Ford Otosan ve Vehbi Koç Vakfı tarafından Kocaeli Üniversitesi bünyesinde inşa edilen Gölcük İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulu, yükseköğrenimde ilk kez yapılacak uygulamalı mesleki eğitim konseptiyle sektöre nitelikli işgücü yetiştirecek.
Uluslararası eğitim standartlarına ve mesleki kriterlere uygun eğitim alacak öğrenciler; sektörde tasarım, üretim, pazarlama ve satış hizmetlerinde çalışarak Türkiye'nin global alanda rekabet gücünü artıracak.
Gölcük İhsaniye Meslek Yüksek Okulu'nun açılışına katılan Turgay Durak, "Bilgi ve teknolojiye dayalı günümüz küresel ekonomisinin gerektirdiği becerilerin genç nüfusumuza kazandırılmasının yolu hiç şüphe yok ki eğitim ve öğretimden geçiyor. Bu bağlamda mesleki eğitimi, ülkemizin sürdürülebilir kalkınması için yapılan en önemli yatırım olarak görüyoruz" dedi.
Ford Otosan ve Vehbi Koç Vakfı (VKV)'nın, Kocaeli Üniversitesi bünyesinde yaklaşık 9 milyon TL'lik yatırımla inşa ettiği KOÜ VKV Ford Otosan Gölcük İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulu, düzenlenen törenle eğitim hayatına kazandırıldı. Koç Holding'in "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" projesi kapsamında kurulan okulun açılış törenine Koç Holding CEO'su Turgay Durak, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğluve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş katıldı.
Turgay Durak: Toplumsal ihtiyaçlara çözüm üretmek için çalışıyoruz
Açılış töreninde bir konuşma yapan Koç Holding CEO'su Turgay Durak, 85 yılı geride bırakan Koç Topluluğunun kurucusu Vehbi Koç'un "Devletim ve ülkem var oldukça ben de varım" sözünün çalışmalarında kendilerine ışık tuttuğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Topluluk olarak birçok alanda önemli toplumsal hizmetler veriyor ve yatırımlar yapıyoruz. Yaptığımız yatırımlarla ekonomik kalkınmada ülkemizin itici güçlerinden biriyiz. Bugün açılışı için bir araya geldiğimiz Meslek Yüksekokulu'nun hayata geçmesini sağlayan ve Türkiye'nin ilk özel vakfı olan Vehbi Koç Vakfı'mız, 45 yıldır ülkemizin kalkınmasına destek olma bakış açısıyla faaliyet göstermektedir. Kurulduğu günden bu yana eğitim, kültür ve sağlık alanında ülkemizdeki en iyi örnekleri yaratabilmek, toplumsal ihtiyaçlara çözüm üretebilmek için çalışmaktadır. Bugüne kadar Türkiye'ye eğitim alanında 21 kurum, sağlık alanında 4 kurum, kültür alanında ise 6 kurum kazandırmış ve bunların dışında yüzlerce kuruma da destek vermiştir."
Durak konuşmasında, Topluluk olarak toplum için kalıcı değerler yaratmak amacıyla, 2006 yılında "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" projesine Vehbi Koç Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte başladıklarını da belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: "Topluluk olarak önceliğimiz her zaman Türkiye'nin kazanması oldu. Türkiye'nin sanayi ile var olması ve dünya pazarlarındaki rekabetçi gücünü ürettiği kaliteli ürünler ve verimliliği ile istikrarlı bir şekilde artırması gerekiyor. Bu bağlamda mesleki eğitimi, ülkemizin sürdürülebilir kalkınması ve geleceğimize yapılan en önemli yatırım olarak görüyoruz."
Meslek Lisesi Memleket Meselesi projesi kapsamında 7 yıl süresince Koç Topluluğu'na bağlı 21 şirketin desteğiyle önemli bir yol kat ettiklerine dikkat çeken Turgay Durak, 81 ilde 264 okulda 8 binin üzerinde öğrenciye staj destekli eğitim bursu, istihdam önceliği ve koçluk sağlayarak destek olduklarını vurguladı.
Proje kapsamında 8 farklı sektörde 29 laboratuvar, 7 Eğitim Merkezi, 1 Meslek Lisesi açıldığına dikkat çeken Turgay Durak, "Mesleki eğitimini tamamlayan gençlerimiz, işinin uzmanı çalışanlar olduklarında, işlerine kattıkları değeri ve yarattıkları farkı hep birlikte göreceğiz. Türkiye otomotiv sanayinin lider şirketi olan Ford Otosan'ın hem kendi adına hem de sektörü adına mesleki eğitim meselemizi yüksek öğrenim seviyesine taşıyan bu büyük projenin içerisinde yer almasını da anlamlı buluyorum" dedi.
Haydar Yenigün: Okulumuz sektöründeki ilk uygulamalı meslek yükseokulu olacak
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün de törende yaptığı konuşmada, yüksekokulu Ford Otosan'ın sektöründe ilk uygulamalı meslek yükseokulunu hayata geçirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Ticari başarılarımıza olduğu kadar toplumsal sorumluluklarımıza da önem veriyor ve bu konuda özel bir duyarlılıkla hareket ediyoruz. Eğitime katkı ve engellilerin topluma kazandırılması gibi toplumsal fayda sağlayan projelerin yanısıra kültür, sanat ve spor alanlarında ülkemizin ihtiyaçlarına yönelik katma değerli çözümler üretmeye çalışıyoruz. 60'a yakın markanın 400 bin kişiyi aşan istihdam rakamıyla büyük bir değer oluşturduğu otomotiv sektöründe "uzman işgücü" ihtiyacı büyük önem taşıyor. Türkiye'nin en önemli sorunları arasında yer alan kalifiye eleman açığını azaltmak için çok yönlü çalışmalar sürdürüyoruz. Meslek Lisesi Memleket Meselesi projesine 7 yıldır aktif olarak katılarak; 36 meslek lisesi koçu ile 19 meslek lisesinde, 1200'ün üzerinde öğrenciye kişisel ve mesleki gelişimlerinde destek verdik.."
Konuşmasına, "Dünyada ve ülkemizde otomotiv sanayinde yaşanan önemli gelişmeler, üretim ve ihracat hedefleri, dünya pazarları ile rekabet; yeni teknolojilere hakim insan kaynağının yetiştirilmesine özel bir önem ve öncelik kazandırıyor" dedi.
Son Dakika › Güncel › Gölcük İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulu Açıldi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?