Vodafone Türkiye bünyesinde küresel inovasyonlar yapan Oksijen Ar-Ge'nin açtığı üniversitelerarası Android Mobil Uygulama Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Geliştirdiği etkinlik planlama içerikli "Meety" uygulamasıyla birinciliği Marmara Üniversitesi'nden Çağlar Bozkurt aldı.
Oksijen Ar-Ge'nin faaliyetlerini yürüttüğü İTÜ Teknokent'de düzenlenen ödül töreninde konuşan Oksijen Ar-Ge Genel Müdürü Arda Özgün, inovasyonun önemine vurgu yaparak, Oksijen Ar-Ge'nin gücünün inovasyondan ve yenilikçilikten geçtiğini söyledi.
Özgün, inovasyonun genç mühendisler arasında yaygın düşünce sistemi olmasını istediklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Vodafone ile bir ilke imza attık ve Türkiye'de ilk kez mühendislik öğrencileri arasında bir mobil uygulama geliştirme yarışması düzenledik. Sloganımız 'Aklından geçen hayata geçsin' oldu. Genç mühendis adaylarına Android platformunda, Vodafone API'lerini kullanarak mobil uygulama geliştirme fırsatı tanıdık. Akıllı telefonların ülkemizde giderek yaygınlaşmasıyla, mobil dünyada uygulamaların artan önemine vurgu yapmak istedik."
Mobil uygulamaların akıllı telefon kullanıcılarının hayatına değer kattığını dile getiren Özgün, "Bilgiye hızlı ulaşmalarını, telefonlarının işlevlerini geliştirmelerini, iş dünyasında öne çıkmalarını, bilgi ve eğlence servislerinden faydalanmalarını sağlıyor. Mobil dünyada yenilikçi uygulamaların önemini genç mühendislerin çok iyi anladığını düşünüyoruz" diye konuştu.
Özgün, yarışmada herkesin de bir "kazanan" olduğunu ifade ederek, sadece dereceye girenlere verilecek "Proje Yönetim Sanatı Eğitimi"nden finale kalan tüm gençlerin yararlanabilmesini kararlaştırdıklarını, yarışmanın ardından mobil uygulama projelerine verdikleri desteğin devam edeceğini kaydetti.
Geliştirdiği etkinlik planlama içerikli "Meety" uygulamasıyla birinciliği Marmara Üniversitesi'nden Çağlar Bozkurt aldı. Bozkurt, Vodafone Smart Tab II'nin sahibi olurken Vodafone'da staj yapmaya da hak kazandı.
Yarışmada ikinciliği Kadir Has Üniversitesi'nden "Televizyon rehberi" ile Egemen Hamutçu, Şükrü Kahraman, Ece Özdemir, üçüncülüğü ise "Lifesaver" ile Kadir Has Üniversitesi'nden Nermin Yıldız, Seçil Ün aldı. İkinci ve üçüncü olan öğrencilere proje eğitiminin yanı sıra Vodafone akıllı telefon hediye edildi.
-Gençlerden yaratıcı uygulamalar-
Birinci olan "Meety" etkinlik detaylarını, o anki konumu, yolculuk durumunu, etkinlik fotoğraflarını ve anları paylaşmayı sağlıyor. Aynı zamanda etkinlikte bulunan kişilerle toplu ve kişisel mesajlaşma, izin verildiyse bilgileri görüntüleyebilme opsiyonu ile etkinlik türlerine göre mekan önerileri sunuyor
İkinci olan "Televizyon Rehberi" uygulaması ise televizyon kanallarının günlük yayın akışlarını güncel bir şekilde gösteriyor. Bir arayüze sahip olan uygulamada 39 kanalın listesi görülebiliyor.
Üçüncü olan "Lifesaver" da riskli durumlarda acil yardımı arayarak, SMS ile kişinin yer bilgisini iletiyor. Proje kronik kalp hastaları için tasarlandı.
-Kısa listeye kalan tüm ekiplere eğitim imkanı-
Yarışma, Vodafone'un bünyesinde faaliyet gösteren Oksijen Ar-Ge tarafından mart ayında duyuruldu. 24 Nisan'da kayıtlar tamamlandı ve başvuran projeler arasında 26 Nisan'da jüri tarafından bir eleme yapıldı. Finale kalan 6 takım, 11 Mayısta Oksijen Ar-Ge'nin Maslak İTÜ Teknokent ARI 3 ofisine davet edildi. Burada bir gün boyunca projelerini geliştiren ve test eden gruplar, gün sonunda jüri önünde uygulamalarının sunumlarını yaptı. Android işletim sistemi platformunda, Vodafone API'leri kullanılarak geliştirilen uygulamalar, Android cihazlar üzerinde canlı olarak test edilip kullanıldı.
Jüri, uygulamaların Vodafone API'lerini etkin kullanma, Vodafone şebekesine entegre edilebilme ile inovatif özelliklerini, uygulamanın ticarileşebilmeye yatkınlığını ve uygulamanın tasarımsal ve grafik özelliklerini değerlendirdi. - İSTANBUL
Son Dakika › Güncel › Vodafone Adroid Mobil Uygulama Yarışması Sona Erdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?