Denizli'de dişi koyunlara embriyo transferi yapıldı, daha fazla damızlık kuzular elde edilecek.
Kırklareli, Türkiye'nin önemli et ve süt üretim merkezlerinden biri olarak embriyo transfer çalışmaları ile üretimin arttırılmasını hedefliyor. Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Trakya Veteriner Hekimler Odası ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından açılan kursa 8 veteriner hekim katılıyor. Kursun amacı, yüksek verim yeteneğine sahip damızlık ineklerden bir yılda birden fazla yavru alarak damızlık sayısını artırmaktır. Kırklareli'nin hastalıktan ari olduğunu belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, embriyo transfer çalışmaları ile hayvan varlığı ve üretimin artacağına inandığını ifade etti.
Uşak'ta bir çiftlikte, Tarım ve Orman Bakanlığından alınan izinle, süt verimliliği yüksek inekler elde etmek için 7 düveye embriyo transferi yapıldı.
Antalya'daki bir çiftlikte, et ve süt verimi yüksek hayvanların ıslahını hızlandırmak amacıyla koyunlara embriyo transferi yapıldı.
- (Özel) Şampiyonların sayısı bu teknoloji ile artacak Sığırlarda embriyo transferi kursu büyük ilgi gördü Yüksek verimli hayvanların sayıları embriyo transferi ile artırılacak Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylı ilk kez düzenlediği...
Bursa Uludağ Üniversitesi'nde klonlamayla dünyaya gelen sığırlar, torununun torunu gördü.
Geçtiğimiz günlerde Çinli bir doktorun yaptığı, "Koronavirüse karşı dana ve koyun eti yemek yemeyin" uyarına Bursa'daki hayvan komisyonundan tepki geldi.
Balıkesir'in Manyas ilçesinde bu yıl 5'incisi yapılan geleneksel Süt Ürünleri Festivali damızlık hayvan yarışması ile sona erdi.
Manyas ilçesinde belediye tarafından Manyas Süt Üreticileri Birliğinin desteğiyle bu yıl 5'incisi düzenlenen "Süt Ürünleri Festivali" sona erdi.
"Klon sığırlar" torunlarının çocuklarını gördü Uludağ Üniversitesi'ndeki klon sığırların torunlarının çocukları oldu Klon dana ailesi 15 kişi olduBURSA - Bursa Uludağ Üniversitesi'nde klonlamayla dünyaya gelen sığırlar, torunlarının çocuklarını gördü.
Bursa Uludağ Üniversitesi’nde klonlamayla dünyaya gelen sığırlar, torunlarının çocuklarını gördü.
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Biyoteknoloji Topluluğu tarafından, "4. Biyoteknoloji Günleri" düzenlendi.
Dünyanın ilk boz ırk klonlarından olan ‘Nilüfer’ ve ‘Kiraz’ isimli inekler torunlarına kavuşmanın sevincini yaşıyor.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 1- Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Sağırkaya'nın konuşması2-çiftlikten hayvan görüntüleri Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Sağırkaya, hayvancılıkta "embriyo transferi" yönteminin yaygınlaşmasıyla et fiyatlarının düşebileceğini savundu.
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nde, 'Kiraz' isimli klon boz ırk ineğin, 'Efe' isimli klon boz boğanın spermaları ile döllenmesi sonucu Türkiye'nin ilk anne ve babası klon olan 'Kurban' adı verilen erkek Boz buzağısı dünyaya geldi.
2009 ve 2010 yıllarında Türkiye’nin ve dünyanın ilk klon Anadolu Boz Sığırlarını üreten Prof.Dr.Sezen Arat başkanlığındaki ekip bir kez daha başarılı çalışmaya imza attı.
UÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sağırkaya: "Gen kaynaklarının korunması bakımından gerçekten çok iyi yerlere geldik.
İstiklal Savaşı yıllarında silah ve mühimmat taşımacılığında kullanılan yerli boz sığır ırkının neslinin korunması için başlatılan projede planlanan aşamalar başarıyla geçiliyor UÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sağırkaya: "İki klon ineğimiz var. Şimdiki hedefimiz; çiftleştirmeler sonucu klonların yavrularını elde etmek" "Bu yöntemle ürettiğimiz hayvanların da normal üreme performanslarını görmek istiyoruz.
Tübitak'ın MAM, Uludağ Üniversitesi ile İstanbul Üniversitesi'nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmada klon inekten buzağı doğumu gerçekleşti.
"Anadolu Yerli Sığırlarının Klonlanması" projesi kapsamında klonlanan gebe boz düveler anne oldu.
Uludağ Üniversitesi'nde 5 aydır eğitim gören Koreli 10 öğrenci, törenle sertifikalarını aldı.
Öğretim Üyesi Prof.Dr. Gönül Kaynak, Uludağ'ı öncelikle otellerin sahiplenmesi gerektiğini söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde 'Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü' dolayısıyla liseli gençlere Uludağ'daki biyolojik çeşitlilik hakkında bilgiler verildi.
Boz Irk Boğanın Kulağından Alınan Dokudan Klonlanan 3 Buzağı, Doğacakları Günü Bekliyor.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.