Bbp'nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 6 yıl önce Kahramanmaraş'tan Yozgat'taki mitinge gittiği helikopterin Göksun İlçesi'nde düşmesi sonucu 5 kişi ile birlikte ölümünde, dönemin İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı olan Dursun Özmen hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla açılan davanın duruşmasına devam edildi.
25 Mart 2009'da Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili olarak, dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'ye Yazıcıoğlu'nun yaralı kurtulduğu bilgi notunu gönderen Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla açılan davanın beşinci duruşması bugün Kahramanmaraş Adliyesi'nde görüldü.
7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde öğleden sonra başlayan duruşmayı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, oğlu Furkan Yazıcıoğlu, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, kazada yaşamını yitiren Erhan Üstündağ'ın eşi Meryem Üstündağ, gazeteci İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş, avukatlar ve partililer katıldı. Mahkeme heyeti, helikopterin düştüğü bölgedeki köylülerden Fatih Gökçek'i tanık olarak dinledi. Yazıcıoğlu'nun avukatları, Kahramanmaraş'ta görülen davanın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yürütülen ana davayla birleştirilmesini, dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Kahramanmaraş Valisi Niyazi Tanılır, Kayseri Milletvekili Sadık Yakut ve Ömer Yakut, Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Nejdet Çelik ve Kayseri Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali Orhan Dinç'in mahkemede dinlenmesini, HTS kayıtlarının yer aldığı bilirkişi raporunun yeniden düzenlenmesini ve sanık Dursun Özmen'in tutuklu yargılanmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, bilirkişi raporunun yenilenmesini kabul edip diğer talepleri reddetti ve duruşmayı 6 Ekim 2015 tarihine erteledi.
DESTİCİ: LÜTFEN ARTIK NAMUS BORCUNUZU ÖDEYİN
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bugün mecliste yemin eden milletvekillerinden olayın aydınlatılması için çalışma yapmalarını isteyerek, şöyle dedi:
"Buradan bugün yemin eden milletvekillerine seslenmek istiyorum. Muhsin Yazıcıoğlu da sizin gibi milletvekiliydi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin en şerefli üyelerinden birisiydi. Onun hakkını, onun hukukunu korumak, onun şehadet sürecinin aydınlatılması için uğraşmak size de bir vebal değil midir? Bugün yemin eden milletvekillerinin tamamı bu hadisenin aydınlatılması için gayret göstermelidirler. Sadece olayın olduğu sırada gruplar adına teklif vererek mecliste bir soruşturma komisyonunun açılmış olması, onları bu vebalden kurtarmaz. Elbette ki onlarla birlikte Türkiye'yi o günden bu yana yöneten iktidar da bu işi aydınlatmakta baş görevlilerden ve baş sorumlulardandır. Onun için hükümet üyeleri içerisinden 'Bunu aydınlatmak bizim namus borcumuzdur' diyen arkadaşlara seslenmek istiyorum. Lütfen artık bu namus borcunuzu ödeyin. Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarımızın şehadet sürecini aydınlatmak sadece iktidarın yada hükümetin görevi değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve onunu hukuk sisteminin de en başta gelen görevlerindendir ve namus borçlarından bir tanesidir."
Yazıcıoğlu'nun avukatlarından Kemal Yavuz ise, olay günüyle ilgili bölgede bilirkişiler tarafından toplanan bilgilerle elde edilecek raporun 1,5 yıldır beklediklerini söyledi. Yavuz, raporun gelmesi halinde ana soruşturma dosyasının devam edeceğini söyledi. - Kahramanmaraş
Son Dakika › Güncel › Yazıcıoğlu'nun Ölümü Davasında 5'inci Duruşma Yapıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?