14 Nisan'da gerçekleştirilen seminer, havacılık sektörünün liderlerini buluşturdu. THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, IGA CEO Danışmanı İrfan Gündüz, Pegasus Havayolları CCO'su Güliz Öztürk ile Türk ve yabancı akademisyenlerin konuşmacı olarak katıldığı seminerde havacılık sektörünün önemli konuları ele alındı.
2. İstanbul HUB Semineri'nde, yeni havalimanı ile birlikte dünya havacılığının yeni merkezlerinden biri olacak olan İstanbul'un havacılık sektöründeki geleceği ve bu büyük oluşum karşısında havayolu şirketlerinin stratejilerinin nasıl şekilleneceği konuları, yerli ve yabancı akademisyenler ile sektör temsilcileri tarafından tartışıldı.
Bu yıl İstanbul HUB Semineri'nin ikincisini düzenlediklerini ifade ederek konuşmasına başlayan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, "Bu semineri organize eden Sivil Havacılık Yüksek Okulu'muzun resmi olarak fakülte olduğu onayını aldık. Bugün itibariyle yüksekokulumuz, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olarak eğitim hayatına başlıyor. İstanbul büyük bir havacılık merkezi haline dönüşüyor. Yapılan bu havaalanı dünyanın en büyük havaalanı olma özelliğini taşıyacak. Bu kadar önemli bir konuyu sektörlerle iç içe eğitim vermeyi benimsemiş üniversitemizde ele almamak olmazdı. Geçen sene aynı konuyu tamamıyla bir havacılık merkezi üzerinden ele aldık. Bu sene ki seminerimizde ise konuyu hava yolları perspektifiyle değerlendireceğiz. Bu seminerde sektörlerle iç içe felsefemizle beraber mümkün olduğu kadar, bu tip dünyayı ilgilendiren konuları biz üniversitemiz içerisinde tartışmaya açmaya çalışıyoruz. Eğitim sırf derslerde değil akademik ve teknik eğitimin ötesinde bu tip seminerlerle de öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlıyoruz. Öğrencilerimiz günü yakalasın, sektörün önde gelenleriyle tartışma yapabilsinler ve görüşlerini alabilsinler istiyoruz" dedi.
"TÜRKİYE, HAVACILIK SEKTÖRÜNDE TARİH YAZIYOR"
Türkiye'nin havacılıkta ana oyuncu durumunda olduğunu ve Türkiye'nin havacılıkta lider oyuncu olmasını hedeflediklerini belirten THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ise "3. Havalimanı Dünya tarihini etkiliyor. Hesaplarımıza göre 2035 yılında 3. Havaalanında ki yıllık yolcu sayısı yıllık 260 milyon olacak. Dünya'da şuan yıllık 3.3 milyar yolcu var. Önümüzdeki 20 yıl içinde 7 milyarı geçmesi bekleniyor. Hiçbir sektör bu kadar hızlı büyümüyor. Türkiye havacılık sektöründe tarih yazdı. Türkiye'nin iç hatlar yolcu sayısında 10 kat artış oldu. İç hatlar yolcu sayısında Türkiye, Almanya iç hat yolcu sayısını yakaladı. Türkiye'yi Almanya ile ekonomik olarak karşılaştırmak için seyehatlar bir ölçü olabilir. Toplam yolcu sayısında ise Türkiye 146 milyon Almanya ise 200 milyon, çok yakın gitmeye başladı. Dolayısıyla Türkiye bu verilerle havacılık sektöründe son 10 yılda tarih yazdı. Asıl hikaye bundan sonra başlıyor. Bundan sonraki hikayenin önemli kısmı 3. havalimanımız. Bu günkü havalimanlarımız dolmuş taşmış durumda. Bu tıkanıklığını da iki yıl içinde açılacak olan 3. havalimanı aşacak. Asya ve Afrika ülkeleri gelişmelerini sürdürmek için Avrupa'ya ulaşmak zorunda bunun içinde en uygun aktarma noktası İstanbul'dur. Havalimanlarımızın önemi de burada devreye giriyor" diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Yeni Havalimanının Stratejileri Ne Olacak? - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?