Deprem bölgesindeki barınma ihtiyacının çözümü için konteyner kent kurulumları sürdürülüyor. İçişleri Bakanlığı'nın nisan ayının başında yayımladığı veriler, bölgeye 305 konteyner kent kurulduğunu gösterirken, prefabrik yapı üreticilerinin mesaisi de devam ediyor. Prefabrik yapı üreticilerinden Karmod'un CEO'su Mehmet Çankaya konu ile ilgili, "Afet bölgelerinde ve acil durumlarda hızlı hareket etmenin önemini biliyoruz. Depremin yaşandığı günden itibaren üretim faaliyetlerimize hız verdik ve bu süreçte kapasitemizi üç katına çıkardık. Her gün deprem bölgesine 70 konteyner sevk ediyoruz. Planlanan sayıya ulaşana kadar hızımızı daha da artırmak için çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.
6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin sebep olduğu barınma ihtiyacına güvenli ve sağlıklı bir çözüm olarak inşa edilen konteyner kentlere yönelik çalışmalar sürüyor. İçişleri Bakanlığı'nın 6 Nisan'da yayımladığı veriler, 10 ilde 305 konteyner kent kurulduğunu gösterirken, konteynerlerin sayısının da 50 bine yaklaştığı belirtildi. Veriler bölgeye kurulan konteyner kentlerde, yaklaşık 79 bin kişinin barındığını gösterirken, ayrıca bölgeye toplam 132 bin 447 konteyner kurulmasının planlandığı, tuvalet ve duş amaçlarıyla kullanılan konteynerlerin de önemli bir bölümünün hizmete girdiği kaydedildi.
"KOLAY KURULUMLA BARINMA İHTİYACINI HIZLA KARŞILIYORUZ"
Karmod deprem konteynerinin; üretim kapasitesi, hız, güvenilirlik ve malzeme kalitesi açısından kısa sürede en çok tercih edilen yapı olduğunu vurgulayan Çankaya, "45 bin metrekarelik tesisimizde gerçekleştirdiğimiz üretimlerde tedarikçilerimize verdiğimiz sözleri tutuyor, hızlı ve kaliteli konteyner hizmeti sunuyoruz. Deprem bölgesine yüksek yalıtımlı, WC ve duş içeren, mutfak eviyesi bulunan, iki odalı, 300x700 santimetre ölçülerinde 21 metrekarelik konteynerler sevk ediyor. En yeni teknolojileri ve yöntemleri kullanan yapılarımız kolay kurulumu ve dayanıklılığıyla bölgedeki barınma ihtiyacını hızlı bir biçimde karşılamaya olanak tanıyor. Deprem konteynerinin yanı sıra prefabrik sahra hastanesi, prefabrik okul ve eğitim binaları, prefabrik yemekhane yapıları da üretiyoruz" diye konuştu.
"ESNAFIN İŞLERİNİN DEVAM ETMESİ BÖLGEDEKİ HAYATIN NORMALLEŞMESİ İÇİN ÖNEMLİ"
İnşa ettikleri yapılarla yalnızca barınma ihtiyacını değil, bölgedeki ticaretin sürekliliğine de katkıda bulunduklarını belirten Karmod CEO'su Mehmet Çankaya, "Depremzede esnafın işlerine kesintisiz devam etmesi, bölgedeki hayatın normalleşmesi açısından da önem arz ediyor. Deprem bölgelerinde esnafın ihtiyaçlarını karşılamak için hızlı ve pratik çözümlerimizi hemen devreye aldık. İşyerlerini konteynerlere taşıyan esnaf, işlerini daha az aksaklıkla sürdürebiliyor. Güncel teknolojilerle üretilen ve güvenlik ve dayanıklılık açısından en yüksek standartlara sahip olan yapılarla depremzede esnafın yaşadığı zorlukları hafifletmeyi amaçlıyoruz. Sektörde istihdam, üretim kapasitesi ve ihracat başarılarıyla öncü olmak ve ülke ekonomisine en yüksek katma değeri sağlamak için başarılarımızı borçlu olduğumuz ülkemizin yanında olmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
Son Dakika › Güncel › Yerli üreticiden deprem bölgesine günlük 70 konteyner sevkiyatı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?