ENSAR ÖZDEMİR - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, halk eğitim merkezlerinin açtığı meslek edindirme kurslarında halı dokumacılığından kuaförlüğe, elektronik eşya tamirinden klima bakım ve onarımına kadar birçok alanda eğitim alıyor.
Adana Sarıçam Konaklama Merkezi'nde kalan Suriyeliler, kurslara yoğun ilgi gösteriyor. Daha önce bir mesleği bulunmayan Suriyeliler, kurs sayesinde meslek sahibi olmanın sevincini yaşıyor. Ülkelerindeki iç savaşın bitmesini bekleyen Suriyeliler, aynı zamanda ülkelerine meslek sahibi olarak dönmenin hayalini kuruyor.
Türkiye'ye 9 ay önce ailesiyle gelen ve Sarıçam Konaklama Merkezi'ndeki kurslara 6 ay önce katılan İnd Hemdo (22), kursa başladıktan sonra yaşamla ilgili hayaller kurabildiğini ifade etti.
Hemdo, "6 aydan beri kursa geliyorum. Burada halı dokumayı öğrendim. Başladığım kurs sayesinde bugün başarılı şekilde halı dokuyabiliyorum. Hayalim, savaştan sonra ülkeme dönmek ve küçük bir atölye açmak" dedi.
İplere ilmek attıkça savaşın olumsuz psikolojisinden uzaklaşmaya başladığını belirten Suzan Bardan (18) ise Lazkiye'den ailesiyle geldiği kampta kursa üç ay önce başladığını, daha önce hiç tecrübesi olmamasına rağmen kilim ve seccade dokuyabildiğini anlattı.
Adana AFAD Merkez Yönetici Yardımcısı Emrah Tunç da kurslara ciddi talep olduğunu ve buna cevap verebilmek için çalıştıklarını kaydetti.
Sekiz ay önce konaklama merkezi kurulduğunda buraya gelen misafirlerin bir çoğunun mesleği ve el becerisi olmadığını vurgulayan Tunç, kursa katılan Suriyelilerin, hem meslek öğrendiğini hem de savaşın olumsuz pisikolojisinden kurtulduğunu gözlemlediklerini belirtti.
Kursiyerleri meslek sahibi de yakmak istediklerini dile getiren Tunç, "Ülkelerine 'altın bilezikle' dönsünler istedik. Aynı zamanda burada meslek öğrenmenin yanında dil de öğreniyorlar. Burada kazandıkları meslek sayesinde ülkelerine döndüklerinde ailelerini geçindirme imkanı da elde edecekler" diye konuştu.
Türkiye'ye 9 ay önce ailesiyle gelen ve Sarıçam Konaklama Merkezi'ndeki kurslara altı önce katılan 22 yaşındaki İnd Hemdo, kursa başladıktan sonra yaşamla ilgili hayaller kurabildiğini ifade etti.
Hemdo, "6 aydan beri de kursa geliyorum. Burada halı dokumayı öğrendim. Başladığım kurs sayesinde bugün başarılı şekilde halı dokuyabiliyorum. Hayalim, savaştan sonra ülkeme dönmek ve küçük bir atölye açmak" dedi.
İplere ilmek attıkça savaşın olumsuz psikolojiden uzaklaşmaya başladığını belirten Suzan Bardan (18) ise, Lazkiye'den ailesiyle geldiği kampta kursa üç ay önce başladığını, hiç tecrübesi olmamasına rağmen kilim ve seccade dokuyabildiğini anlattı.
Adana AFAD Merkez Yönetici Yardımcısı Emrah Tunç ise kurslara ciddi talep olduğunu ve buna cevap verebilmek için çalıştıklarını kaydetti.
Sekiz ay önce konaklama merkezi kurulduğunda buraya gelen misafirlerin bir çoğunun mesleği ve el becerisi olmadığını vurgulayan Tunç, kursa katılan Suriyelilerin, hem meslek öğrendiğini hem de savaşın olumsuz pisikolojisinden kurtulduğunu gözlemlediklerini belirtti.
Kursiyerleri meslek sahibi de yakmak istediklerini dile getiren Tunç, "Ülkelerine 'altın bilezikle' dönsünler istedik. Aynı zamanda burada meslek öğrenmenin yanında dil de öğreniyorlar. Burada kazandıkları meslek sayasinde ülkelerine döndüklerinde ailelerini geçindirme imkanı da elde edecekler" dedi.
Son Dakika › Güncel › Ülkelerine 'altın bilezik'le dönecekler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?