Ankara Büyükşehir Belediyesi Zerefşan Nakışhanesi, birbirinden değerli hat, tezhip, minyatür, ebru ve kaatı eserlerini Başkentlilerin beğenisine sundu.
Serginin açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, eserler hakkında bilgi alarak, "Burada, bu kısa sürede, hepsi birbirinden güzel ebru, minyatür, tezhip ve hatlara bakarken ruhum dinlendi" dedi.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde Geleneksel Türk Süsleme Sanatları'nı yaşatan Zerefşan Nakışhanesi'nin eğitmen ve öğrencileri birikim ve yeteneklerini Başkentlilerle paylaştılar. Dünyanın en çok sabır, emek, sevgi, zaman isteyen hat, tezhip, minyatür, ebru ve kaatı eserleri sergiye katılanlardan büyük ilgi gördü.
Zafer Çarşısı Sanat Galerisi'nde hazırlanan sergi açılışına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural, Başkan Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, bürokratlar, belediye meclisi üyeleri ve davetliler katıldı.
Sergiyi hazırlayan eğitmen ve öğrencilere teşekkür ederek açılış konuşmasına başlayan Nevin Gökçek, "Temelleri çeşitli kurslarla1996 yılında atılan Zerefşan Nakışhanesi, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2003 yılında kuruldu. Allah nazarlardan saklasın. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, bu sergiyle sizlerin farkı hemen fark edilecektir" diye konuştu. Kursiyerlerin çiçek ve özel bir tablo vererek teşekkür ettiği Nevin Gökçek, sergiyi gezdikten sonra da duygularını, "Burada, bu kısa sürede, hepsi birbirinden güzel ebru, minyatür, tezhip ve hatlara bakarken ruhum dinlendi" diyerek aktardı.
- MANASI "ALTIN SAÇICI"
Zerefşan Nakışhanesi, geleneksel Türk Süsleme Sanatlarının araştırılması, geliştirilmesi ve kursiyerlerin yetiştirilmesi amacıyla 2003 yılında Şafaktepe Kültür Merkezi'nde kuruldu. "Tezhip sanatında altın serpilerek yapılan bezeme, Altın Saçıcı" anlamına gelen Zerefşan Nakışhanesi 2009 yılında Gençlik Parkı Kültür Merkezi'ne taşınarak, eğitimlerini burada yürütmeye başladı.
Bugüne kadar 1427 kursiyerin eğitim gördüğü nakışhanede, hat, tezhip, minyatür, ebru ve kaatı branşlarında 4 öğretmen ile haftanın 6 günü kurs veriliyor. Her hafta bir gün kursa gelen öğrenciler, eylül ayında sınavla seçiliyor, yıllarca Nakışhane'den faydalanabiliyor. Çoğunluğu ev hanımlarından oluşan kurslarda çeşitli üniversitelerin el sanatları bölümünde okuyan 5-6 öğrenciye de staj imkanı sağlanıyor.
Türkiye'de ilk defa Zerefşan Nakışhanesi'nde uygulanan Boyutlu Minyatür tabloların da yer aldığı 300'e yakın eserden oluşan sergi 7 Mart'a kadar ziyarete açık kalacak.
Son Dakika › Güncel › Zerefşan Nakışhanesi Ruhları Dinlendirdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?