Uzun yıllar TV'de Ekodiyalog programını yapan, Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Doç. Dr. Deniz Gökçe ve Prof. Dr. Taner Berksoy, Keşanlı Yönetici ve İş Adamları Derneği (KEYİAD)'nin, Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlediği etkinlikte bir araya geldi.
Sözlerine, Türkiye'de ekonomiye dair konuşulacak çok fazla başlık olduğunu belirterek başlayan Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, "faiz, enflasyon, kur… Bir gün birini, diğer gün ötekini konuşuyoruz. Dolayısıyla gündemi ve heyecanı bol bir ekonomiye sahibiz." dedi.
Türkiye'de kur sendromu olduğunu ifade eden Akat, "Kur yukarı çıksa da, aşağı inse de, sabit kalsa da altında derin bir anlam aranıyor!" açıklaması yaptı.
Ülkeler arası siyasi anlaşmazlıkların ihracata olan etkisine de değinen Akat, klasik ihracatın siyasal dengelerden çok etkilenmediğini ama turizmin derin yara alabildiğini söyledi. "Almanya ile problem yaşadığımızda turist gelmeyebilir ama Made in Bursa Fiat'ı satmaya devam ederiz." diye vurguladı.
SİYASETİN DİLİ YABANCILARI, DOLAYISIYLA KURU ETKİLİYOR!
Akat'tan sonra söz alan Prof. Dr. Taner Berksoy, Türkiye ekonomisinin madde bağımlısı gibi dolar bağımlısı olduğuna değinerek, "Piyasa dövizi alınca rahatlıyor, çıktığında ise kötüleşiyor." dedi.
Siyasetin dilinin de doları etkilediğini belirten Berksoy, "Biz bu sertliğe alıştık ancak yabancı etkileniyor. Bu da doları etkiliyor." vurgusu yaptı.
KUR TAHMİNLERİNE DİKKAT!
Doç. Dr. Deniz Gökçe ise, Türkiye'nin hızlı toparlanan bir ekonomisi olduğunu, eski krizlerin olmayacağını ifade etti.
Piyasanın heyecanına kapılıp kur tahmini yapmanın yanlış olduğunu da sözlerine ekleyen Gökçe, "Dolar 3.80'i görünce 4TL olur diyen tahminci, iki gün sonra aşağı yönlü seyirde 3,5'a kadar düşer yorumu yapıyor!" diyerek, bu tür yorumlara dikkatli yaklaşmak gerektiğine değindi.
Son Dakika › Güncel › Türkiye'de Kur Sendromu Var! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?