Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İftihar Köksal, Covid vakalarında beklenenin üstünde bir artış olduğunu belirterek, “Eğer aşı yapıldıktan sonra üzerinden 6 ay geçtiyse ve hatırlatma dozu yapılmadıysa daha öncesinde kaç aşı yapılırsa yapılsın yeniden enfekte olmak mümkün. Bu pandeminin yeni dalgasının yaşanmasının sebebi, maskeleri terk etmek ve sosyal mesafeye dikkat etmemek” dedi.
Soğuk havaların etkisini göstermesiyle birlikte grip vakalarında artışlar yaşanmaya başladı. İki hastalığın belirtileri çok benzediği için uyarıda bulunan uzmanlar korona ve grip arasındaki farklılıkları anlattı. Koronada koku ve tat kaybı gibi belirtiler varken, gripte böyle bir semptomun görülmediğini söyleyen uzmanlar aynı zamanda gribin mevsimsel bir grip olduğunu da özellikle belirtti.
Türkiye'de kısıtlamaların ortadan kalkmasıyla birlikte koronavirüs vakaları son dönemde yeniden artışa geçti. Maske ve mesafe kurallarına uymak büyük önem arz ederken, uzmanlar, 4. dalganın sonbaharı beklemeden geleceğine işaret etti. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği Erişkin Bağışıklama Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. İftihar Köksal, "4. dalga bağır bağıra 'geliyorum' diyor" ifadelerine kullandı.
Bugünden itibaren başlayan kademeli normalleşmenin üçüncü etabıyla beraber 15 aydır uygulamada olan birçok sınırlama kaldırılmış oldu. Türkiye koronavirüs pandemisinde yeni bir sürece girerken, Hindistan'da ortaya çıkan Delta mutasyonu ise hızla yayılarak büyük bir tehlike oluşturmayı sürdürüyor. Bir yandan yasaklar kalkarken tehlikenin de sürdüğüne dikkat çeken uzmanlar da, maske ve mesafe kurallarından ödün verilmemesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.
19'la birlikte çok daha steril hayatlar yaşamaya başladık, yeni alışkanlıklar edindik.
KORONAVİRÜSE karşı Çin'de geliştirilen ve Türkiye'de de faz 3 klinik çalışmalarına başlanan aşı, özel bir üniversite hastanesinde de uygulandı.
Yeni normalleşme sürecinde nelere dikkat edilmesi gerektiği ve başta Türkiye olmak üzere dünyayı nelerin beklediği konusunda Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İftihar Köksal Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Derneği 'ne (TÜMBİAD) önemli açıklamalar yaptı.
Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu (TÜMBİFED) Covid-19'a yönelik yeni adımlar atabilmek ve bilgilendirme çalışmaları yapabilmek adına oluşturduğu TÜMBİFED Sivil Toplum Kurulu'nun ikinci toplantısını gerçekleştirdi.
Trabzon'da, Uluslararası 5. Yoğun Bakım Enfeksiyonları Sempozyumu düzenlendi.
Prof. Dr. İftihar Köksal: "Dünyada en çok kene vakası görülen ancak buna karşın ölüm oranı en düşük ülkeyiz" KTÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr.
EKMUD Erişkin Bağşıklama Çalışma Grubu Başkanı İftihar Köksal, göçmenlerin yeni bir sağlık riski unsuru olarak ortaya çıktığını ve aşılamalarda bu unsurun dikkate alınması gerektiğini söyledi.
ANKARA'da düzenlenen 'II. Erişkin Bağışıklama Akademisi' etkinliğinde, dünya genelinde her yıl 2 milyondan fazla ölüme yol açan zatürreden ve 500 binin üzerinde ölüme neden olan gripten aşı ile korunmanın mümkün olduğu vurgulandı.
Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (EKMUD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Canan Ağlar, kızamık aşıları sayesinde çocuk ölümlerinden bahsedilmediğini belirterek, "Enfeksiyon hastalıklarında aşılarla çok ilerleme sağlandı.
Prof. Dr. İftihar Köksal: "Bu mevsimsel değişiklik grip haritasında da değişiklik yaptı" "Aralık sonunda biraz vaka vardı, Ocak ayı itibariyle vakalarda bir artış görüyoruz bu çok büyük risk"TRABZON - Karadeniz Teknik Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim...
Prof. Dr. İftihar Köksal: "Şuan ne Türkiye için ne de Karadeniz Bölgesi için zika hastalığı riski yok" "Zika virüsünü taşıyan sineklerin Türkiye'de belirli bir göç haritası izlediği bilgisi var ancak bu sineklerin zika virüsü taşıdığına dair herhangi bir bilgi ve belge yok"TRABZON - Doğu...
GSK Türkiye, HIV (Human Immunodeficiency Virus - İnsan Bağışıklığı Yetmezlik Virüsü) hakkında farkındalık yaratmak amacıyla geçtiğimiz yıl 'dokun' temasıyla hayata geçirdiği 'Kendin İçin 1 Ara'lık' kampanyası ile elde ettiği bir yıllık sonuçları, 1 Aralık Dünya AIDS Günü'nde kamuoyuyla paylaştı.
Kırım Kongo artık tarih oluyor KTÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.