Fransız Konsolosluğu önünde çevik kuvvet tarafından durdurulan sağlık çalışanları taşıdıkları çelengi, anıt yerine polis barikatının önünde rayların üzerine bıraktı.
Haber-Kamera Yaprak KARADENİZ - Ezgi ÇAPA İstanbul DHA İstanbul Tabip Odası'na bağlı bir grup sağlık çalışanı 'Tıp Haftası' kapsamında İstiklal Caddesi boyunca Tünel'den Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu önüne kadar yürüdü. İyi ve Onurlu Hekimlik için Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam ve Hekimler Yaşamı Savunuyor yazılı pankartlar eşliğinde yürüyen sağlık çalışanları Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'na kırmızı çelenk bırakmak istedi.
VALİ MUTLU'YA DOKTORLARDAN TELEFON Sağlık çalışanlarının yürüyüşü çevik kuvvet ekipleri tarafından Fransız Konsolosluğu önünde durduruldu. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile telefonla görüşen İstanbul Tabip Odası Başkanı Taner Gören, grubun Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakma talebini iletti. Her yıl düzenlenen tıp haftası yürüyüşü kapsamında bu yıl da anıta çelenk bırakmak istediklerini ifade eden Gören, Bu 14 Mart'ta da sorunlarımızı, polis barikatının önünde dile getirmek gibi bir durum söz konusuymuş demek ki. Bu durumun süratle düzelmesini bekliyoruz. Böyle bir anlayışı ve böyle bir demokratik davranışı Vali Bey'den bekliyoruz dedi. Ancak Vali Mutlu sadece 3 kişinin temsili olarak anıta çelenk bırakabileceğini belirtti. Bunun üzerine sağlıkçılar eylemlerini polis barikatının önünde sürdürdü.
SAĞLIK TORBA YASASI, SAĞLIK ORTAMINA ZARAR VERİR İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Feray Kaya'nın barikat önünde grup adına okuduğu basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı Biz hekimler hasta haklarını ve hekimlik değerlerini erozyona uğratan yasal düzenlemeler ve uygulamalarla sıklıkla karşı karşıya geliyoruz. Bunun son örneği olan 18 Ocak 2014 günü Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 'Sağlık Torba Yasası' Türkiye'de sağlık ortamına daha da zarar verecektir. Bu şartlar altında iyi hekimlik yapmamız, nitelikli sağlık hizmeti vermemiz mümkün değildir. Pek çok aşamada hasta ve hekimi karşı karşıya getiren, bedelini sağlık çalışanlarının şiddete uğrayarak ödediği bir sağlık sistemi kabul edilemez. Hastasından şiddet görmekten korkan, aklında bu korkuyla hizmet veren hekim sağlık hizmeti veremez. 36 saat uykusuz kalan bir hekim hem kendi sağlığına hem de hastasının sağlığına zarar verebilir.
Son Dakika › Güncel › Validen Doktorlara İzin Çıkmadı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?