Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı, anma etkinlikleriyle vefatının 3. yılında yad ediliyor.
Ömer Faruk Yelkenci, Kastamonu'da Biyografi Akademisi'nin açılış programına katıldı.
Kastamonu'da Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yelkenci'nin katılımıyla Biyografi Atölyesi açıldı.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi (İMÜ) Bilim Tarihi Enstitüsü ile Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA) işbirliği, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı (TYEKB) ve Fatih Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen "Uluslararası Ali Kuşçu Sempozyumu", İTÜ...
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rami Kütüphanesi'ndeki "Semerkant'tan İstanbul'a: Ali Kuşçu ve Çevresi Yazma Eser Sergisi"nin açılışına katıldı.
İstanbul Rami Kütüphanesi'nde, Ali Kuşçu'nun 550. yıl dönümü için sergi açıldı.
Zeyrek Akademi, kültürel mirası genç nesillere aktarmak için eğitim programları sunacak.
TİKA, YTB ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Osmanlı Literatüründe Ben Anlatıları sempozyumu Üsküp'te yapıldı. Sempozyumda Osmanlı literatüründe belge niteliği taşıyan eserler ve yazarları ele alındı. Programda birçok akademisyen ve araştırmacının bildirileri sunuldu.
Marmara Kıraathanesi'nin düzenlediği 'Söz Meclisten İçeri' söyleşilerine Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ve gazeteci İsmail Halis konuk olarak katıldı. Konuşmalarda, samimi ortamlarda eğitimin daha verimli olduğu vurgulandı ve Türk insanının kültürel değerlerine sahip çıkması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ırkçılığın uluslararası insan kaynağına zarar verdiği ve gençlere seyyahlık ve maceraperestlik tavsiye edildiği ifade edildi.
Marmara Kıraathanesi'nin düzenlediği 'Söz Meclisten İçeri' söyleşilerine Doç. Dr. İbrahim Halil Üçer ve yazar Halit Bekiroğlu konuk oldu. Etkinlikte Gazze'deki durumun ciddiyeti ve çözüm üzerine konuşuldu. Prof. Dr. İbrahim Halil Üçer, kariyer yönetimi ve gelecek planlaması hakkında tavsiyelerde bulundu. Marmara Kıraathanesi Koordinatörü Mücahit Kıbrıs, mekanın kuruluş amacını açıkladı ve gelecek günlerdeki konukları duyurdu.
Teoman Duralı'nın 77'nci doğum yıl dönümü nedeniyle ZBEÜ'de düzenlenen etkinliklerde panel ve sergi gerçekleştirildi. Panelde, Teoman Duralı'nın hayatı, eserleri ve felsefesi üzerine konuşmalar yapıldı. Etkinlik, belge takdimi ile sona erdi.
Felsefeci, yazar Şaban Teoman Duralı'nın 77. doğum yıl dönümü Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde panel ve sergi düzenlenerek kutlandı. Panelde Duralı'nın medeniyet anlayışı ve felsefesi anlatılırken, sergideki eserler incelendi. Duralı'nın oğlu ve diğer konuşmacılar, babasının hayat felsefesini ve çalışmalarının önemini vurguladılar.
Prof. Dr. Durmuş Günay, İhsan Fazlıoğlu Prof. Dr. Cengiz Çakmak, Dr. Deniz Duralı ve Dr. Mehmet Sabri Genç, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer'i ziyaret etti. Ziyarette, Teoman Duralı'nın doğum yıl dönümüne katkı sunulan panel ve sergi için teşekkür edildi.
Mersin Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Eğitim Bir-Sen Mersin Şubeleri ortaklığında Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu'nun konuşmacı olduğu 'Gazze'den sonra.. Hangi öyküye öyküneceğiz?
Bu yıl "Şehir ve Kitap" temasıyla düzenlenen 13. Kocaeli Kitap Fuarı, 988 bin 444 ziyaretçiyi ağırlayarak yeni rekora imza attı.
İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen Uluslararası Geometri ve Sanat Çalıştayı, panel ve eğitim odaklı atölyelerle tamamlandı. Çalıştayda, İslam mimarisinde uygulanmış geometrik desenlerin tarih boyunca nasıl ortaya çıktığı ve neden bu kadar kompleks tasarımlarla imza atıldığı gibi konular ele alındı. Ayrıca, Osmanlı, Safevi ve Babürlü geometrik desenlerin yapısı ve farkları da eğitimlerle incelendi.
İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Yerleşkesi'nde düzenlenen Uluslararası Geometri ve Sanat Çalıştayı, panel ve eğitim odaklı atölyelerle başladı. Çalıştayın açılışında konuşan İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Deniz, çalıştayın akademik ve sektörel düzeyde fayda sağlayacağını belirtti. Etkinlikte geometrik desenlerin bilim, sanat, mimari ve kültür tarihine olan etkisi ele alınacak.
İstanbul Teknik Üniversitesi'nde düzenlenecek Geometri ve Sanat Çalıştayı, Osmanlı dönemi yapılarında yer alan geometrik desenlerin inşa metotları ve çağdaşı olan devletlerdeki uygulamaları ele alacak. Ayrıca, desenlerin modern şehir mimarisinde kullanımına yönelik farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Çalıştayda, mimarlar, ustalar ve zanaatkarlar için eğitim programları da yer alacak. Program kapsamında konferanslar düzenlenecek ve atölye dersleri yapılacak. Bu çalıştay, geometrik desenlerin bilimsel verilerine ışık tutarak, sanatın bilimsel temelleri üzerinde çalışmalar yapılmasına katkı sağlayacak.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Eğitim sisteminde daha yeni yeni okullaşma oranları yüzde 95'lerin üzerine gidiyor.
Bakan Özer: "Okullaşma oranları yüzde 95'lerin üzerine yeni yeni gidiyor" Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam Düşünce Atlası'nın 2'nci aşama lansmanına Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'de katıldı.
Seyyid Mahmud Çağırgan Veli Hazretleri doğumunun 600. yılında dualarla anıldı Yavuz Sultan Selim Han'ın şehzadeliği döneminde 520 yıl önce ilk vakfettiği topraklar olan Giresun Alucra ilçesi Boyluca köyünde asırlık gelenekler sürdürülüyor.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2021 yılı sonu itibarıyla eğitim sisteminde kütüphanesi olmayan hiçbir okulun kalmadığını belirterek "Okullardaki kütüphanelerimizde 28 milyon kitap vardı.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye'de ilk defa eğitimdeki kitleselleşme evresinin son 20 yılda gerçekleştiğini belirterek, "Neden? Çünkü kültürel iktidarı elinde tutanlar, kendi iktidarlarının sürekliliğini eğitim üzerinden sürekli yeniden ürettiler.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" kampanyasını başlattıkları zaman tüm kütüphanelerdeki kitap sayısının 28 milyon, şu anda ise 70 milyon olduğunu belirtti.
Üsküdar'da 15 Temmuz Gazileri Anadolu Lisesi'ndeki İhsan Fazlıoğlu Kütüphanesi'nin açılış programında konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "2021 yılının sonu itibariyle ülkemizde kütüphanesi olmayan hiçbir okul yok, bu çok önemli.
Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 9. Malatya Anadolu Kitap Fuarı, 300'ü aşkın yazar ve 320 yayınevinin katılımıyla açıldı.
Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek kitap fuarı yarın açılacak.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Medeniyet Kulübü tarafından düzenlenen 'Yeni Küresel Düzende Türkiye'nin Konumu ve Kamu Diplomasisi Faaliyetleri" konulu etkinliğe konuşmacı olarak katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr.
- Müslüman Dünyada Çağdaş Düşünce kitabı tanıtıldı Prof. Dr. Lütfi Sunar'ın editörlüğünde hazırlanan 8 ciltlik Müslüman Dünyada Çağdaş Düşünce adlı kitabının tanıtım toplantısı düzenlendi.
7. Üsküdar Kitap Fuarı'nda, Türkiye'nin önde gelen 120 yayınevi ve markasının yüzlerce eseri okurların beğenisine sunuluyor.
Türk felsefe profesörü, biyolog, akademisyen ve düşünür Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı yaşamını yitirdi. Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi olan ve son olarak TRT2 ekranlarında 'Felsefe Söyleşileri' programını yapan Teoman Duralı 74 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Yalova'da AK Parti Genel Merkezi Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığınca düzenlenen Teşkilat Akademisi Eğitim Programı başladı.
Yıldırım Belediyesi, Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan ile Yıldırımlıları buluşturdu.
Şiirin ve edebiyatın nabzı Kahramanmaraş'ta atıyor Kentte düzenlenen Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında 100'e yakın etkinlikte Türk edebiyatının ünlü simaları konuk ediliyor Kahramanmaraş'ta '2. Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri', 15 ülkeden yazar-şairin katılımıyla başladı.
KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 2'nci Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri düzenlenen törenle başladı.
Kahramanmaraş'ta başlayan ve 5 gün sürecek 2. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günlerinin ilk ödülleri sahiplerini buldu.
Büyükşehir Belediyesi'nin Kayseri'nin geleceği üzerine düşünce ve araştırma eksenli faaliyetleri amaçlayarak kente kazandırdığı, Büyükşehir Belediyesi Stratejik Araştırma Merkezi (BÜSAM) bünyesindeki Şehir Akademi'de Güz Dönemi dersleri başladı.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ne (ALKÜ) konuk oldu.
Gönüllerde Birlik Vakfı tarafından, BBP'nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu anmak üzere bu yıl ilk kez düzenlenen "Muhsin Yazıcıoğlu Ödülleri", törenle sahiplerine verildi.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Balkanlar için "Hem buradaki kardeşlerimiz hem de Türkiye'deki kardeşlerimizin ortak bir tarih bilinci kazanmasını istiyoruz.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Büyükşehir Belediyesi Stratejik Araştırma Merkezi (BÜSAM), Kayseri kültürüne ve düşünce dünyasına yönelik çalışmalarına devam ediyor.
Geleneksel Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Edebiyat Ödülleri ‘Bilim’ Ödülünü almak üzere Bayburt’a gelen Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, ödül töreni sonrasında bir konferans verdi.
Bayburt Üniversitesi 10. Yıl Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Haftası’nın son günü, bilim, kültür ve müzik etkinliklerine sahne oldu.
Bayburt’un kültürel ve geleneksel değerlerini çağdaş bilimle harmanlayan Bayburt Üniversitesi, 10. yılını çeşitli etkinliklerle kutlayacak.
Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin aylık olarak düzenlediği konferanslar serisinin üçüncüsünde “İslam Temeddünü Okuma Üzerine Düşünceler" konuşuldu.
Necmettin Erbakan Üniversitesinde (NEÜ) İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu iki ayrı konferans verdi.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla İlmi Etüdler Derneği (İLEM)’nin ülkeye kazandırdığı İslam Düşünce Atlası, Konya Kitap Günleri kapsamında düzenlenen “Gelecekle Yüzleşmek Geçmişle Dertleşmek” adlı panelde tüm yönleriyle ele alındı.
Adıyaman Üniversitesinde "Historia İle Theria Arasında: İbn-İ Haldun Niçin Bir Tarih Filozofu Değildir?
- Ramallah Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Etkinliğe katılanlar Etkinliğe katılan Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi H. Gürcan Türkoğlu Prof. Dr.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘İslami Düşünce Atlası’ adlı panel, Sakarya Üniversitesi Sebahattin Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Diyanet İşleri Başkanlı'nda İslami düşüncede bütüncül bakış açısı ele alındı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: "Bugün bütün bu yaşadıklarımızdan sonra Batı medeniyet hakkında söyleyecek sözünü bitirmek üzere.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "İslam düşünce geleneğine ilişkin bütüncül bir idrakin bize çok yönlü katkılar sunacağı muhakkaktır.
İlmi Etüdler Derneği (İLEM) tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle hayata geçirilen "İslam Düşünce Atlası" (İDA) okuyucuyla buluştu.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla İlmi Etüdler Derneği tarafından hazırlanan “İslam Düşünce Atlası” kitap ve proje tanıtım toplantısı yoğun katılımla İstanbul’da yapıldı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü organize edilen kitap fuarı devam ediyor.
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Senatosunun 26 Nisan 2016 tarihli toplantısında aldığı karar uyarınca Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı’ya verilen Fahri Doktora Payesinin takdim töreni, Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kültür hizmetleri arasında yer alan Şehir Konferanslarında bu hafta Türkistan’dan Anadolu’ya Bilim ve Felsefe konusu anlatıldı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve hafta içinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik tarafından tanıtılan Büyükşehir Stratejik Araştırma Merkezi (BÜSAM) bünyesindeki Şehir Akademi’de ilk iki ders verildi.
Eyüp’te Afife Hatun Kültür Evinde yazar Semra Bilici ile Taht-ı Kadem okumaları bu sezon da yoğun katılımla devam ediyor.
Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi'nde (TDV KAGEM), "Bilim ile Düşünce Seminerleri" yapılmaya başladı.
İlmi Etüdler Derneği (İLEM) Anadolu’nun çeşitli üniversitelerinde lisans eğitimlerine devam eden öğrencileri İstanbul’da buluşturarak, İstanbul’dan Anadolu’ya ilim köprüsü kurmayı hedefliyor.
3 MİLYON 900 BİN sayfa kitap okuyarak duygu ve kavram dünyalarını geliştirirken, kitaplarını okudukları yazarlarla da söyleşi yapma imkanını buluyor.
Bilecik’in Bozüyük ilçesinde İMKB Anadolu Lisesi tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Türkiye geneli kitap okuma yarışmasının 3.’cüsü düzenleniyor.
Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından “Önce Kim Buldu?
Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) 2015 Kültür Sanat Ödülleri Basın Müzesinde düzenlenen bir toplantı ile açıklandı.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Geçmişte Kendini Aramak, Tarihte Kendini Bulmak’ konferansında konuşan Prof. Dr. Fazlıoğlu, “Gelecek, tarihi hafızayı örgütleyerek inşa edilir” dedi.
Büyükşehir Kültür Sanat Etkinlikleri, 21 Nisan Salı günü düzenlenecek ‘Geçmişte Kendini Aramak, Tarihte Kendini Bulmak’ konferansı ile devam edecek.
Erzincan Üniversitesi Bir Damla Tarih Kulübü tarafından, Türkiye’de Felsefe-Bilim Tarihi Çalışmalarının Değeri Üzerine “Nokta-i Nazar Olarak Tarih” konulu konferans düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi Nisan Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında sinema günlerinden panellere, tiyatro buluşmalarından konserlere kadar birbirinden renkli etkinlikler kültür sanat dostları ile buluşacak.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi (ABBM) ve Atatürk Üniversitesi AB Dokümantasyon Merkezi, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Uluslararası İlişkiler Bölümü’yle, “Hâfıza ile Tarih: Geçmişten Nasıl İbret Alınır?” konulu bir konferans düzenledi.
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü; “Hâfıza ile Tarih: Geçmişten Nasıl İbret Alınır?” temalı konferansı B2 amfisinde gerçekleştirdi.
Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü; “Hâfıza ile Tarih: Geçmişten Nasıl İbret Alınır?” temalı konferans kapsamında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu’nu ağırlayacak.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazlıoğlu: "Tarihe ne kadar kendini ait hissedersen ve ne kadarını kendinde yansıtırsan o derece tarihine ait olursun"
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Türk Tarih Kurumu Başkanlığı işbirliğiyle 'Uluslararası 13.Yüzyılda Felsefe Sempozyumu' düzenlendi.Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile...
Karaman Belediyesi'nin yayın organı İmaret dergisi tarafından düzenlenen Gönül Gözü Sohbetleri'ne bu hafta Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu konuk olacak.
Türkmenistan'da “Felsefe bilim geleneğinin kadim kökleri: Türkmenistan ve Türkmen kökenli bilginler” konferansı yapıldı
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde Türkmenistan'la ortak tarihe yönelik projeler geliştirme kapsamında gerçekleştirilecek işbirliğinin ilk adımı...
Üniversite gençlerine, akademisyenler tarafından İslam Felsefesi'nin değişik yönleri anlatılacak
KO-MEK ve Bilgievleriyle eğitimin adeta neferi haline gelen Büyükşehir Belediyesi bu yöndeki hizmetlerine bir yenisini ekledi.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.