Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü ve Türk Milleti'nin onurlu mücadelesini, istiklal sevgisi ile dopdolu olan bir şairimizin, Mehmet Akif Ersoy 'un yazdığı İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 92. yıldönümünü kutluyoruz.
O Milli Mücadele ruhu, memleketimizin zaferinin bağımsızlık ve Cumhuriyetle taçlanmasını sağladı. Milletimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün önderliğinde ortaya koyduğu direnç ve mücadele azmiyle tüm ezilen dünya uluslarına örnek oldu, ilham verdi.
Şairin, 'Allah bir daha bu millete yazdırmasın' diye tanımladığı İstiklal Marşı dizelerinde bir milletin kurtuluş mücadelesi destanının yer aldığını , cesur Anadolu insanının Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde giriştiği Kurtuluş Savaşı sırasında sahip olduğu şartların tarif edilemeyecek imkânsızlıklarla çevrili olduğunu hepimiz bilmekteyiz.
Mehmet Akif'in, 'Sahipsiz olan memleketin batması haktır, Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır' dizelerinde işaret ettiği gibi, o günkü lider kadroların, vatan toprağını bağımsız kılmak için milletle bütünleşerek dünyaya meydan okumuştur.
Özellikle gençlerimizin Mehmet Akif Ersoy ve kaleme aldığı İstiklal Marşı'nın anlamını derinlemesine öğrenmeleri gerekmektedir, "Ne mutlu bize ki, memleketinin gelişmesini, milletin bütün olmasında gören, değerlerimize sahip çıkan ve onları yaşatmak için mücadele eden gençlere sahibiz.
Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy 'u ve bütün İstiklal kahramanlarımızı bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.
Son Dakika › Güncel › Uyar'dan İstiklal Marşı'nın Kabulü Mesajı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?