Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından Ankara'da düzenlenen "Eğitimde Fatih Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi"nde; öğretmen, akademisyen, öğrenci, eğitim teknologları ve servis sağlayıcılar, fikir ve tecrübelerini paylaştılar.
Açılış konuşmalarını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve YEĞİTEK Genel Müdürü Dinçer Ateş'in yaptığı etkinlikte 12 ayrı panel düzenlendi. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Akademisyenlerinden Işıl Boy Ergül'ün oturum başkanlığını yaptığı "Üç Boyutlu Teknolojiler" panelinde, hayatımıza yeni giren 3D yazıcılar gibi diğer üç boyutlu çalışmaların eğitime katkıları ve sağladıkları öğrenme kolaylıkları anlatıldı.
Moderatörlüğünü Marmara Üniversitesi Akademisyenlerinden Bilal Eren'in yaptığı "Sosyal Medya ve Bloglar" oturumunda konuşan Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Sanlav, kısa bir süre öncesine kadar tamamen eğlence ve oyun amacıyla kullanılan sosyal medyanın eğitimde faydalanılan uygulamalarına değindi.
Günümüz teknolojik şartlarında bilgiye ulaşmanın kolaylığına değinen Sanlav, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Kimileri için eğlence, kimileri için vazgeçilmez bir iletişim aracı durumunda olan "Sosyal Medya", her kesimden ilgilisinin vazgeçilmezi olarak hayatımızın başköşesine yerleşti. Eğitim alanında da, EBA, E-Okul, Klass Dojo, K12.net.tr, RosettaStone, Vitamin, gibi birçok örnekleri olan programlarla, hem öğrenme hızlanıyor, hem sınırsız ve sonsuz bilgi kaynağı öğrencilere sunuluyor, hem de velilerin eğitime katılımı sağlanabiliyor. Veliler; öğrencinin ödevleri, sınav sonuçları, takviye gereken konular hakkında bilgi sahibi olurken, e-öğrenme kaynaklarıyla çocuklarının eksiklerini tamamlayabiliyorlar. Teknoloji sayesinde bilgiye ulaşmak, öğrenciler için artık çok kolay. Dolayısıyla öğrenciye bilginin kendisi değil, elde edilen bilginin verimli şekilde kullanmasının öğretildiği bir eğitim anlayışı gerekli. Bu da eğitim ve teknolojin birbirini desteklemesiyle mümkün."
Kısa bir süre öncesine kadar tamamen sanal olan internet ortamının, gerçek bilgilerin kullanılmasıyla sanallıktan çıkıp, hayata entegre olmasıyla "Sosyal Medya" kavramının doğduğunu belirten Ümit Sanlav, sosyal medya bağımlılığına dikkat çekerken "Yapılan araştırmalarda her 10 gençten 9'u daha yataktan kalkmadan sosyal medya etkileşimlerini kontrol ediyor. Eğitimi dijital hale getirirken, gençleri dijital hale getirmemeye özen gösterilmelidir" dedi.
Ümit Sanlav, yazdığı Sosyal Medya Savaşları isimli kitabı, zirveyi takip eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya sundu.
- İstanbul
Son Dakika › Güncel › Usmed Üyesi Sanlav: Eğitimi Dijital Hale Getirelim Gençleri Değil - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?