GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, Kızılay Kan Toplama Merkezi'nde Suriyeli kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlarken
Kınık'ın konuşması
Kınık'ın Suriyelilerle ilgilenmesi Türk Kızılayı Bölge Toplantısı
Genel Başkan Vekili Kınık:
"Sığınmacılar için barınma hizmetlerimizin yenilikçi yatırımlarla artırılması noktasında, çadır üretim tesislerimizde yenilikçi üretime başladık. TÜBİTAK ve Marmara Üniversite ile yaptığımız Ar-Ge çalışmaları sonuç verdi. Patentleşen yeni bir inonatif, nanoteknolojili çadır tekstil ürünümüz dünyadaki Kızılay ve Kızılhaçlara sunulmuş olacak"
Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, sığınmacılar için barınma hizmetlerinin yenilikçi yatırımlarla artırılması noktasında, çadır üretim tesislerinde yenilikçi üretime başladıklarını belirterek, "TÜBİTAK ve Marmara Üniversite ile yaptığımız Ar-Ge çalışmaları sonuç verdi. Patentleşen yeni bir inonatif, nanoteknolojili çadır tekstil ürünümüz, dünyadaki Kızılay ve Kızılhaçlara sunulmuş olacak" dedi.
Kınık, Türk Kızılayı Bölge Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Konya'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Kızılay Kan Toplama Merkezi'nde Suriyeli kadınlarla bir araya geldi.
Kınık, burada yaptığı konuşmada, Kızılay'ın Türkiye'de toplam 3 toplum merkezi olduğunu, AB'den aldıkları 38 milyon avroluk destekle bunu 16'ya çıkaracaklarını söyledi.
Bu toplum merkezlerinde daha çok Türkçeyi öğretip, sığınmacılara meslek kazandırdıklarını ifade eden Kınık, 2017'nin sonuna kadar 16 merkezin tümünün faaliyete geçeceğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından Kınık, yönetim kurulu üyeleri ile Suriyeli kadınlara karanfil dağıttı.
Daha sonra bir otelde düzenlenen Türk Kızılayı Bölge Toplantısı'na katılan Kınık, Türkiye genelinde 16 bölgede düzenledikleri bölge toplantılarından 9'uncusunu Konya'da gerçekleştirdiklerini aktardı.
Kızılay'ın, doğal ve beşeri tüm afetlerde, harplerde milletin yanında olduğunu vurgulayan Kınık, Kızılay'ın yeni Türkiye'nin yeni vizyonuyla çıktığı yürüyüşe eşlik etmeye devam ettiğini söyledi.
"Çıtayı yüzde 100'e çıkarmak arzusundayız"
Kınık, 673 şube, 5 bin 500 çalışan, 10 binlerce gönüllü ve 1 milyar lirayı aşan bütçesiyle bugün Kızılay'ın Türkiye ve dünyada en muteber insani yardım kuruluşlarının başında geldiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Ülkemizde toplanan kanın yüzde 80'ini aşan kısmını Kızılay, gönüllüleriyle toplamakta. Bu çıtayı yüzde 100'e çıkarmak arzusundayız. Türkiye'de yıllık yaklaşık 2,4 milyon ünite kan sarfiyatı yapılıyor, Kızılay yaklaşık 1,9 milyon ünite topluyor. Gönüllülerimiz ve şubelerimizle bu rakamı 2,5 milyonun üzerine çıkarma hedefindeyiz. TBMM'de görüşülen bir kanunla, kan ürünlerinin ülke içerisinde üretilmesi, dışa bağımlılığın tamamen yok edilmesi ve milli kan endüstrimizin kurulması için Kızılay çok büyük bir yatırıma giriyor. Sağlık Bakanlığımızla, özel sektörle ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ile işbirliği yapıyor ve 2016 yılı içerisinde plazma fraksinasyonu fabrikasını kurup, plazmaferez merkezlerimizi açıyoruz."
Evlerini terk etmek zorunda kalan sığınmacılara, özellikle kendi bölgelerinde yardım etmek için uluslararası etkin bir göç hizmetleri departmanı oluşturduklarına dikkati çeken Kınık, "Sığınmacılar için barınma hizmetlerimizin yenilikçi yatırımlarla artırılması noktasında, çadır üretim tesislerimizde yenilikçi üretime başladık. TÜBİTAK ve Marmara Üniversite ile yaptığımız Ar-Ge çalışmaları sonuç verdi. Patentleşen yeni bir inonatif, nanoteknolojili çadır tekstil ürünümüz dünyadaki Kızılay ve Kızılhaçlara sunulmuş olacak" diye konuştu.
Toplantıya, Türk Kızılayı Genel Sekreteri Ayşegül Genç, Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Son Dakika › Güncel › Türk Kızılayı Bölge Toplantısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?