Mersin Üniversitesi, dron destekli yazılımla yabancı otları tespit ederek tarımda verimliliği artırmayı hedefliyor.
Mersin Üniversitesi, yapay zeka destekli bir yazılım geliştirdi, tarımda verim arttırmayı hedefliyor.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü eski Başkanı Prof. Dr. Halil Kumbur, korona virüsün, ekolojik dengenin bozulması ile oluşan biyolojik bir varlık olduğunu belirterek, "Kendisi çok küçük ama tahribatları çok büyük oldu.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü eski Başkanı Prof. Dr. Halil Kumbur, Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan korona virüs salgınında acil çözüm için su ve sabunun önerildiğine dikkat çekerek, "Doğaya yapılan plansız, yanlış müdahaleler sonucu...
Mersin'de, Erdemlililer Platformu tarafından düzenlenen etkinlikte, 'Erdemli'nin dünü, bugünü, yarını' konuşuldu.
Emekliye ayrılan Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Kumbur için tören düzenlendi.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Kumbur, Ortadoğu’nun en önemli su havzalarını barındıran Türkiye’nin, bu özelliği ile olası bir su savaşının tam da merkezinde bulunduğunu söyledi.
Bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen Karakucak Güreşleri Erdemli’nin Sarıkaya Yaylasında gerçekleştirildi.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Kumbur, insanların hayat kalitesinin arttırılmasının ancak temiz bir çevre ve doğal kaynakların dengeli ve ihtiyatlı kullanımı ile mümkün olabileceğini söyledi.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Halil Kumbur, 2040 yılında iklim değişikliği ile değişen yağış modelleri ve artan nüfusla yükselen su talebi nedeniyle, dünya genelindeki ülkelerin yaklaşık olarak beşte birinde ciddi derecede...
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Kumbur, bilinçsiz, yoğun ve niteliksiz yakıt tüketimi nedeniyle Mersin ve Tarsus kent merkezlerinde özellikle kış aylarında havada yoğun ve bunaltıcı sis katmanlarının oluştuğunu, oluşan bu...
Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Kumbur, artan nüfus ve sanayileşmenin çevre sorunlarını da beraberinde getirdiğini söyledi.
Mersin Su ve kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün Mayıs ayı olağan Genel Kurulu’nun ikinci birleşimi Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan başkanlığında yapıldı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, suyun insan hücresinin en temel kütlesi olduğunu belirterek, “Adana gibi bir yerde havalar ısındı ki benden size tavsiyedir; hem yatarken hem de sabah kalkarken çimmelisiniz.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Kumbur, dünyada her yıl yaklaşık 3 milyon insanın hava kirliliğinden öldüğünü söyledi.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Kumbur, 21. yüzyılda teknolojide, sanayide, meydana gelen baş döndürücü gelişmelerin tüketici alışkanlıklarını ve seçiciliklerini arttırdığını belirterek, "Bu hızlı gelişmeler sonucu, doğada aşırı derecede tahribatlar oluşmuş, doğal kaynaklarımız cömertçe kullanılmış, kaynaklarımızın hızla tükenmesine, kalitesinin bozulmasına ve kirlenmesine neden olmuştur" dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Üniversitesi (MEÜ) işbirliğinde düzenlenen Mersin Çevre Çalıştayı’nda, Mersin’in çevre sorunları ve bu sorunlara çözüm önerileri masaya yatırıldı.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu (UTİYO) tarafından "Dünya, Ortadoğu, Türkiye ve Mersin’de Su Sorunları" konulu bir panel düzenlendi.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Kumbur, Türkiye’nin günümüz teknolojisi ile değerlendirilebilecek yıllık su potansiyeli 110 milyar metreküp olduğunu belirterek, "Bu değer suyumuzu plansız kullandığımız takdirde her an için su sıkıntısı çekilebileceği anlamındadır" dedi.
Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Kumbur, soba zehirlenmeleri ve hava kirliliği yaşanmaması için yapılması gerekenlere dikkat çekti.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Kumbur, Mersin’de birçok alanda önemli sorunlar olduğunu belirterek, “Sorunların çözümü için il genelinde kalıcı bir ‘Su Yönetim Sistemi’nin kurulması gerekir. Üniversite ve ilgili kuruluşları ile işbirliği yapmalı, geleceğe yönelik master planlarını hazırlamalıdır” dedi.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Kumbur, küresel ısınmanın artması ve beraberinde getirdiği kuraklık ve diğer olumsuzluklar nedeniyle, 2014 yılında su sorunlarının daha da fazla olacağının tahmin edildiğini söyledi.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Halil Kumbur, karbonmonoksit zehirlenmelerinde ölümlerin, düşük kaliteli kömürden değil sobalarda kömürün kurallarına uygun yakılmamasından...
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Halil Kumbur, çevre ve insan haklarının 21.zorundayız" dedi."
Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile işbirliğinde endüstriyel nitelikli atık su inşaatını başlatan firmalara teknik destek veriyor.
Kent Konseyi ve Silifke Belediyesi tarafından düzenlenen Temizlik Haftası etkinlikleri kapsamında "Hava Kirliliği" konulu panel düzenlendi.
MEÜ Öğretim Üyesi Prof.Dr.Halil Kumbur, dünyada her gün sağlıksız su kullanımından 25-30 bin kişinin öldüğünü, yaklaşık 15 ülkede 400 milyon nüfusun susuzlukla karşı karşıya bulunduğunu belirterek, "2050 yılında 75 ülke daha su kıtlığı çeken"...
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, sanayinin üniversitelerden beklentilerinin aşırı konuşulmaktan içi boşaltılmış kavramlar haline geldiğini belirterek, "Ancak, değişen dünyayı artık daha doğru izlemeye"...
İZAYDAŞ Genel Müdürü Saraç, faaliyet ve projelerini, Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Mersin'de anlattı.
İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, atık yönetiminin Türkiye'deki lider kuruluşlarından biri olan İZAYDAŞ'ın faaliyet ve projelerini, Caretta kaplumbağa maskotu ile Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Mersin'de anlattı.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Halil Kumbur, Türkiye'nin bugünkü ve gelecekteki kalkınma ve ekonomik büyüme hızına göre enerji açığı ile karşı karşıya kalacağının kaçınılmaz bir...