Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleşen bilim olimpiyatında Türkiye, dünya ikincisi oldu.
Merkezi Avusturya'da bulunan bilim enstitüsü INNOC adlı kurumun düzenlediği robot olimpiyatına Türkiye'den katılan İzmir Yamanlar-Bilgi koleji dünya ikincisi oldu. Birinciliği ise ev sahibi Avusturya kazandı. İzmirli öğrencilerden oluşan ekip, dünyanın 56 farklı ülkesinden gelen 640 projeyi geride bırakarak dünya ikinciliğini elde etti.
TÜRK ÖĞRENCİLERİN PROJESİ DÜNYADA BİR İLK
Bu yıl 12-13 Nisan tarihinde Viyana'da bir bilim şenliği şeklinde gerçekleşen olimpiyata dünya basını da yoğun ilgi gösterdi. Projeye ortaokul bazında katılan İzmir'in Tire İlçesi'ndeki Yamanlar-Bilgi kolejinin ekibi, geliştirdiği mekanik kollu robotla jurinin kriterlerinden geçerek dünya ikincisi oldu. Ödül töreninde Türkiye bayrağını kaldıran olimpiyat ekibi törenden sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bilgisayar Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Volkan Gücük yaptığı açıklamada geliştirdikleri projenin dünyada bir ilk olduğunu ifade etti. Gücük, öğrencileriyle birlikte geliştirdikleri projenin hem ayaktan kumanda edilmesi hem de maliyetinin ucuz olması itibariyle 640 projenin içinde hızla öne çıktığını söyledi.
Elini kullanamayan bir kişinin ayaklarıyla bu robotu kumanda edebildiğini vurgulayan Gücük, robotun bardak tutmak, kalem kullanmak, çatal bıçak kullanmak gibi işlevleri rahatlıkla yerine getirebildiğini bildirdi. Elde ettikleri bu büyük başarıyı en başta Türkiye'ye armağan ettiklerini söyleyen Volkan Gücük, öğrencileri ve mensup olduğu Yamanlar-Bilgi Koleji adına bu dünya ikinciliğiyle çok gururlu olduklarını dile getirdi.
Türk olimpiyat ekibi Psikolojik Danışman Halil İbrahim Uçar ve öğrenciler; Çağan Basın Kurt, Mert Bilge Tosya, Enes Gökberk Altuğ ve Melisa Selin Aslan'dan oluşuyor. - Viyana
Son Dakika › Güncel › Türkiye, Viyana'daki Bilim Olimpiyatlarında İzmir Yamanlar-Bilgi Koleji Dünya İkincisi Oldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?