Haber - Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL/ DHA
Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) tarafından düzenlenen 'İş Sağlığı ve Güvenliği Uluslararası Sempozyumu'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, "İşverenler iş sağlığı ve güvenliği konusunda elini taşın altına sokmalı üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmelidirler. İş kazaları ve meslek hastalıklarının önüne ancak ortak bir irade koyarak ve kararlılık göstererek geçebiliriz" dedi.
ÇEİS'in 50. kuruluş yıldönümü çerçevesinde düzenlenen 'İş Sağlığı ve Güvenliği Uluslararası Sempozyumu', Etiler Le Meridien Otel'de gerçekleştirildi. Sempozyumun açılışına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez'in yanı sıra ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Ünal, Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu İş Sağlığı ve Güvenliği Komisyonu Başkanı Kris de Meester, Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriye Nazlım ve yurtiçi ve yurtdışından katılan sektör temsilcileri ile Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Türk çimento sektörünün 2013 yılında beklenenin üzerinde bir büyüme gösterdiğini söyledi. ÇEİS'in sektörde 50 yıldır önemli hizmetler verdiğine dikkat çeken Etyemez, "ÇEİS, çalışma hayatı içinde devamlı olarak sosyal diyalog halinde olduğumuz ve çalışmalarımıza ciddi katkılar sunan önemli bir sendikadır. Hükümet olarak çalışma hayatının iyileştirilmesine yönelik her türlü çaba ve faaliyeti takdirle karşılıyoruz" diye konuştu.
Etyemez, hükümetin çıkardığı 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği yasası ile işçiler ve memurların iş sağlığı ve güvenliği şemsiyesi altına girdiğini ifade etti. Etyemez, "Bir ülkede iş sağlığı ve güvenliği seviyesi, o ülkede insana verilen değerin en temel göstergelerinden biridir. Biz insanımızın ve çalışanlarımızın yaşam kalitesinin artamısın önemsiyoruz. Bu nedenle ölümlü kazaların yanında yaralanma ve meslek hastalıkları içinde tedbirlere önem veriyoruz. İşverenlerimiz ve çalışanlarımız iş sağlığı ve güvenliği konusunu sahiplenmediği sürece bu konuda başarılı olmamızın mümkün olmadığı gerçeğinin altını çizmek istiyorum. İşverenler iş sağlığı ve güvenliği konusunda elini taşın altına sokmalı üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmelidirler. İş kazaları ve meslek hastalıklarının önüne ancak ortak bir irade koyarak ve kararlılık göstererek geçebiliriz" dedi.
"ÇEİS, ÖNEMLİ ADIMLAR ATMIŞTIR"
Çimento sektörünün Türkiye'de özel bir yere sahip olduğunu kaydeden Etyemez, şöyle konuştu: "ÇEİS üyesi fabrikalarda meydana gelen kazaların sıklık oranı 2005 yılında yüzde 22,5 oranındayken yüzde 13,7'ye düşmüştür. Kazalar sonrasında meydana gelen kayıplar hesaplanarak kaza ağırlık oranları 2005 yılında yüzde 2,57'den 0,42'ye gerilemiştir. ÇEİS, iş sağlığı ve güvenliği konusunda önemli adımlar atmış ve bakanlığımız tarafından 2005 yılında ödüle layık görülmüştür. ÇEİS, iş sağlığı ve güvenliği konusunda elini taşın altına koyan bir sendikadır. İş sağlığı ve güvenliği konusunda sorumluluklarını yerine getirmeyen işletmelere ceza uygulamasının yanında sorumluluklarını yerine getiren işletmelere ödül uygulamasının getirilmesi gerekir."
Sempozyumun birinci oturumunun sonunda Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, çimento sektöründe 2012 ve 2013 yılları 'İş Sağlığı ve Güvenliği Performans Ödülleri'ne layık görülen firmaların temsilcilerine ödüllerini verdi.
Son Dakika › Güncel › Bakan Yardımcısı: İşverenler İş Sağlığı ve Güvenliği Konusunda Elini Taşın Altına Koymalıdır - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?