Türkmenistan Kültür Bakanlığı tarafından Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta gerçekleştirilen Bahtiyarlık Döneminde Tiyatro Sanatı adlı 2. Uluslararası Festival'e Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Milli Tiyatro Grubunun katılımı sağlandı.
Uluslararası Tiyatro Festivali, Türkmen milli kültürünü geliştirmek ve dünyaya tanıtmak ve uluslararası alanda kültürel ilişkileri geliştirmek maksadıyla, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un teşvikleriyle yapılıyor. 14 ülkeden 16 tiyatro grubunu bir araya getiren Bahtiyarlık Döneminde Tiyatro Sanatı adlı 2. Uluslararası Festivali'ne Etiyopya Milli Tiyatro grubundan 24 kişilik katılımcı TİKA Etiyopya Koordinatörlüğü işbirliğinde Türkmenistan'a getirildi.
Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta açılışı yapılan festival düzenlenen çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi. Açılış töreninde Etiyopyalı katılımcıların sergilediği müzikal dans performansı seyirciler tarafından büyük ilgi gördü. Tiyatro grubu, Merv ve Milli Müzeyi ziyaret ederek eski medeniyetler ve Selçuklu medeniyetinin kültürel mirası hakkında bilgi aldı sonra Mari şehrindeki Milli Kemine Tiyatrosu'nda Çiftçinin Geçmişi adlı oyun izlendi.
Etiyopya Tiyatro grubu, Aşkabat şehri Mahtumkulu Milli Sazlı Drama Tiyatrosu'nda Çiftçinin Geçmişi adlı oyunlarını başarıyla bir kez daha sergileyerek izleyicilerden tam not aldı. Aynı gün akşam festivalin kapanışında yine küçük bir performans daha sergileyen tiyatro grubu, etkinliklerin tamamlanmasının ardından ülkelerine uğurlandı.
TİKA, Türkmenistan Kültür Bakanlığı ile yürütmekte olduğu işbirliği projesi kapsamında kültürel organizasyonlara destek vermeye devam ediyor. 2012 yılında birincisi düzenlenen Bahtiyarlık Döneminde Tiyatro Sanatı festivali için Sudan Program Koordinatörlüğü işbirliğinde 20 kişilik Sudanlı folklor ekibi Türkmenistan'a getirilmişti. - ANKARA
Son Dakika › Güncel › Türkmenistan'da Uluslararası Tiyatro Festivaline Destek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?