Türk sanatçılarından Balkanlar'da 'Sanatın Sesi' sergisi
Makedonya'nın turistik şehri Ohri'de Türk sanatçıların düzenledikleri Balkanlar'da Sanatın Sesi resim sergisine ilgi büyüktü. Türkiye'nin farklı yerlerinden İstanbul, Kütahya, Ankara, Eskişehir, İzmir, Mersin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden gelen sanatçılar farklı sanatsal deneyimlerini sanatseverlerle paylaştılar. Türkiye'den bir sanat sesi getirdiler.
Ressam Kani Kaya, 2014 yılında Kosova'da yaptıkları Uluslararası Balkan Kültür ve Sanat etkinliğinin 2'incisini Ohri'de yaptıklarını söyledi. Çalışmalarını geleneksel hale getirmek istediklerini, Türkiye ile tarihi bağları olan Balkanlar arasında kültür ve sanat anlamında yakınlaşma ve buradaki sanat arkadaşlarıyla daha iyi diyaloglar kurmak ve bırakılan kültürümüzü daha iyi tanımak amacıyla yapılan bir etkinlik olduğunu ifade etti.
Yakın bir zamana kadar Türk sanatçıların Balkanlar'da sanat alanında diyalogların pek fazla olmadığını ve son zamanlarda yapılan çalıştay ve sanat etkinlikleriyle karşılıklı kültürel ve sanatlar değişimler çoğalmaya başladığını hatırlattı. Serginin Ohri'de düzenlenme nedeninin de bizlerle tarihi bağları ve izlerin olmasından kaynaklandığını açıkladı.
Bu çalışmaya Türkiye' nin çeşitli yerlerinden gelen, ressam, seramik, fotografçı alanında çalışan yaklaşık 25 sanatçının katıldığını da ifade etti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden katılan Sanatçı Gülsün Karadayı, çalıştaya katıldığından kendini çok şanslı hissettiğini, çalıştaylarda birlikte paylaşmayı, sevmeyi, sanatın paylaşmasını öğrendiklerini söyledi.
Enver Yolcu, Ohri'de sanat çalıştayının güzel geçtiğini ve Türkiye'deki sanatçıları tanıtma imkanı olduğunu söyledi. Sergide farklı sanat anlayışlarının resimlere yansıdığını ifade etti.
Nihal Gürsel, Sunduğu resimde Ohri gölündeki balıkları çizdiğini ve öpüşen balıkların dünyaya sevgi mesajını verdiğini söyledi.
Son Dakika › Güncel › Türk Sanatçılarından Balkanlar'da 'Sanatın Sesi' Sergisi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?