Türkiye Krizleri Kolay Atlatıyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye Krizleri Kolay Atlatıyor

Türkiye Krizleri Kolay Atlatıyor

AnadoluJet Türkiye Uçuyor Buluşmaları Doğu Karadeniz'deydi

06.04.2013 13:41

Bu sene beşinci yılını kutlayan AnadoluJet, Turkish Cargo işbirliğiyle Türkiye'nin 2023 yılında hedeflediği ekonomik kalkınma için, akıl birliği ve çözüm platformları oluşturan Türkiye Uçuyor Buluşmaları'nın üçüncüsünü Doğu Karadeniz'de düzenledi.

Ekonominin can damarı KOBİ'lere ve aile şirketlerine rehberlik ederek, onların Cumhuriyetimizin 100. Yıl hedeflerine taşınmasında bir motivasyon ortamı oluşturan AnadoluJet "Türkiye Uçuyor Buluşmaları"nın üçüncüsü; Doğu Karadeniz'de düzenlendi. AnadoluJet ve Turkish Cargo işbirliğinde Trabzon'da gerçekleştirilen etkinlik; Doğu Karadeniz ( Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Trabzon) iş dünyası ile yerel ve mülki idari yöneticilerini bir araya getirdi.

"Türkiye Uçuyor Buluşmaları"nın üçüncü durağında yaptığı konuşmasında günümüzde 636 milyar dolar ciro üreten dünya sivil havacılığındaki ülke payını her geçen gün daha da artırmak üzerine kurulu bir iş modeliyle ilerlediklerini anlatan AnadoluJet İcrasından Sorumlu Türk Hava Yolları Bölgesel Uçuşlar Başkan V. İbrahim DOĞAN, " Anadolu insanının kolay, ekonomik, pratik hızlı hava ulaşımı hizmetinden faydalanması amacıyla kurulmuş bir misyon markası olan AnadoluJet, var gücüyle bu hedefini gerçekleştirmeye çalışırken halkımıza seslenecek projeleri de hayata geçiriyor. Amacımız 2023 vizyonunu için hedeflenen ekonomik vizyonu sizlere aktarmak ve o noktaya nasıl varacağımızın yol haritasını çıkarmak" dedi. DOĞAN'ın ardından sözü alan Turkish Cargo Başkanı Ali TÜRK ise Türkiye ihracat ve ithalatının yaklaşık yüzde 60'ını Turkish Cargo'nun taşıdığına dikkat çekerek, "Turkish Cargo olarak iç hatta 40, dış hatta 180 noktaya uçuş gerçekleştiriyoruz. Yılsonuna kadar uçuş noktamızı 250 ye çıkaracağız ve bu durumda dünyanın en büyük üç networküne sahip havayolu olacağız. Türkiye ihracatı geçen sene 152 milyar dolar olarak açıklandı. Yaklaşık 30 milyar dolar kısmı Turkish Cargo ile sağlandı. Türkiye'nin 2023'te dünyanın en iyi 10 ekonomisinden biri olma hedefine gönülden destek veriyoruz. Hedefimiz, ihracatı 3,5 kat artırmak" dedi.

Türk ekonomisi iddialı geliyor

Capital Dergisi Yayın Direktörü Rauf ATEŞ moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Türkiye Nasıl Uçar?" konulu panel ise DOKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf MAYDA ve TİAB Yönetim Kurulu Başkanı Atalay ŞAHİNOĞLU gibi birbirinden değerli isimleri bir araya getirdi. Panelin açılışında Türkiye ekonomisinin mevcut ortamda pek çok ülkeye göre daha avantajlı olduğuna dikkat çeken panel moderatörü Capital Dergisi Yayın Direktörü Rauf ATEŞ, "Dünyadaki sıkıntılara rağmen Türkiye 2023 yılını daha başarılı geçirecek. Her kesimden insanın farklı beklentileri ve sorunları olmasına rağmen genel durum Türkiye'nin uçma yolunda imkânı olacağını gösteriyor" dedi.

2008 yılından bu yana krizlerle boğuşan dünya ekonomisinde Türkiye'nin çok daha olumlu bir tablo çizdiğine dikkat çeken TİAB Yönetim Kurulu Başkanı Atalay ŞAHİNOĞLU ise "Türkiye finans kesimini güçlendirdiği ve istikrarlı bir yönetime sahip olduğu için krizleri kolay atlattı. Bizim için problem cari açık. Cari açığın temel nedeni ise iç tüketim. 2010 yılında dünyanın en büyük 16. Ekonomisi iken 2023 yılında 10'uncu olmayı hedefliyoruz. Gayri safi milli hâsıla beklentimiz ise 2 trilyon Dolar. Bu hedef için üretimi artırmak, ihracata odaklanmak ve taşımacılığın geliştirmemiz lazım. Trabzon'u Rusya ve Orta Asya'ya ticaret merkezi haline getirmemiz bu hedef için önemli bir unsur" dedi.

DOKA'nın 2023 vizyonu için özel projeler ürettiğini anlatan DOKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf MAYDA ise, "Geçen sene Trabzon merkezli olmak üzere 90 bini aşkı Arap turist geldi ve kayda değer katkı sağlandı. Aynı zamanda dünyaca büyük değere sahip yaylalarımız hem doğa turizmi hem de kongre turizm içinde önemli bir yeri var. Bölgemiz madencilik ve gıda alanında da potansiyele sahip. Giresun'da günlük 24/28 ton arasında organik süt üretimi yapılmakta ve Türkiye'deki süt üretiminin yüzde 80'i karşılanıyor. Bölgedeki KOBİ'lerimiz kurumsallaşma sorunu yaşıyor. DOKA olarak 15 milyon TL olan 2013 yılı bütçemizin 10 milyon TL'sini KOBİ'lere ayırdık. Trabzon'a ağırlıklı olarak yabancı yatırım talebi vardır. Bu taleplerin artırılması için tanıtım çok önemli" dedi.

Karadenizli iş adamları ödüllerini aldı…

Panelin ardından sözü İletişim Uzmanı ve Yönetim Danışmanı Dr. Şaban KIZILDAĞ aldı. "Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Markalaşma" konulu söyleşisinde Doğu Karadenizli şirketlere nasıl dünya markası olacakları konusunda önemli bilgiler verdi.

Düzenlenen ödül töreninde ise "Trabzon'dan Ulusal Ekonomiye Katkı Ödülü, Trabzon'dan Ulusal İhracata Katkı Ödülü, Trabzon'dan En İyi Marka Çıkaran Kurum Ödülü ve Lojistik Özel Ödülleri" sahiplerini buldu. Trabzon'dan Ulusal Ekonomiye Katkı Ödülü'nü Hekimoğlu Şirketler Grubu, Trabzon'dan Ulusal İhracata Katkı Ödülü'nü Doğsan Cerrahi Dikiş Malzemeleri ve Lojistik Özel Ödülü'nü Carmen Textile aldı.

AnadoluJet ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.anadolujet.com resmi internet sitesinden ve 444 2 538 numaralı çağrı merkezinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye Krizleri Kolay Atlatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement