Amasya'da yetişen ozanlardan olan Fedai Koç, amansız hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti. Cenaze namazı Sultan II. Bayezid Camii'nde kılındı ve Tekirdede Mezarlığı'nda defnedildi. Amasya Belediye Başkanı da cenaze törenine katıldı.
Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde bulunan 19. yüzyıldan kalma Maden Camii'nin kilise olduğu dönemde kubbesine yapılan Hazreti İsa ve havari figürleri, restorasyon çalışmaları sonucunda yeniden gün yüzüne çıkarıldı. Caminin tavanında bulunan ve perdeyle kapatılan figürler, Hıristiyan ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.
Amasya'nın Yitik lalesi yüz yılı aşkın süredir bulunamadığı için neslinin tükendiği rapor edildi. Bilim insanları ve gezginler yıllardır şehrin zirvesindeki dağları dolaşıp gizemli bitkiyi arıyor.
- Amasya'nın ismi merak konusu lezzeti: 'Çatal çorba' Amasya mutfağının geleneksel lezzetlerinden 'çatal çorba'nın merak konusu olan isminin kaynağını usta aşçılar bile bilmiyor.
225 yıllık ahşap binanın altından sokak geçiyor Amasya'da 225 yıllık iki katlı ahşap binanın altından sokak geçiyor.
Amasya'da Venk Ayazması kazısında 'rahip mezarı' bulundu Amasya'da arkeolojik kazı yapılan Venk Ayazması'nda bir rahibe ait olduğu değerlendirilen mezar taşı bulundu.
Amasya'da 165 yıllık Ramazan topu kaleden indirilerek yeni belediye binasının önüne konuşlandırıldı.
Son 'balyemez' artık emekli 165 yıllık Ramazan topu emekli edildiAMASYA - Amasya'da 165 yıllık Ramazan topu kaleden indirilerek yeni belediye binasının önüne konuşlandırıldı.
Yakup Yavru 5 ay önce mezar ile çeşme yaptırmışAMASYA - 25. Uluslararası Adana Film Festivali'nde emek ödülü almak için gittiği Adana'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ünlü oyuncu Yakup Yavru'nun memleketi Amasya'da 5 ay önce kendisi için mezar hazırlatmasının yanı sıra hayır...
Adana'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ünlü oyuncu Yakup Yavru'nun memleketi Amasya'da 5 ay önce kendisi için mezar yaptırdığı ortaya çıktı.
Atatürk’ün 99 yıl önce Amasya’da içi önemli evraklarla dolu kaybolan çantasının Komiser Yardımcısı Osman Efendi’nin öncülüğündeki polislerin seferber olmasıyla bulunduğu ortaya çıktı.
Milli Mücadele’nin başladığı dönemde din adamı Abdurrahman Kamil Efendi’nin Amasya’da Atatürk’e verdiği altınlar mücadelenin ilk sivil yardımı olarak değerlendiriliyor.
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Amasya Şubesi’nin 6 yıldır düzenlediği Külliye Sohbet ve Şiir Akşamları’nın 2017 yılının ilk buluşmasında şiirler şehitlerin anısına okudu.
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Genel Başkanı Ekrem Erdem, Türkiye’de bulunan 3 milyon Suriyelinin gelecekte Türkiye’nin şansı olduğunu belirtti.
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Amasya Şubesi Başkanı Hüseyin Menç ile beraberindeki dernek üyeleri Vali Salih Işık’ı ziyaret etti.
Amasya’da 12 Haziran 1919’da şehre gelen Mustafa Kemal Paşa’yı ‘Paşam bütün Amasya emrinizdedir’ sözleriyle karşılayan Müftü Hacı Hafız Tevfik Efendi’nin hatıraları Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Amasya Şubesi Başkanlığı tarafından Hatuniye Mahallesi’nde kendi adını taşıyan sokakta bulunan tarihi konaktaki anı odasında yaşatılacak.
Amasya’da yaşayan şair Mehmet Hopal, ‘İlmek’ adındaki ilk şiir kitabını çıkardı.
Ünlü şair ve söz yazarı Cemal Safi, Amasya’da şiire gönül veren okurlarıyla buluştu.
Amasya Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü personeli, Belediye Başkanı Cafer Özdemir’e yaş günü sürprizi yaptılar.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde ziyaret ettiği Kurtboğan Türbesi’nin bugünkü hali yürek burkuyor.
Başkan Özdemir; '' Altyapı çalışmalarımızı yılbaşına kadar tamamlayacağız''
Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem, Amasya'da görev yapan basın mensuplarıyla Pirler Parkı'nda bir araya geldi.
Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, 47. yaş gününü personelinin pasta sürpriziyle kutladı.
Amasya’nın tarihi Yalıboyu Evleri şehrin ortasından geçen Yeşilırmak’a yansıdı.
Amasya Yavuz Selim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın alt kısmında bulunan eli baltalı insan figürünün kime ait olduğu tartışma yarattı.
Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen "Yılın Yerel Yöneticileri" yarışmasında proje dalında başarı bulundu.Kayseri Everest Kayak Merkezi'nde yapılan törende ödülü...
Amasya'da 50 yıl öncesine kadar sürdürülen faytonla sünnet gezisi turları yeniden başladı.
Genel merkezi İstanbul'da bulunan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin (TDED) Amasya Şubesi bir süredir sürdürdüğü yapılanma çalışmalarını tamamlayıp, ilk toplantısını yaptı.
Amasya'da Yeşilırmak sahil şeridindeki Osmanlı döneminden kalma yalılar mimarileriyle göz kamaştırıyor.
Amasya'da 1928 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla cami ve mescitlerin vatandaşlara satılması sonucu yerlerine ev yapıldığı, ayrıca camilerle vakıf eserlerinin ambar olarak kullanıldığı ortaya çıktı.
Amasya'da belediye yöneticileri mini at çiftliğinde bindikleri pony cinsi midili atlarının üzerinde stres attı.
Tefsir uleması Sinaneddin Yusuf Efendi'nin Amasya'da bulunan türbesi göçme tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.
Amasya Belediyesi'nin Kültür Hizmetleri Çerçevesinde Açtığı Bilgi Evinde Düzenlenen Ebru ve Hat Kurslarına Katılan Kadınların Eserlerinden Oluşan Sergi Tarihi Bimarhane'de Açıldı.
İstanbul'da Bulunan Amasya Sosyal Yardımlaşma ve Tanıtma Vakfı Tarafından Bu Sene İkincisi Düzenlenen €˜altın Elma' Ödülleri Sahiplerini Buldu.
Amasya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Görevini Yürüten Araştırmacı-yazar Hüseyin Menç, Amasya'nın Tarihinin Aydınlanmasında Önemli Rol Oynuyor.
Amasya'da, 1869 Yılında Doğan ve 70 Yıllık Hayatının 30 Yılını Amasya'nın Tarihini Yazmaya Adayan Tarihçi Abdizade Hüseyin Hüsameddin Efendi'nin 83 Yıl Önceki Vasiyeti Yerine Getirildi.
Amasya Valiliği'ne, Baykal Adına Gönderilen Telgraf, Herkesin Şaşkınlık Yaşamasına Neden Oldu. Baykal Adına Gönderilen ve Amasya'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunu Kutlayan Telgrafta Tuhaf Olan Neydi?
Birçok Medeniyete Ev Sahipliği Yapan Amasya, İnsanlara Yaşam Alanı Olmaya Başladığı İlk Yıllardan Bu Yana Dünya Üzerinde Tanınan Ünlü Kişileri Bünyesinde Barındırdı.
Amasya Belediyesi, Amasya'da 1850 Yılından 1950 Yılına Kadar Geçen Zamanı Anlatan Fotoğraf Karelerinin Yer Aldığı Bir Albüm Bastırdı.
Şehzade Bayezid'in Osmanlı Tahtına Geçmesinden Sonra Amasya'da Bir Padişah Tarafından Yaptırılan İlk ve Son Eser Olan Sultan Bayezid Camii'nde Bulunan 'Kuş Sarayı' Günümüzde Bile Dikkat Çekiyor.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.