"Ahmed Midhat Efendi ve Âsârı" Sergisi 6. Beyoğlu Sahaf Festivali'nde
Türk edebiyatının Tanzimat dönemi yazarlarından, gazeteci ve yayıncı ölümünün 100. Yılında Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Sahaf Festivali'nde açılan sergiyle anılıyor. Yazara ait fotoğraflar, dergiler, kitaplar ve belgelerin sergilendiği "Ahmed Midhat Efendi ve Âsârı" Sergisi 14 Ekim 2012 tarihine kadar açık
Kitap meraklılarının huzuruna altıncı kez 68 sahafla çıkan Beyoğlu Belediyesi Sahaf Festivali bir vefa örneği sergiliyor. İlk gününden beri kitap okurlarını, araştırmacıları, koleksiyonerleri, sahaf müdavimlerini, sanatçıları bir araya getiren festival ölümünün 100. Yılında Türk edebiyatının güçlü kalemi Ahmet Midhat Efendi'yi bir sergiyle anıyor. "Ahmed Midhat Efendi'yi Unutmayalım!" sloganıyla hayat bulan serginin adı "Ahmed Midhat Efendi ve Âsârı." 28 Aralık 2012 tarihinde vefatının 100. Yılı idrak edilecek olan gazatecei, yazar, yayıncı Ahmet Midhat Efendi (1844-1912) ile ilgili ilk kez gerçekleştirilecek sergide sahafların hafızasında yer alan fotoğraflar, dergiler, kitaplar ve belgeler sergileniyor.
Gençlerin İlgisi Yoğun
Vefatının 100. Yılında Ahmet Midhat Efendi'ye vefa olan, kurum ve araştırmacılara bir hafıza desteği verecek sergide yer alan kitaplar, fotoğraflar, kartvizitler ve belgeler için sahaf Emin Nedret İşli, Halil Bingöl, Yusuf Çağlar, İ. Lütfü Seymen, Halil İbrahim Sofuoğlu, Cihangir Demiroğlu, Ömer Faruk Şerifoğlu'nun arşivinden yararlanıldı. Yazarın dünyasını, yaşamını, eserlerini bugünlere taşıyan sergi açıldığı ilk günden itibaren ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. Her yaştan kitapseverin ziyaret ettiği sergiye gençler de yoğun ilgi gösteriyor. Tepebaşı'nda gerçekleştirilen 6.Beyoğlu Sahaflar Festivali alanında hergün 11.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilen sergi 14 Ekim 2012 tarihine kadar açık kalacak.
Son Dakika › Güncel › Yazar Ahmet Mithad Efendi Unutulmadı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?