Uşak'ın Banaz İlçesi'ne bağlı Kızılcasöğüt Beldesi'nde bir göletin temel atma törenine katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Milletvekili Osman Coşkunoğlu'nun "Bir sonraki dönemde iktidar olamayacakları için göletin yapımı seçimden öne alındı" sözlerine, "Daha yapacak çok işimiz var Osman Bey. Bu yüzden iktidarda kalmamız gerekiyor" karşılığını verdi.
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kızılcasöğüt Göleti'nin temel atma törenine katıldı. Uşak'ı daha önceki ziyaretinde baraj talebinde bulunulduğunu ve bunun yerine getirilmesi için çalışma başlattıklarını anlatan Bakan Eroğlu, "Normalde barajlar, temelden 15 metreye kadar mesafede yapılır. Oysa Kızılcasöğüt'e yaptığımız göletin yüksekliği 27 metre. Normalde buraya baraj denmesi gerekiyor. Göletlerin yapımı benim tasarrufumda olduğu için baraj yerine gölet denmesini daha uygun buldum. Bu inşaatın normalden 5 ay önce bitirilmesi için talimat verdim. 2011'in Eylül ayında tamamlanacak olan gölet inşaatı, 3 Nisan 2011 günü saat 10.59'da tamamlanacak" dedi.
Eroğlu, göletin bulunduğu bölgenin ağaçlandırılacağını ve mesire alanı haline getirileceğini belirtirken, "Burası sadece gölet olmayacak. Aynı zamanda burası bir mesire alanı halini alacak. İnsanlar burada balık tutabilecek. Şu anda size gölet değil deniz getiriyorum" diye konuştu.
Uşak İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün ağaçlandırma çalışmasında büyük özveri gösterdiğini ve Türkiye ikincisi olduğunu dile getiren Eroğlu, "2009'da 4 bin 607 hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapıldı ve Türkiye ikincisi olarak rekor kırıldı" dedi.
Veysel Eroğlu, Uşak'ta içme suyunun Avrupa Birliği kriterlerini yakalaması için arıtma tesisleri yapıldığını aktarırken, "Küçükler Barajı tamamlandı ve sulama ihtiyacı büyük ölçüde bitti. Banaz'da Kozviran Göleti, Eşme İsalar Göleti ve Banaz Ahat Göleti'ni biz tamamladık. Uşak'a modern bir içme suyu arıtma tesisi yapıldı. Suda AB standartlarını yakaladık. Ayrıca Merkez Derbent, Sivaslı Selçikler ve Eşme Sarısu'daki derelerin de ıslah edildi. 6 tane dere ıslahı çalışmasına da devam ediliyor. Banaz, Sivaslı ve Ulubey ilçelerine de otomatik meteoroloji istasyonu kuracağız" diye konuştu.
İKTİDAR- MUHALEFET POLEMİĞİ
Eroğlu'nun ardından kürsüye gelen Uşak milletvekillerinin konuşmaları polemiğe neden oldu. CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, göletin yapımının Eylül 2011'den Nisan 2011'e alınmasını "Çevre ve Orman Bakanı bir sonraki dönemde iktidar olamayacakları için barajın yapımını seçim önüne aldı. Çünkü bir sonraki seçimden sonra iktidar CHP'de olacak" diye değerlendirdi. CHP'li Coşkunoğlu'na yanıt hemen ardından kürsüye çıkan AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu'dan geldi. Uslu, "Sayın Coşkunoğlu galiba hep rüya görüyor. Rüya görmeye devam etsin. Çünkü bu millet AK Parti'yi yine iktidar yapacak" dedi.
Coşkunoğlu'na gönderme yapan Bakan Veysel Eroğlu da "Daha yapacak çok işimiz var, Osman Bey. Bu yüzden iktidarda kalmamız gerekiyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve milletvekillerinin katılımıyla butona basılarak Kızılcasöğüt Göleti'nin temeli atıldı.
KARAAĞAÇ GÖLETİNE 35 BİN ADET BALIK
Temel atma törenin ardından Uşak merkezde bulunan Karaağaç Göleti'ne geçen Bakan Eroğlu, gölete 35 bin adet yavru sazan bıraktı. Ülkemizde suyun ve enerjinin önemini bilen sivil toplum örgütlerinin olmasının kendisini duygulandırdığını belirten Eroğlu, "Herkes bilip bilmeden konuşuyor ve her şeye karşı çıkıyor. Ülkemiz su açısından zengin bir ülke değildir. Fakirde değildir ama suların akıllıca ve çok iyi değerlendirildiği sürece bu su bize yeter. Suyumuzu çok iyi bir şekilde yönetmemiz lazım. Türkiye'de yağışlar mevsim ve bölgelere göre çok değişiklik gösteriyor. Genelde Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında yağış olmaz. Aksine hem sanayimizin hemde içme suyu ihtiyacımızın en fazla olduğu aylar bu aylardır. Bizim sürekli gürül gürül akan Tuna gibi nehirlerimiz de yok. Yapacağımız tek şey kışın yağış olan bölgelerde suyu biriktirip yağış olmayan bölgelere nakletmek" dedi.
BARAJLARA VE GÖLETLERE KARŞI ÇIKMAK AKILSIZLIĞIN TA KENDİSİDİR
Barajlar olmadığı taktirde hiçbir şehre su verilemeyeceğine dikkat çeken Bakan Eroğlu, "Barajlar olmasa ne İstanbul'u ne Uşak'ı ne de İzmir'i sulayamazdık. Bu bölgelere su verebiliyorsak yapılan gölet ve barajlar sayesindedir. Yağışların bölgelere göre değişmesi nedeniyle baraj yapılması keyfi bir hareket değil bir zarurettir. Barajlara ve göletlere karşı çıkmak bana göre akılsızlığın ta kendisidir. İnsanların çevreyi kirletmeyeceği ve aynı zamanda istifade edebileceği bir çözüm bulmamız gerekiyor. Koruma ve kullanma belgesini gözeterek çevremizi koruyup gözetiyoruz" diye konuştu.
SU AKAR TÜRK YAPAR
Hidroelektrik santralleri konusuna değinen Bakan Eroğlu, şunları söyledi:
"Bütün dünya sudan elektrik üretim potansiyelini kullanmıştır. Amerika, Japonya, Avrupa'da yüzde 70-80'ler sudan elektrik üretmiştir. Rusya bile doğalgazı olmasına rağmen Hidroelektrik santraller yapıyor. Bundan sonra 'Su akar Türk bakar' anlayışından 'Su akar Türk yapar' anlayışına geçtik. Hidroelektrik santrallerine karşı çıkmak olmaz. Şu anda 3 ampulden birinin enerjisini hidroelektrik santrallerinden karşılıyoruz. Geçtiğimiz Temmuz ayında klimalar çok fazla çalıştığı için elektrik üretiminde rekor seviyesine çıktık. Bunu nasıl karşıladık barajlar ve hidroelektrik santrallerinden karşıladık. Yoksa elektriksiz kalacaktık. Bazı medya mensuplarından ricam bazı rant çevrelerinin ve bu işten pasta kapmak isteyen lobilerin peşinden gitmesinler. Bu ülke için hidroelektrik santralleri bir elzemdir. Şu anda biz bin 600 adet hidroelektrik santralini özel sektöre açtık. Dereleri de asla satmıyoruz. Dereler bu milletin öz malıdır."
Karaağaç Göleti'ne 35 bin yavru sazan balığını salan Bakan Eroğlu, işadamları, sivil toplum kuruluşları, köy ve mahalle muhtarları ile partililerinin katıldığı Anayasa Paketi değişikliği konusunda düzenlenen toplantı için Can Palas'a geçti.
Son Dakika › Güncel › Uşak Eroğlu: Daha Yapacak Çok İşimiz Var Osman Bey - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?