Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa İl Temsilciliği ile Şanlıurfa Sivil Toplum Örgütleri 'Maddeyle Mücadele Komisyonu İşbirliği 3. İstişare Toplantısı'nı gerçekleştirdi.
Toplantıda Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Muharrem Çelik, başta madde bağımlıları olmak üzere Urfa'da çok ciddi sıkıntılar yaşandığını, bunun da giderilmesi yolunun toplum ve kurumların el ele vermesinin yanında inanç ile çözülebileceğini ifade etti.
Şanlıurfa Sivil Toplum Örgütleri İnsani Yardım Platformu bünyesinde 113 dernekle Yeşilay'ın çalışmalarına lojistik destekte bulunduklarını söyleyen Yeşilay Şube Başkanı Çelik, Yeşilay Cemiyeti'nin kuruluşunu ve amacını anlatarak konuşmasına başladı.
Yeşilay'ın amacının tüm dünya gençliğini kurtarmak için bilimsel çalışmalar yaptığını söyleyen Çelik; "Şu anda Yeşilay'ın Türkiye'de 66 şubesi ve 114 temsilciliği ile yurt dışında da birçok temsilciliği bulunmakta. Geçen yıl küresel alkol sempozyumunu yapan Yeşilay bu yıl İstanbul'da 50 Ülkenin katılımıyla Uluslararası küresel madde bağımlılığıyla mücadele sempozyumu yapacak. geçen ki sempozyum sayesinde sonra düne genelinde bir çok sınırlamalar getirdi. 7 Bakanlık Yeşilay'la imzaladığı protokolle bir sinema filmi ve 16 dizi için protokol yapılmıştır. Din görevlileri madde bağımlılarıyla ilgili bilgilendireme yapacaklar. Milli Eğitim bakanlığıyla da protokol imzalamıştır" dedi.
'UYUŞTURUCUYLA MUCADELEDE KARARLILIK GÖSTERİYORUZ'
Buluşmada Vali Yardımcısı Aylin Kırcı, Emniyet Müdürlüğü'nün ve valiliğin madde bağımlılığı ile mücadelede yaptığı çalışmaları anlattı.
Sivil toplum örgütleriyle organize bir şekilde birçok bağımlının ailesine ulaştıklarını söyleyen Vali Yardımcısı Aylin Kırcı, "İŞKUR ile birlikte çalışarak bu ailelerimize destek olduk. Üniversitede bu ailelere yönelik tespit çalışmaları yapıldı. Belediyelerimiz de tabi ki koordine çalışmaları yürüttü. Konunun birçok ayağı var tüm kademelerin çok önemli kararlılıkları gerekiyordu. Bu kararlılık gösterildiği için ve böyle bir toplantıyla bir çok sivil toplum kuruluşlarımızı bir araya getirerek böyle bir toplantı gerçekleştirdiği için Yeşilay'a teşekkür ederim" diye konuştu.
'UYUŞTURUCUYLA SAVAŞIMIZ DEVAM EDECEK'
Vali İzzettin Küçük ise madde bağımlılığı ile mücadelede toplumun her ferdine ulaşmak için kurumsal olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek "Madde bağımlılığıyla mücadele Urfa'nın en önemli mücadele alanıdır. Göreve başladığımdan beri gerekli organizasyonları hep beraber yapmak için gerekli çalışmalar başlattık. Çünkü bu mücadele bir derneğin ve ya valiliğin tek başına üstesinden geleceği bir savaş değildir" dedi.
Madde bağımlılığı ev ev, sokak sokak mücadele edilmesi gereken bir sorun olduğunu söyleyen Vali Küçük, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: "Geçen gün bir rapor inceledim. Raporda Kötü alışkanlıklara başlayan çocukların yüzde 80'i ailelerinin ilgi görmeyenler oluşturuyordu. Hayatının en önemli döneminde ona mihmandarlık yapacak, şefkatle yanaşacak, yön gösterecek bir anne babanın olmamasın yüreğinde açtığı derin ızdırabı çaresi olarak madde bağımlılığına gidiyor. Bunun için çalışmalarımızın temelinde aileleri uyarmamız lazım. Resmi kurumların elbette yapacakları çok şey var ama bu konuda STK'larımıza düşen en büyük görev aileleri uyarmak görevidir. Aileleri bu vahim durumun farkına vardırtmaktır."
Toplantıya Vali Küçük ve Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman'ın yanı sıra, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa müftüsü İhsan Açık, Milli Eğitim müdürü Metin İlci İl Emniyet Müdürü, STK Temsilcileri, Akademisyen ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Yaklaşık iki saat süren toplantıda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)
Son Dakika › Güncel › Yerel Yönetim Madde Bağımlılığı İle Mücadele İçin Buluştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?