ÜNİVERSİTELİ 3 ARKADAŞ, DEPREMZEDELER İÇİN MEMLEKETLERİNE DÖNMEDİ - Son Dakika
Güncel

ÜNİVERSİTELİ 3 ARKADAŞ, DEPREMZEDELER İÇİN MEMLEKETLERİNE DÖNMEDİ

Afyonkarahisar'da KYK yurdunda kalan üniversite öğrencileri Ömer Faruk Yıldız (22), Mücahit Bayram Alkaya (23) ve Himmet Yolageldi (24), yurda yerleştirilen depremzedelere yardım için memleketlerine dönmedi.

02.03.2023 09:58  Güncelleme: 10:33

Afyonkarahisar'da KYK yurdunda kalan üniversite öğrencileri Ömer Faruk Yıldız (22), Mücahit Bayram Alkaya (23) ve Himmet Yolageldi (24), yurda yerleştirilen depremzedelere yardım için memleketlerine dönmedi.

Yıllardır aynı odada kalan 3 arkadaş, depremzedelerin ihtiyaçlarının giderilmesine ve yurttaki işlere yardımcı oluyor.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremde 45 binden fazla insan yaşamını yitirirken, çok sayıda depremzede bölgeden tahliye edilerek, başka şehirlere gönderildi. Üniversitelerde uzaktan eğitime geçilirken, depremzedelerin bir kısmı da KYK yurtlarına yerleştirildi. Türkiye tam bir dayanışma örneği göstererek depremzedelere yardım için çalışırken, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde öğrenim gören Ömer Faruk Yıldız, Mücahit Bayram Alkaya ve Himmet Yolageldi memleketlerine gitmek yerine depremzedelere yardım için kentte kaldı. Diğer yandan yurttan ayrılan birçok öğrenci de bazı eşyalarını depremzedeler için bıraktı.

3 ÖĞRENCİ MEMLEKETLERİNE GİTMEDİ

Deprem öncesinde öğrenim görürken, kaldıkları yurda depremzedelerin geleceğini öğrenen Yıldız, Alkaya ve Yolageldi, memleketlerine dönmekten vazgeçti. Yurtta kalmaya devam eden öğrenciler depremzedeler için seferber oldu. Anons işlemleri ve imam hatiplik de yapan Mücahit Bayram Alkaya, bunun dışında depremzedelerin her yardımına koşuyor. Yurtta görevlendirilen Ömer Faruk Yıldız depremzedelere yardımcı olurken, Himmet Yolageldi ise depremzedelere çay demleyip, ihtiyaçlarının giderilmesine destek olmak için koşturuyor.

'YEMEK VAKTİNDE ONLARI YEMEKHANEYE YÖNLENDİRİYORUZ'

AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü son sınıf öğrencisi olan ve İstanbul'da yaşayan Ömer Faruk Yıldız, sömestir tatilinin ardından 5 Şubat'ta Afyonkarahisar'a geldiğini belirterek, "6'sında okul açılacak diye beklerken deprem oldu. Biz de geri dönmedik, 800'e yakın depremzedenin eksik ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla burada kaldık. Yemek vaktinde onları yemekhaneye yönlendiriyoruz. 4 yıldır burada tecrübeli olduğum için personel ve ağabeylerimle beraber yardımcı oluyoruz" dedi.

'YAŞANAN ACIDAN ÇOK ETKİLENDİM'

Ömer Faruk Yıldız'ın sınıf arkadaşı Denizli Serinhisarlı olan Himmet Yolageldi, depremden bir gün önce yurda geldiğini, depremin olduğunu haber aldıktan sonra, Ömer Faruk ile yurtta kalma kararı aldıklarını anlattı. Yolageldi, "Gelen misafirlere yardımcı oluyoruz. Burada çay dağıtımı, yemek dağıtımında yardımcı oluyoruz. Depremden, yaşanan acıdan çok etkilendim. Depremde acıları olan misafirlerimize her türlü yardımı yapabilmek için arkadaşlarımla birlikte buradayız. Bahçede, çayda, yemekhanede, oda gösteriminde, kayıtlarda, okul kayıtlarında her türlü yardımcı oluyoruz" diye konuştu.

'BİZİM İÇİN ONUR VE ŞEREF'

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ve Açık Öğretim Fakültesi İlahiyat Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi olan ve İstanbul'da yaşayan Mücahit Bayram Alkaya ise şöyle dedi:

"Elimizden geldiğince hizmet vermeye gayret ediyoruz. Yurdumuzun tüm imkanlarından faydalanmalarını sağlıyoruz. A'dan Z'ye tüm ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz. Temizliğinden çayına yemeğinden odasındaki nevresim takımlarına kadar hiç gocunmadan, gücenmeden elimizden geldiğince, zevk alarak, onur duyarak, gurur duyarak hizmet etmeye devam ediyoruz. Burada bir imam hatibimiz var, o gelmediği zamanlar ben aynı zamanda imam hatiplik ve müezzinlik yapıyorum. Ayrıca farklı görevler de var. Anonsçuluk, yemekhaneye götürüp geliyoruz, burada faaliyetlerimiz oluyor çocuklara özel. Bu bizim için onur ve şeref kaynağı."

'ÖĞRENCİLER GÖNÜLLÜ OLMAK İÇİN BURADA KALMAK İSTEDİ'

Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ise yurttaki öğrencilerin kendilerini çok duygulandıran davranışlarda bulunduğunu söyledi. Yurttan ayrılan öğrencilerin depremzedelere yardımda bulunmak amacıyla çeşitli eşyalarının yanı sıra harçlıklarını da bıraktıklarını anlatan Kasapoğlu, bunların arasında ütü, terlik, tuvalet kağıdı ve gıda malzemelerinin yer aldığını aktardı. Kasapoğlu, şöyle dedi:

"'Türkiye tek yürek. Büyük bir milletiz' gibi güzel cümlelerle beraber notlar da bırakmışlar. Kimisi harçlığından 200 lira bırakıp koymuş. Dolayısıyla burada şunu görüyoruz, kötü örnekleri değil de, çok çok daha fazla iyi örnekler var. Hatta öğrenciler gönüllü olmak için de burada kalmak istedi. Onlardan birkaçı bizim yurtlarda şu anda. İnanın bizim elimiz ayağımız gibi her tarafa koşan delikanlılarımız var. Himmet'i, Muhammet'i, Mücahit'i, hiçbir şey istemeksizin bütün işlemlerimizi yapan çocuklar. Bir afet yaşadık ama 7'den 70'e kardeş gibi gören, tek bir yürek gibi gören öğrenci kardeşlerimizi de gördük." (DHA)

ÜNİVERSİTELİ 3 ARKADAŞ, DEPREMZEDELER İÇİN MEMLEKETLERİNE DÖNMEDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ÜNİVERSİTELİ 3 ARKADAŞ, DEPREMZEDELER İÇİN MEMLEKETLERİNE DÖNMEDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement