İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Fethiye'den gelen fayın Denizli'nin Çameli İlçesi ile Gölhisar, Burdur ve Isparta istikametine giden çok önemli bir fay hattı olduğunu belirterek, hala çalışan bu hattın Burdur Gölü'nün içine doğru girdiğini söyledi.
Burdur Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Öğretmenevi'nde düzenlenen 'Burdur ve Çevresi'nin Tektoniği ve Depremselliği' konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy katıldı. Burdur'da 1914 ve 1971 yıllarında yıkıcı depremler olduğunu belirten Prof. Dr. Üşümezsoy, şunları söyledi:
"Bu depremleri incelediğimiz zaman, oradaki fay aynası çok güzel korunmuş durumda. Ama asıl Burdur Gölü'nün içine doğru giden hat boyunca bu fay çalışıyor. Bu nedenle Burdur'da yapılan binaların zemini mümkün olduğu kadar sağlam olmalı. Çok yüksek olmayan binalarla bu deprem yenilebilir."
BELEDİYE BAŞKANI AKKAYA
Burdur Belediye Başkanı AK Partili Sebahattin Akkaya da Burdur'da 2000 yılına kadar yapılan binalarda risk bulunduğuna işaret ederek, tüm binaların kontrolden geçirilmeleri gerektiğini söyledi.
Burdur'un fay hattı üzerinde bulunduğuna dikkati çeken Akkaya, "Çok riskli bölgelerimiz var. Yeni imar planımıza bunları işledik. 2009'dan bu tarafa fay hattındaki arazilere inşaat ruhsatı vermiyoruz" dedi. - Burdur
Son Dakika › Güncel › Üşümezsoy, Çekilmeye Dikkat Çekmek İçin Burdur Gölü'nde Yüzdü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?