"Yaramaz" olarak nitelendirilen ve bir türlü uslu durmayan çocukların çoğunda asıl problemin, anneye güvenli bağlanmada eksiklik olduğunu biliyor muydunuz? Eğer "Ne yaparsam yapayım bir türlü onu yalnız bırakamıyorum, çocuğuma hiç bir şey yediremiyorum, ağlamasını durduramıyorum, öfke nöbetlerini anlayamıyorum..." diyorsanız, Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin'in yeni kitabı 7/24 Anneye Güvenli Bağlanma'yı mutlaka okumalısınız!
"Fazla yüz verme" tavsiyelerine kulak asmayın
Boyut tarafından Annelik Akademisi serisi kapsamında yayınlanan, 7/24 Anneye Güvenli Bağlanma'da çevrenin genler üzerine etkilerinin yanısıra, anneyle güvenli bağ kurulmadığında kişilik ve kimlik gelişiminden, kendi dışındaki çevreyi algılama şekline kadar gelişecek etkileri de anlatılıyor. Eğer çocuğunuz kabuslar görüyor, yemek yemiyor, durmadan ağlıyor, sizden bir türlü kopamıyorsa, üstelik onu bir başkasıyla yalnız bırakamıyorsanız dikkat edin. çevrenizdekiler "çok yüz veriyorsun" dese de, çocuğunuzun asıl sorunu yaramazlık olmayabilir. Belki de annesini yeterince yanında hissetmiyor ve sonsuz sevgisine güvenmiyordur. Sütünü ısıtmanız, oyuncaklar almanız yeterli olmayabilir. Onunla daha çok vakit geçirmeniz, her söylediğini dinlemeniz ve dikkatinizi yalnızca ona vermeniz gerekiyor olabilir.
Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin; kimlik ve kişilik gelişiminde hayati önem taşıyan bu evrelerde çocuklarıyla güvenli bağ kurmayı gerçekleştirebilmesi için annelere rehberlik ediyor. çevre ve genlerden zihin okumaya, kimlik gelişiminden güvenli annelik metodunun uygulanışına kadar çocuk gelişiminde güvenli bağ kurmanın yolları adım adım anlatılıyor. üstelik kitapta bu metodu uygulamadan önceki sorunlar, metodu uygulama süreçleri ve inanılmaz sonuçlar da annelerin mektuplarıyla örneklenmiş.
Olağanüstü değişimin anahtarı
Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin, Anneye Bağlanma, Uygulamalı Davranış Analizi, Dikkat Yetersizliği, Disleksi, Hiperaktivite ve Dürtüsellik, Epilepsi ve çocuk Sağlığı ve Gelişimi konularında uluslararası platformda Türkiye'nin önde gelen profesörlerinden biri. Başta anneler olmak üzere çocuk gelişimi alanındaki doktor ve eğitmenlere kaynak olacak 10 kitap yazdı. Kitaplarında aile ve çocuk kaynaklı çözümler üretti. Bu kitabında ise diğerlerinden farklı olarak, tarihe yön veren önemli kişilerin de aslında anneleriyle güvenli bağ kuramamış olabileceğini görüyoruz. örneğin; tarihe yön veren kişiler listesinde kuşkusuz başı çeken Hitler için borderline kimlik bozukluğu ve şizofreni ihtimalleri hala bilim adamları tarafından tartışılırken, Hitler'in erken yaşta annesini kaybetmesinin dönüm noktası olduğu kabul ediliyor ve annesiyle ilişkisi inceleniyor.
Eğer çocuğunuzun davranışlarıyla size gerçekten ne anlatmak istediğini anlamak ve güvenli annelik metodunu uyguladıktan sonra ondaki olağanüstü değişime şahitlik etmek istiyorsanız Sabiha Paktuna Keskin rehberiniz olmaya hazır!
Son Dakika › Kadın › Çocuğunuzla Aranızdaki Güvenli Bir Bağ Mı? - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?