İş Sendikası tarafından 696 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) ile kadroya aktarılan kamu işçilerinin sorunlarını ve bunlara yönelik çözüm önerilerini tartışmak amacıyla "Zorunlu Emeklilik Çalıştayı" düzenlendi.
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 700 bin kamu işçisinin ücretlerine yüzde 2,5'lik zammın şubat ayındaki ücretlere yansımasını beklediklerini belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklama yapacağını dile getirdi.
İşçi, memur ve emeklilere yapılacak zam oranlarında belirleyici olan 2021'in 6 aylık enflasyon rakamı, yarın TÜİK tarafından açıklanacak aralık ayı verisiyle netleşecek. TÜİK'in yarın saat 10.00'da açıklayacağı veri ile milyonların maaş zammı belli olacak. Memur ve emekliye zammın yanında refah payı da verilmesi gündemde.
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) ile Öz Finans İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzandı.
Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri (TES-İŞ) Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Nakif Yılmaz, Devlet Su İşleri'nin (DSİ) alacağı 2005 personelde önceliği, kurumda yıllardır kadro bekleyen 370 civarındaki geçici işçiden yana kullanmasını istedi.
Hükümet ile işçi konfederasyonları arasında sağlanan anlaşmaya göre, kamu işçilerinin taban ücretleri 4 bin 100 liraya yükseltildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamaları Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın açıklamaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in işçi sendikalarına ve konfederasyonlara teşekkür etmesi Protokolün imzalanması Hediye takdimi Toplu fotoğraf çekimi ANKARA -...
Hükümet ve işçi konfederasyonlarının üzerinde anlaştığı kamu işçilerinin yer aldığı zam görüşmelerinde anlaşma sağlandı. 700 bin kamu işçisinin zam oranı gün içinde kamuoyuyla paylaşılacak.
Hak-İş Başkan Vekili Dr. Yıldız, kamu işçisinin zam pazarlığı sürecini değerlendirdi Dr. Osman Yıldız: -"Bakanlıktaki olumlu havanın sözleşme metnine yansıyacağını umuyorum" Hak-İş Başkan Vekili Dr.
İş Başkan Vekili Dr. Osman Yıldız, "Hem Bakanlıktaki olumlu havanın hem bizim taraftaki olumlu havanın ve bu ilişkilerdeki olumlu atmosferin ben sözleşme metnine de yansıyacağını umuyorum"700 bin kamu işçisini ilgilendiren 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nde görüşmeler...
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Osman Yıldız, kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin, "Hükümetimizin kendi değerlendirmesini tamamlayarak, daha makul, daha yapıcı bir öneriyle geleceğine inanıyorum.
Hükümet, kamu işçisi için brüt ücreti 3.577-3.750 lira arası olanlara 100 lira, brüt ücreti 3.750-4.000 lira arası olanlara 60 lira seyyanen zam teklif etmişti. Kamudaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren zam görüşmelerinde işçileri temsil eden Türk-İş ve Hak-İş, hükümetten taleplerini karşılayacak yeni bir teklif almayı bekliyor.
Hak-İş Genel Başkan Vekili Osman Yıldız, "2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü hazırlayarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunduk. Protokolü zengin kapsamda hazırladığımızı belirtmek istiyorum.
Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar'ın açıklaması Hak-İş Genel Başkan Vekili Osman Yıldız'ın açıklaması ANKARA - Türk-İş ve Hak-İş, 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolüne dair ortak teklifi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sundu.
Türk-İş ve Hak-İş, kamudaki 700 bini aşkın işçinin ücretine 2021-2022'de yapılacak zammın belirleneceği görüşmeler öncesi ortak taleplerini netleştirdi. Konfederasyonların mali ve sosyal hakları içeren taleplerini kısa süre içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunmasıyla birlikte pazarlık süreci başlayacak. Sürecin, müzakereler sonrasında temmuz ayında sonuçlanacağı tahmin ediliyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hak-İş Konfederasyonu arasında Kamu Toplu İş Sözleşmesi çerçeve protokolü imzalandı.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.